Hava Durumu

Avukat Tülin Hanım’dan ‘Rada’

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2015 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2015 07:58
Bursa Barosu avukatlarından Tülin Sarıbay, Abhaz dilinde Türkiye’de yapılmış ilk albüm olan ‘Rada’ yı MC Müzik etiketiyle yayınladı.
Abhaz kökenli bir sanatçı olan Sarıbay üç yıl süren titiz bir çalışmanın ürünü olan albümünde 21 eser var. 



Sarıbay’ın beş bestesi yanı sıra dokuz Abhaz halk türküsü, Abhazyalı beş besteciden altı şarkı ve Dilek-Aykut Kap’tan bir şarkı bu albümde. Bir Abhaz ninnisini de içeren albümde sanatçı, özgürlük uğruna acılar çekmiş Abhaz halkının duygularını, yine Abhaz müziğinin hüzünlü ezgileriyle anlatıyor. 
Sarıbay, UNESCO’nun yok olma tehlikesi altındaki diller arasında saydığı Abhazcayı, Rada albümü ile geleceğe taşımayı amaçladığını söylüyor. 1981 den bu yana Bursa’da serbest olarak çalışan Sarıbay Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Topluluğu, Grup Kafdağı, Grup Renk ve Grup Rengahenkte korist ve solist.  akordeon, mızıka, piyano, kemençe, ut, bir Kafkas sazı olan çongur gibi pek çok müzik aletini başarıyla çalabiliyor. 



Ayrıca iyi bir ressam ve müzehhibe (Osmanlı’ya özgü tezhip sanatçısı) olan Sarıbay’ın 64 harfli ve telaffuzu çok zor bir dil olan Abhazca’yı iyi bilmemesine rağmen 3 yıl kril alfabesiyle çalışıp albümü kusursuz şekilde tamamlaması da büyük bir azmin eseri. Kutlarım.

Dede Efendi’de güzel bir konser

Uludağ Sanat Derneği’nin beklenen konseri yarın gece Dede Efendi Salonu’nda (Eğitim Araçları eski Salonu) gerçekleşiyor.
Şef Hilmi Bozdemir yönetimindeki solist ve koristlerin uzun zamandan bu yana hazırlandıkları konser saat 20.00’de başlayacak. 
Derneğin başarılı Başkanı Bahadır Öztabak ‘konserimiz ve derneğimize tüm müzikseverleri bekliyoruz’ diyor.

Cumartesi neşesi     

SEYAHAT:

- “Hava taşımacılığının ilk yıllarında uçağa binmekten korkulduğu için bir türlü istenen yolcu sayısına ulaşılamıyormuş.
Bir şirketin promosyon sorumlusu uçaklarında seyahat eden işadamlarına birer mektup göndererek ilk beş seyahatlerinde eşlerinden para alınmayacağını bildirmiş.
Bunun üzerine epeyce başvuru olmuş. Ve işadamları eşleri ile katılmışlar. 
Şirket kampanya bittikten sonra bu kez işadamlarının eşlerine birer mektup göndermiş ve seyahatlerinden memnun kalıp kalmadıklarını sormuş. Ancak mektup gönderilen kadınların %90’ından şu yanıt gelmiş:
‘Ne seyahati?.. Ne zamandı o seyahat?. Eşim kiminle gitti?.”
(Teşekkürler Ecz.Ertan NEŞE)

Güzel sözler

 “İyi dostu olanın aynaya gereksinimi olmaz.”
 - Mevlana 

 “Acınmaktansa kıskanılmak daha da iyidir.”
 - Heredot

 “Bedeller ödenirken para üstü beklenmez..”

 “İnsanlar sadece söylediklerinden değil, sustuklarından da sorumludurlar.”

(Teşekkürler Beyza YEŞİLBOLU)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.