Hava Durumu

Bakla tarlası değil, poliklinik yolumuz!..

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2017 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2017 07:54

"Demirtaş bucağımızın Dumlupınar Mahallesi'nde bulunan Bursa Çekirge Dosab Semt Polikliniği yolu uzun zamandan bu yana gerekli olan onarım ve asfaltlama çalışmalarının yapılmasını bekliyor.
Yağışların başladığı bir döneme girdiğimiz şu günlerde vatandaşlar Dosab Semt Polikliniği'ne tedavi veya sağlık kontrolleri için giderken adeta çamur havuzdan zorlukla yürümek zorunda kalıyorlar..

Polikliniğe araçlarıyla gitmek isteyen sürücüler de adeta bakla tarlasına dönen ve çukurlarla dolu bozuk yolda çamurlu ve delik deşik yollarda seyrederken araçlarını da ister istemez tahrip ediyorlar.
Malum, bu yol bir sağık merkezine ulaşılan yol ve gerçekten de çok önemli..
Çekip köşenize göndermiş olduğum fotoğraflar da zaten yaşanılan sorunu apaçık belli ediyor.
Saygılarımı sunarım." Mümin DÜNDAR

Beton mikserleri ve hafriyat kamyonları

"Bursa genelinde çalışan beton kamyonları (mikser) özellikle geceleri aynı yol güzergahındaki diğer sürücüleri zaman zaman zor durumda bırakıyorlar.
Bu itibarla beton mikserlerine reflektif (yansıtıcı) özellikli aparatlar monte edilmesini, ayrıca gerekiyorsa sarı tepe lambaları takılmasını ve böylece daha net görünmelerini öneriyorum.
Ayrıca çeşitli firmalara ait hafriyat kamyonlarının da yüklerini aldıktan sonra üzerlerini branda örtmeden seyrinin önlenmesi için gerekli denetimlerin ciddi boyutlarda yapılmasını istiyorum.
Bu konuları sayın yetkililerin dikkatlerine sunuyorum. Dilerim, gerekli önlemler hemen alınır. Saygılar." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Kent merkezinde adeta bir tuzak

"Şehrimizin en önemli ve yaya trafiğinin en yoğun olduğu Gazi Timurtaş Paşa B.O.İ. duraklarının olduğu yerden Tophane Meydanı'na çıkan merdivenlerin başı adeta bir tuzak gibi..
Geçen cuma sabahı burada 10 cm.kadar yüksek bırakılmış sete bir kadının ayağı takıldı, sendeleyip düştü. Acıyla kıvrandı. Sanırım bacağında kırık oluşmuş. İnanın çok üzüldüm.
Böylesine basit olumsuzluklar ilgililerce niye dikkate alınmıyor?. Yazık günah bu insanlara..
Gerekli iyileştirmenin yapılmasını ilgililere duyuruyorum." Neval DİNÇER

Alo,burası Büyükşehir

TALEP DEĞERLENDİRİLECEK:- "6.10.2017 tarihli gazeteniz köşesinde yayınlanan "BUSKİ'ye bir talep" başlıklı okur talebi incelenmiştir.
İlgi yazıda "..Demirtaş Mah.'ne bir hizmet bürosu ve fatura işlemleri için bir personel talep ediliyor.." denilmekte.
Yapılan incelemede bu mahalledeki Hizmet Bürosu, Büyükşehir Bld.'ne ait olup, Sosyal Hizmet amaçlı kullanıldığı saptanmıştır.
Ancak, talep kurumumuzca değerlendirilerek hizmet verimliliğimizi artırmak ve çeşitlendirmek için çalışmalar sürmektedir.
Ayrıca, Demirtaş bölgesinde bankalar, özel ödeme merkezi, BUSKİ KİOSK ile PTT Demirtaş Şb. aracılığıyla su tahsilatları yapılmakta, BUSKİ KİOSK ve PTT Demirtaş Şubesi'nde E.K.S. su kontör yüklemeleri gerçekleştirilmektedir.
KALDIRIMDA PARK:-"2.10.2017 köşenizde yer alan "Kaldırımlar otopark oldu" başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Mudanya 2 durağında araç parklanması olmadığı, Güzelyalı Atatürk Cad. Karagüllüoğlu Sitesi önünde kalan bölgenin asfalt yol olduğu ekiplerimizce yapılan kontrolde anlaşılmıştır.
Ayrıca 2017 yılı içinde yaya yoluna park eden araçlarla ilgili çalışmalarda, araçların anons marifetiyle kaldırılması sağlanmış, kaldırılmayanlar için yasal işlem yapılmıştır.
Kontroller devam etmektedir. Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

Ah şu su fiyatları

"Ev ve işyerime gelen BUSKİ faturaları arasında çok fark var. Eve verilen su ücreti 10 tona kadar 3.80 TL. ilave tüketimde tonu 5.85 TL. Ödediğim fatura 93 TL.
İşyerime gelen faturada da 23 ton suya ödediğim fatura 121 TL.
Ayrıca; katık atık bedeli için işyerleri 10.55 TL. öderken evler için bu rakam 14.57 TL.
Aslında işyerleri faturalarında su bedelleri daha yüksek, evlerde ise daha düşük olmalı. Mantığa ters gelen bu uygulama daha ne kadar sürecek?." Oktay GÜLTEKİN
NOT: Bu konuda daha önceden iletilen şikayetlere gönderilen uzun ve detaylı bir açıklama yarın bu köşede. E.Ö

Alo, burası Yıldırım

İZİNLİ SUNDURMA:-"20/09/2017 tarihli köşenizde yayınlanan "Bşk. Edebali Lütfen Dikkat!" başlıklı, Değirmenlikızık Mah. Tayyareci Mehmet Ali Cad. No:266/E sayılı adreste faaliyet gösteren işletme sahibinin yaya yoluna izinsiz sundurma yaptığını ifade eden okur şikayeti incelenmiştir.
Belediyemiz Zabıta Md. ekiplerinin incelemesinde söz konusu adresteki işletmenin Bld.'den ızgara salonu ruhsatı aldığı tespit edilmiştir.
Ayrıca ilgili firmanın şikayete konu sundurması için Bld.'den gerekli izni aldığı görülmüştür.
Bilgilerinize sunarız." Yıldırım Bld. Basın Halkla İlşk. Müd.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.