Hava Durumu

Avukatlardan ‘Manolya Apartmanı, Daire:7..’

Yazının Giriş Tarihi: 17.04.2016 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.04.2016 08:21
Mutlu pazarlar değerli okurlarım.
Bazı sivil toplum kuruluşları üyelerinin kendi kariyerleri dışında müzik, tiyatro, resim vb. güzel sanatların çeşitli dallarıyla yakından ilgilenmeleri gerçekten çok sevindirici..
Bursa Baro Tiyatrosu da 11. sezonunda yeni oyunu “Manolya Apartmanı Daire 7” ile 5. Nilüfer Tiyatro Festivali’nde yine harikalar yarattı..
‘Manolya Apartmanı Daire 7’ Aziz Nesin öykülerinden İzzet Boğa’nın oyunlaştırıp yönettiği müzikli, nostaljik bir komedi. 8 Nisan’da BAOB sahnesinde ilk kez seyirci ile buluşan oyun, festival bünyesinde geçen çarşamba da Nilüfer Belediyesi’nin Konak Sahnesi’nde izleyicilerle buluştu..   



Nedim Yıldız’ın müzikleriyle bezenen oyun, yazar ve karısının yeni bir daireye taşınmasıyla başlıyor. Birbirinden eğlenceli hikayelerle devam eden oyunda karı-koca komşularını tanımaya başlarken aynı zamanda birbirlerini, yirmi yıllık geçmişlerini ve kendilerini de yeniden tanıyorlar.  
Dekor ve afişi Merve Ergenoğlu’na kostümleri İnci Kutgün’e, aksesuarları da Betül Oktay’a ait oyunda apartman sakini rolündeki oyuncular Aykan Yılmaz, Betul Oktay, Murat Özdemir Nur Hilal Sarıkartal, İsmail Metin, Alkan Hazar Arkan, Hande Yiğitarslan, Çetin Cambaz, Metin Öztosun, İnci Kutgün ve İsmet Meker sergiledikleri üstün bir performansla izleyicilerin büyük övgüsünü kazanıp dakikalarca alkış yağmuruna tutuldular. 
Hukukçularımıza başarılarının devamı dileklerimle tebrikler..

Yeni çıkan bir kitap

‘PİRİ REİS/ENDÜLÜS MACERASI’:
-
Bilim ve Gelecek Yayınları tarafından ‘Piri Reis/Endülüs Macerası’ isimli ilginç kitap büyük bir özen ve araştırma ile Enis Temizel tarafından yazıldı. 
1929 yılında Topkapı Sarayı depolarında tesadüfen bulunan bir dünya haritası 16.yy’da Piri Reis tarafından yapılan dünya haritasıdır. 
Gerçeğine son derece uygun olan harita, bilim dünyasında büyük bir ses getirir, tartışmalar yaratır.. 
Kitapta ayrıca Endülüs’te katliama uğrayan Müslümanların Osmanlı Devleti’nden yardım istemeleri ve Osmanlı’ya sığınmaları da akıcı bir dille anlatılıyor.

Güzel sözler

“Ellerin attığı taş bana hiç değmez.. Ama bir arkadaşımın attığı gül yaralar beni.” 

“Arkadaşını severken ölçülü sev. Belki bir gün düşmanın olabilir. Dargın olduğun zaman da ölçülü ol ki bir gün arkadaş olursun. Sonra da yaptığına pişman olursun.     

“Hakiki arkadaşlık sıhhatten farksızdır; kıymeti, ancak elden gittikten sonra anlaşılır..” (Teşekkürler Atıf YAYIKÇILAR)

Pazar neşesi

‘TEKRAR DENEYİN’:
-
Temel ile Dursun bir gün canları sıkılmış ve dolaşmaya çıkmışlar. Hava o gün çok sıcakmış. Bunalmışlar, susamışlar. Ve bir büfenin önünden geçerken iki kutu meşrubat almışlar. Meşrubat kutuları promosyonluymuş. Kutuyu açan Temel hemen kapağa bakmış. “Tekrar deneyin.” yazıyormuş. 
Hemen kapağı kapatıp yeniden açmış ve okumuş. Yine “Tekrar deneyin.” yazısını görünce sinirlenmiş. Ve arkadaşına seslenmiş: 
“Ula Tursun. Ha punlar pizi kandıriy!..Deneyrum deneyrum hala pi şey çıkmadi.” (Teşekkürler C. Tamer SERİN) 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.