Hava Durumu

Atatürk ve Sarı Zeybek

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2016 01:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 01:49
Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bugün 78. ölüm yıldönümü.
Saat 09.05’te bayraklar yarıya inecek, sirenler çalacak ve O’nu her yerde bir kez daha anacak ve saygı sunacağız..
Bu nedenle Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, bu gece BUSİAD sponsorluğunda gerçekleşecek ‘Atatürk’ü Anma Konseri’nde, düzenlemelerini haftanın konuk şefi Kıvanç Tepe’nin yaptığı, Fahir Atakoğlu’nun bestelediği ‘Sarı Zeybek Sahne Kantatı’ adlı eserini seslendirecek.
Samsun Devlet Opera ve Balesi şefi Kıvanç Tepe’nin yöneteceği konserde Soprano Eda Bingöl Gürkan, Soprano Leyla Ceren Koç, Soprano Ayşe Ceren Brant, Bariton Şahan Gürkan, oyuncu Enver Töre’nin yanı sıra Ney sanatçısı Ercan Irmak ve Piyanist Onur Ermez solist olarak yeralacak. 

‘Sarı Zeybek Sahne Kantatı’ Mustafa Kemal’in yaşamı ekseninde ülkenin tarihini ve imparatorluktan Cumhuriyet’e evrilmesini anlatıyor. Müzikleri Fahir Atakoğlu, metinleri Cennet Türker ve Şahan Gürkan’ın. Orkestra, koro ve solistler için düzenleme ve orkestrasyonu orkestra şefi Kıvanç Tepe’ye ait. 
Eserde Ata’nın hayatının önemli aşamaları; savaşları, aşkları, devrimleri, ülküsü, fikirleri ve genç Türkiye Cumhuriyeti konularını kapsayan sekiz müzik parçası, Atakoğlu’nun çeşitli albümlerinde yer alan eserlerinden seçili muhteşem çalışma.
Evet, Cumhuriyetimizin mimarı büyük Atatürk’ü bugün bir kez daha özlemle arıyor ve anıyorken O’nun güzel bir sözünü de köşemize alıyorum:
“Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır..”
Büyük kurtarıcımız ve O’nun tüm kahraman silah arkadaşlarına, gazilerimiz ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. 

Atamız için Mevlid-i Şerif

10 Kasım Atatürk’ü Anma programı nedeniyle Eski Bursalılar Derneği,  Bursa Valiliği ve Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım Belediyeleri ile BURFAŞ AŞ’nin  birlikte organize ettikleri Atatürk ve şehitlerimizi anma mevlidi ile aşure ikramı programı bugün Ulucami’de öğle namazı sonrası gerçekleştirilecek.
Türkiye’de ilk kez ilkler şehri Bursa’da düzenlenecek olan Atamız ve şehitlerimiz için Mevlid’i Şerif’e tüm Bursalılar davetli.

Asfaltımız yarım kaldı

“İhsaniye Mh. Lefkoşe Sokak’taki altyapı çalışması sonrası hâlâ asfalt yapılmadı. Araçlarımız yol kenarlarında mıcırdan dolayı çizik içerisinde. Tozu dumanı zaten söylemiyoruz. 
Yaklaşık bir aydır sürüklenen yol ne zaman bitecek? Sokağı geçip FSM Bulvarı’na çıkan ana yola gittiler. Yollarımız yarım yamalak kaldı. 
Cumartesi kurulan Agora Çarşı trafiği de üstüne eklenince yaşanmaz hale döndü. Bir önce asfalt istiyoruz.”
Duygu METİN

Etek yırtan araç parkı

“Setbaşı’ndan Namazgah Meydanı’na çıkan anacaddenin sağ tarafı resmen bir otopark oluyor.
Araçlar birbiri arkasına çok yanaşıp park ediyor. Aralarından geçip karşıya geçmek imkansız adeta.
Hafta başında Namık Kemal İlköğretim Okulu’na giden kızım karşı kaldırıma geçmek isterken çok sıkışık araçlardan birinin arasında adeta sıkışıp kalmış, önlüğünün eteği bir aracın tamponuna takılıp yırtılmış. Namazgah Cad.’ni yetkililer hiç mi görmüyor?.”        
Meliha YILMAZ 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.