Hava Durumu

Baharı Birsen Hanım getirdi!..

Yazının Giriş Tarihi: 25.03.2012 10:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.03.2012 10:50
Bahar güzellikleri içinde mutlu pazarlar..
Bu sene baharı A.Birsen İlter getiriyor. İlter'e '41 kere maşallah'.. Çünkü bugüne dek yurtiçi ve dışında 40 resim sergisi açmıştı zarif sanatçı. Pek çok ödülü var.
Paletindeki en güzel renklerle adeta oya gibi işlediği dağlar, ağaçlar, çiçeklerle dolu tabloları yurtiçi ve dışında pek çok özel koleksiyonda yer alıyor.
Ressam grafiker ve eğitimci İlter'in sanat ve sanatçı kenti Bursa'ya katkıları çok. Bursa'nın ilk özel resim galeri-atölyesini Çekirge, Karagöz Caddesi'nde açmıştı yıllar önce. Yetenekli ressamlar yetiştirdi orada.
Kendisi gibi sanatçı oğullarından Orçun seramik, Onat ise grafik tasarımcısı ve adeta sevgili anneleriyle yarış halinde.
A.Birsen İlter'in beklenen sergisi 27 Mart'ta Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde. Sergi 6 Nisan'a dek açık. Gezin görün, tablolarda yansıyan güzelikleri yüreğinizde hissedebilirsiniz.
Serginin ilginç yanı:
İlter 37. sanat yılını kutluyor. 40. sergisi 'Anılar' adını taşıyor. Ve 1000 (Yazı ile bininci) tablosu da bu sergide yer alacak.
Acı tatlı pek çok anının yansıdığı serginin çok şık davetiyesinde 'Anılar; çiçek demetlerinde sevginin ipleriyle sarılı.. Ne solar, ne dağılır..' deniyor.
Doğru..
Unutulmaz şarkıda 'Beni de alın ne olur koynunuza hatıralar' diyen besteci Selahattin Pınar, bu güzel sözü de okumuş olsaydı bir şarkı daha döktürüvermez miydi dostlar?.
Son derece naif bir hanım olan Birsen İlter 1988'de Büyükşehir Belediye eski Başkanı Erdoğan Bilenser siyasi yaşam öncesi yayınladığı 'Metro Dergisi'nce 'yılın en başarılı sanatçısı' da seçildi.
Bilenser dostuma 'Birsen Hanım'a bu apolet takılmalı' önerisi bendendi. Bu yüzden başarılı ve saygın bir sanatçıya bir basın mensubu olarak gereken görevimi yaptığıma inanır, mutlu olurum her zaman.
Sergiyi kaçırmayın sevgili okurlar.



Pazar şenliği

SOKRATES:- "Sokrates yasaya karşı geldi diye hapse götürülürken karısı 'seni haksız götürüyorlar' diye ağlıyordu.
Sokrates'in yanıtı şu oldu:
'Ağlama hanım, ya haklı yere götürselerdi daha mı iyiydi?"
**
YARDIM: "Misafir, evin küçük kızına sorar?
'Annene yardım eder misin?'
'Tabii ederim'
'Peki n'aparsın?'
'Misafirler gidince çatal, bıçak, kaşıkları sayar, eksikse anneme söylerim.."
(Teşekkürler Halit ÇARKÇI)



Aferin Murat!..

Bilgisayar ekranıma hafta içinde düşen bir videoyu izlerken tüylerim diken diken oldu.. Gözlerim yaşardı.
Çanakkale Zaferi ve şehitlerimizi bir kez daha onurla andığımız şu günlerde 1.Murat İlköğretim Okulu'nda İstiklal Marşımız'ın kabulü nedeniyle de bir tören düzenlenmiş.
Tören görüntülerinde 4/A sınıfından Murat Kösle İstiklal Marşımız'ın tamamı olan 10 kıtasını da büyük bir ustalık ve başarıyla hiç teklemeden ezbere okuyor.
Yerinde vurgular ve her kelimenin hakkını vererek ulusal marşımızın sözlerini tek bir hata yapmadan, eksiksiz bir şekilde ezbere okuyan Murat'ın sahne hakimiyeti ve abartısız mizansenleri müthiş.
On kıtalık şiir tamamlanınca tüm arkadaşları Murat'ı ayakta büyük bir coşkuyla alkışlıyor.
Törendeki okul yöneticileri, öğretmen ve diğer konuklar da Murat'ı öpücük yağmuruna tutuyor.
Bu yeteneğiyle Murat ilerki yıllarda ünlü bir siyasetçi ve iyi bir hatip olur.
Öncelikle başarılı öğrenciyi yetiştiren anne ve babasını, sonra da öğretmeni Nuray Akbulut Doğan'ı yürekten kutlarım..
Birçok olumsuzluklar yaşanan günümüzde sanki büyümüş de küçülmüş bu öğrencinin gurur veren videosunu izlemek isterseniz hemen internete girin ve YouTube Murat Kösle yazıp tıklayın.
Ve işte karşınızda Murat. Alkış, alkış!..




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.