Hava Durumu

Bas - geç çok tehlikeli olur

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2015 07:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2015 07:31
“Yeni Yalova Yolu’nda kesintisiz ulaşım olacağı bilgisine çok sevinmiştik. 
Oysa, en azından yayalar için Özdilek ve BUTTİM önünde trafik ışıkları devam ediyor. 
Ayrıca TOFAŞ önündeki çürümüş yaya üstgeçidi yerine geçici olarak bas-geç şeklinde yaya trafik ışığı konulacağı söyleniyor. 
Bu anayol 3+3 toplam 6 şerit ve düz. Araçlar çok hız yapıyor. 

Örneğin, Yüksekokul karşısındaki trafik ışıklarında Mobese kamerası olmayan Ovaakça yönünde araçlar son sürat kırmızı ışıkta bile geçmeye devam ediyor. 
Burada araç-araca sayısız kaza olduğu söyleniyor. Yayalar ne kadar bas-geç ışıkla karşıya geçmeye çalışsalar da hızlı araçlar ciddi kaza riski yaratır. 
Yeni Yalova Yolu’nda birçok noktaya bu tip trafik ışıkları konulması araç trafiği anlamında araç sürücülerine çok zaman kaybettiriyor. Bu güzergahta tramvay inşaatı yapılsa bile üst veya altgeçitler daha öncelikli olarak projelendirilmeli ve hattan önce devreye alınmalı diye düşünüyorum. Saygıyla.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

BESAŞ’TAN SOĞUK SIKIM İSTENİYOR


“BESAŞ büfelerinde zeytinyağı da satılıyor. İyi bir uygulama. Fakat zeytinyağları arasında ‘soğuk sıkım zeytinyağı’nın da bulunmasını arzu ediyorum.
Sağlıklı beslenmek için besleyici değeri daha yüksek olan soğuk sıkım zeytinyağlarını bu büfelerde bulabilmek umuduyla sayın BESAŞ yetkililerinden rica ediyorum. Saygılarımla.”
Leyla ÖZGEN

***


FSM BULVARI VE TUVALET SORUNU

“FSM Bulvarı’ndaki A... Mağazası’na geçen hafta 9 yaşındaki kızımla gittik. Kızımın tuvaleti geldi alt katta görevliye ‘tuvalet var mı?. Kızımı götürmem lazım’ dedim. Görevli bayan ‘mağazamız Tuvaleti sadece personele ait. Kasadan izin alın’ Küçük bir çocuk için izin mi gerekecek diyerek asap bozukluğuyla üst kata çıktım.
Kasadaki bayana sorunu söyledim. Ancak görevli bayan mağazada tuvalet olmadığını personelin Mc Donalds tuvaletini kullandığını söyledi. Dışarı çıkıp kızımla  tuvalet aradık. Sağ olsun bir cafenin çalışanı tuvaleti kullandırdı. İlk sorduğum mağaza görevlisi tuvalet olduğunu fakat kasadan izin almam gerektiğini söylemesine rağmen kasa görevlisi duyarsızca ‘yok’ dedi. Bu yaklaşımı bir işyerine yakıştıramadım. Duyarlılığa davet ederim.” 
A.YILDIZ

***

MİSAFİRLERİN ULAŞIM DERDİ


“Beşevler ve Özlüce duraklarında araç geçiş saatleri listesi dikkate alın lütfen. Beşevler veya Özlüce’ye misafirliğe giden kişilerin otobüsle dönüş için neden erken saatlerde yollara düşmesi gerekiyor?
Çünkü listelerde belirtilen saatlerde son seferlerin biri 20.50, diğeri de 22.00
Bölgede iki değişik hatlı otobüsün en son geçişleri neden biraz daha geç saate alınmaz?. Yani 23:00 veya 23:30 değil?.
Büyükşehir statüsündeki bir kent ulaşımında ciddi bir sorun değil mi bu?
Gerekli iyileştirmelerin yapılmasını rica ederim?.”
Sedat KURTULMUŞ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.