Hava Durumu

Başkan Altepe de asansörde kalmış!..

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2017 07:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 07:12

Mutlu haftalar değerli okurlarım
Geçen perşembe ekranıma düşen Oğuz Yılmazcan isimli okurumun bir mail'inde ilginç bir öneri vardı.
Önce bu öneriyi özetle sizlere sunayım:
"Köşenizde yer alan ve gerçekten de ciddi bir sorun olan İstanbul Caddesi (Yalova Yolu) üzerinde tek bir tane bile BuKart Dolum Noktası bulunmadığı konulu bir okurunuza ait şikayete çözüm getirmek için önerim var
Belirtilen ana cadde hem BOİ, hem Halk Otobüsleri'nin en yoğun çalıştığı bir arter. Yakın bir gelecekte bu ana arterde T-2 Tramvay Hattı da çalışacak..Yani Bu Kart Dolum Noktaları'na ihtiyaç daha da artacak.
Önerim, bu hat üzerinde bulunan yaya üstgeçitlerınde yıllardır çalışmayan. arızalı asansörler.
Bu asansörlerdeki kabinlerde yapılacak bir değişimle buraları BuKart Dolum Noktaları olarak kullanılabilir."
Rastlantıya bakın siz; aynı gün Büyükşehir Bld. Bşk.Sn.Recep Altepe de gazetemize bir ziyaret yapmaz mı?.

Sn. Başkan'la kısa bir görüşme yaparken 'her sabah köşenizi okuyorum. Bize ait sorunların halli için hemen ilgiliye durumu aktarıyorum. Yani köşeniz bize çok yararlı oluyor' dedi.
Bunu duymak beni sevindirdi. Okurlarım adına kendisine teşekkür ettim ve topu hemen penaltı beyazına koyup (!) okurumun bu önerisini kendilerine "Recep Başkanım, siz gelmeden az önce bir okurumdan gelen öneriyi hemen yansıtayım" dedim ve anlattım.
Bşk. Altepe 'bu asansör meselesi ciddi bir iş. Çünkü arıza yaptığı an vatandaşlar içinde adeta hapis kalıyor. Bunun gecesi, var gündüzü var. Hatta ben de geçmişte bir bayram namazına giderken içinde kalmıştım" dedi ve beraber geldiği yetkililere 'hemen bu güzel öneriyi not alın" dedi.
Evet, notlar alındı.. Bakalım penaltı beyazından şutladığım meşin yuvarlak kale fileleriyle öpüşecek (!) mi?.
Bekliyoruz..

Büyükşehir sözünü tut

"Yenişehir ilçemizde bulunan Kavaklı Mahallesi'ne giden 4 km. mesafedeki köy yolu ve köyün içi Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak asfalt döküleceği gerekçesiyle bozuldu ve yerine kalın taş çekildi.

Bu kesimdeki bozuk yol dolayısıyla araçlarımızın lastikleri zarar görüyordu. Daha sonra yola ince çakıl döküldü. Öylece bırakıldı..
Aylardır yollarımız yapılmıyor. Büyükşehir'in verdiği sözü artık tutmasını bekliyoruz lütfen." Gürol KALFA

BOİ durakları otopark gibi

"Nilüfer ilçesindeki Cephanelik civarındaki anayolumuz çok dar. Ve bu cadde üzerinde Belediye otobüs durakları da bulunuyor.

Fakat bu otobüs duraklarının önü bazı duyarsız sürücüler tarafından resmen otopark gibi kullanılıyor. Araçlar durağın tam önüne park ettiği için yolcu alacak veya indirecek otobüsler de mecburen ana yol üzerinde duruyor. Bu da akan trafiği aksatıyor, trafik akmıyor.
Oysa trafik yasalarına göre otobüs duraklarına 30 metre kala veya durakları 30 metre geçtikten sonra park etmek gerek.
Sürücüleri duyarlı olmaya davet ediyorum. C. Naci YILMAZ

Hastane önü durakta engel

"Yüksek İhtisas Hastanesi civarında oturan bir kısım semt sakinleriyiz.
Bir süre önce hastane önünde bulunan durağımız kaldırıldı ve yerine yeni bir durak konuldu..

Belediye Otobüs İşletmesi Durağı çok güzel oldu ama şimdi iki önemli tehlike yaratan nokta var. Bunlardan biri yeni durakta kaldırım seviyesinden yüksekte kalan betonlar.
Bir diğer önemli husus ise yeni durak yerine konulurken görme engelli vatandaşlarımızın yararlanması ve bastonlarıyla güvenli bir şekilde yürüyebilmelerini sağlamak için kaldırımların bir kısmına döşenen oluklu zemin taşlarının üzerlerine konması.
Şimdi görme engelli bir vatandaşımız buradan yürümeye çalışırken otobüs durağına çarpabilir.
Duraktaki beton yükseltiye de yayalar ayaklarının takılmasıyla düşebilirler.
Bu işler yapılırken yetkililerce hiç denetlenmiyor mu?.
Ayrıca bu durak önemli bir sağlık merkezinin de önünde. Hasta veya dalgın yolcular buradan otobüse binip inerken tehlikeler yaşayabilir." Bölge sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

Asfaltımız yenilendi

"Yaklaşık yedi ay kadar önce köşenize Beşevler Mah. Bilginler Cad.'ndeki yolun bozuk kısımlarının fotoğraflarını çekip gönderdim siz de yayınlamıştınız.
Bir süre sonra caddemizin asfaltı sıyrılıp yeniden yapıldı. Bazı noktalarda; gerekli blokaj ve sıkıştırma yapılmadığı için şimdiden tek tük çökmeler olsa da sonuçta güzel bir yol oldu. İnşallah Karafatma Heykeli etrafı da yenileme programındadır.
Ayrıca; yollardaki rögar kapakları için bir çözüm bulunabilse; kaldırımlara veya orta refüje alınabilse çok iyi olacak.
Köşenizden Büyükşehir Bld. Bşk.'ı Sn. Recep Altepe'ye ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sesimizi duyurduğunuz için size de ayrıca teşekkürler." Abdurrahman KARYEL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.