Hava Durumu

Atatürk ve Bursa Erkek Lisesi

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2017 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 08:53

Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüz'ü her geçen gün daha da artan özlemle anıyor ve arıyoruz. O'nu yitirmemizin üzerinden tam 97 koca yıl geçmiş..
Atamız, yurdumuzu düşmandan arındırmak için silah arkadaşlarıyla gece gündüz, yokluklar içinde büyük mücadeleler vermiş. Sonra da Cumhuriyetimiz'i ilan etmiş. 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesiyle tüm dünyaya büyük mesajlar vermiş.

'Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir' diyerek tüm ulusumuza örnek olmuş, 'Cumhuriyet fazilettir' sözüyle onurlu cumhuriyetimizi Türk gençliğine emanet etmiş, 'Onu koruyacak ve yüceltecek olanlar sizlersiniz' sözleriyle vasiyeti var büyük kurtarıcımızın.
Evet, 97 koca yıl.. Bugün tüm yurtta anma törenleri var. Bu bağlamda okurlarıma önemli bir önerim var.
Lütfen çocuklarınızı uygun bir zamanınızda Başkent Ankara'ya götürün. Anıtbabri ziyaret edin Ata'ya saygı duruşunda bulunun ve sonra Anıtkabir müzesiyle alt kattaki galeriyi gezdirin. Müthiş bir sergi var orada. Kurtuluş Savaşımızın tablo tablo öyküsü. Orada özel efekt ve müzikler arasında bu galeriyi gezerken etkilenmemeniz imkansız.
Çocuklarınız sadece kitaplardan öğrendikleriyle değil o onurlu mücadeleyi bu kez üç boyutlu olarak izlemeliler.

Geçenlerde cep telefonuma düşen önemli bir mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum. Mesaj; Bursa Erkek Liseliler Derneği'nden geldi ve şöyle diyor:

"Değerli mezunlarımız;
Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetimiz'in ilk yıllarında birçok kez Bursa'ya geldiğini, Temenyeri'ndeki Hünkar Köşkü'ndeki ikametleri sırasında okulumuzun restore edilen tarihi binasında heyetleri kabul ettiğini, toplantılar düzenlediğini, özellikle öğretmeni Nevres Bey'in sınıfında derse girdiğini biliyor musunuz?.."


Bursa'nın simgeleri arasındaki tarihi Erkek Lisemiz'in eski bir öğrencisi olarak büyük bir onur verdi bu mesaj.
Keşke Nevres Bey'in o dersliği saptansa ve dersliğe 'Atamız bu sınıfta derse girmişti' şeklinde bir plaket asılsa..
Dileğim budur.
Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun..

Yeni bir kitap

'YENİ TÜRKİYE'nin DOĞUŞU':Bugün büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümü.
Bu nedenle okurlarıma önemli bir kitap öneriyorum. Araştırmacı yazar Osman Selim Kocahanoğlu'nun uzun bir araştırma sonucu özenle hazırladığı 'Yeni Türkiye'nin Doğuşu' isimli kitap Temel Yayınları/ Tarih Dizisi içinde yayınlanarak okurlara sunuluyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi zabıtları ışığında üzerinde yaşadığımız laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetimizin kurtuluş ve kuruluş hikayesinin özenli ve akıcı bir dille anlatıldığı kitap her kütüphanede bulunması gereken bir eser.

Çok anlamlı bir konser

Dün gece Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos) 'ATA'ya Saygı Konseri' ile müzikseverleri biraraya getirdi. Konserde devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk anıldı.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Cemi'i Can Deliorman'ın yönettiği konser genç besteci İlke Karcılıoğlu'nun eseri olan "Yitirilen Zamanın Aranışı" ile başladı ve Devlet Çoksesli Korosu ve solistler ile birlikte W. A. Mozart'ın son yapıtı "Requiem" çalındı.. Eseri bestecinin kendi ölümü için yazdığına inanılıyor. Bu dramatik eser de Atamız için başarıyla yorumlandı..

BAL-GÖÇ Korosu'ndan Atatürk Oratoryosu

BAL-GÖÇ'ün dün gece Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlediği Atatürk'ü Anma Gecesi'nde BAL-GÖÇ Korosu da Atatürk Oratoryosu'nu seslendirdi.
Ulu Önderimizin 79. ölüm yıldönümü için hazırlanan etkinlik Prof.Dr. Yüksel Özkan'ın konuşmasıyla açıldı.
Anma töreni kalabalık bir davetli topluluğu tarafından büyük ilgiyle izlendi ve BAL-GÖÇ Korosu mensupları da tebrik yağmuruna tutuldu.

Mudanya'da özel bir anma gecesi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, barışın, kardeşliğin başkenti Mudanya'da bu gece çok özel bir konserle anılacak.
Atatürk'ü Anma Gecesi, Haluk Çetin'in müziği, Akif Oktay'ın şiirleri ve Berhan Şimşek'in sohbetiyle bu gece saat 20'de Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde.


Özel etkinlikte Atatürk'ün sevdiği şarkılar da seslendirilecek.
Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı anlaşmanın Mudanya'da imzalandığını anımsatan Bld.Bşk.ı Hayri Türkyılmaz, "O kahramanlıklar Mudanya Mütarekesi'yle mühür altına alındı. 1923'te de tüm dünyaya karşı laik, demokratik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanı yapılarak bir mühür daha vurulmuştu" diyor ve herkesi bu geceki özel geceye davet ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.