Hava Durumu

Başkan Altepe’ye şükranlarımla

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2012 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2012 08:41
"Büyükşehir Belediyemizin tarihi ve turistik Yeşil semtinde yapmakta olduğu restorasyonları ilgi ile izlemekteyiz.
Yeşil Türbe'den sonra Yeşil Camii'nin de restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanmakta.
Semtin görünümü biraz geç olsa da Bursa'nın en önemli tarihi ve turistik mekanına yakışır hale geliyor. Bundan dolayı tarihi eserlerimizi bir bir ayağa kaldıran başkanımız Recep Altepe'ye şükranlarımı sunuyorum.
Özellikle Yeşil Cami bahçesinde ve çevresindeki bahçe duvarları dahil yapılan düzenlemeler kesinlikle övgüye değerdir..
Ancak bu çalışmalar sırasında gözden kaçırılan çok küçük ama görüntü itibari ile çok büyük olumsuzluklar yansıtan birkaç ayrıntıyı sayın Başkanımız ve yetkililere bildirmeyi bir semt sakini olarak borç biliyorum.
Örneğin; Yeşil Cami bahçesinin güney duvarı önünde bulunan ankesörlü telefonların orada olması ne kadar doğrudur?
Günümüzdeki cep telefonu çılgınlığını da göz önüne alırsak neredeyse hiç kullanılmayan bu telefon kabinleri oradan kaldırılamaz mı?
Yine aynı duvarın önünde bir oyuncak otomatının olması, ayrıca yine Yeşil Cami bahçe duvarının güneybatı kısmında yer olan büfenin dibinde bulunduğu tarihi çınar ağacına verdiği zarar dışında yaya alanına çıkardığı su dolabı, dondurma dolabı ve diğer malzemeler yine bu tarihi doku ile uyuşmadığı gibi turizm açısından düşünüldüğünde çok rahatsız edici bir görüntü içermektedir.
Bunlar da yetmezmiş gibi 4m x 5m ebadında bir reklam panosunun Yeşil Türbe'nin batı yönündeki duvarın önüne dikilmesi yapılan bu iyileştirme çabaları ile ters düşmekte.
Yeşil Camii ve çevresinde yapılmakta olan ve tüm Yeşil semti sakinlerinin hayranlıkla izlediği bu çalışmalar esnasında bu olumsuzlukların da göz önünde bulundurulup devam etmekte olan çalışmalar sona ermeden bu çirkinliklerin ortadan kaldırılması için gerekli düzenlemenin yapılmasını önemle rica ederim..
Saygılarımla.." -
Hasan YILDIRIM/ Yeşil Mahallesi



Çam ağaçları kurumadan!
"Çelikpalas karşısındaki antik değeri olan bir eski konak yanından her geçişimde çok üzülüyorum.
Bahçesindeki uzun ve gösterişli çam ağaçları birer birer kurumaya yüz tuttu..
Çünkü daha önce üstü açık olan bu bahçe çatıyla kapatılarak sanırım kapalı bir bölüm haline getirildi.
Çatı üstü o kadar sıkı kapatıldı ki ağaçların ancak tepe kısmı açıkta kaldı. Ana gövde ve kökler su ve güneş, hatta hava alamadığından bu gidişle tamamen kuruyabilir.
Sonra da kurumuş diye bu ağaçlar kesilerek kapalı bölümün genişletilmesi mi düşünülüyor acaba?..
Oysa bu güzelim tarihi beyaz köşke ve çevreye bahçedeki ağaçlar güzellik katıyor.
Aklıma Yalova'daki 'Yürüyen Köşk' geldi. Büyük Atatürk ağaçları kestirmemek için köşkü yerinden başka bir yere naklettirmişti.. Nereden nereye?..
Durumu, bu tarihi konak işletmecilerinin dikkatine sunuyor ve gerekli iyileştirmenin yapılacağını umuyorum.
Saygılarımla.."
Osman DİLKEN


Birileri çıkıp bu işi düzeltsin artık
"Bursamızın yolları bilindiği gibi çok kötü ve bozuk.. Her gün yeni bir kazı çalışması ve sonrasında tekrar tekrar asfalt dökülmek zorunda kalınan yollarımız var..
Bu çalışma ve onarımlar neden bir seferde yapılmıyor? Neden elektrik, su, doğalgaz vb. işlerde kurumlar koordineli bir biçimde çalışmıyor?
Lütfen artık biri çıkıp düzeltsin bu durumu.
Ben, Nilüfer Beşevler bölgesi, Yıldırım Caddesi'nde oturuyorum.. Her sabah kendi aracımla işe giderken Yıldırım Caddesi'nden, Dikkaldırım'a, oradan Çekirge'ye ve oradan da Altıparmak'taki eski SSK binasının olduğu yere kadar asfaltı ezberlemek zorunda kalıyorum.
Çünkü cadde seviyesinden düşük veya yüksek rögar kapakları, yolun bozukluğu ve yol üstündeki esnafların doğalgazı ya da elektriği için kazılmış asfalt beni artık bıktırmış durumda.
Hele Bursamızın en gözde semti, otellerimizin olduğu, Uludağ ziyaretçilerinin sık kullandığı Çekirge...
Çekirge'de Armutlu Meydanı'ndan Altıparmak yönüne kadar olan düzensiz rögar kapaklarını ve Kırcı Otel önündeki asfaltı hiç söylemiyorum.
Son 1 seneden beri büyüklerimiz bunları görür de, konuya hassasiyet gösterirler diye sabırla bekliyorum. Fakat kimsenin umurunda bile değil.
Asfaltlama konusunda çok küçük yaşlardan beri izlediğim ve değişmeyen tek bir şey var.. Yol kenarı kazılır, oraya parça asfalt dökülür, asfalt çöker, dolgu yapılır ama çökmüş olan eski halinden daha kötü olur.
Lütfen ama lütfen bu konu ile ilgili bir şeyler yapılsın...
Şimdiden teşekkür ederim.."
Sercan TUNABOYLU



Çöp kutusu nereye gitti?
Nilüfer'deki Nilüfer Hatun Caddesi'nde bulunan İslam Uyar Lisesi BOİ durağı yenilenirken yanına bir de çöp kutusu konulmuştu.
Fakat bir süreden beri çöp kutusunun yerinde yeller esiyor.
Orada çöp     kutusunu tutan U şeklindeki demir iskelet kalmış sadece..
Bu yüzden de durak çevresi atılan çöplerle doluyor. Belediye Otobüs İşletmesi yetkililerinin dikkatlerine sunuyor çöp kutusunun tekrar yerine konulmasını rica ediyorum.."
Ayşegül ÇIKRIKÇI

Taksiler denetlensin
"Son zamanlarda şehrimizde korsan taksicilik yapanlar çoğaldı.
Bursa'nın çeşitli ilçe ve beldelerine kayıtlı ve sadece oralarda ticari hizmet veren pek çok taksiyi Bursa şehir içinde çalışırken görebilmek mümkün.
İlgili makam sahipleri ile Meslek Odamız'ın sayın yöneticilerinin bu konuya acilen el atmalarını ve gereken denetimlerin acilen başlatılmasını rica ediyorum.
Aksi halde şehir içinde çalışan bu araçların sayısı kısa zaman içinde daha da artabilir.
Saygılarımla.."
İsmail AŞKAN



Nilüfer'e yakışmıyor
"Nilüfer ilçemizde Üçevler Mahallesi, Denizciler Sokak'ta bulunan Un-Pa Pastanesi ön kısmında kalan yaya kaldırımı uzun zamandan beri aynen bu şekilde.. Ve olumsuzluk her geçen gün biraz daha artıyor.
Karanlıkta buradan geçen ve kaldırımın durumunu bilmeyenler eğer ayakları kaldırımdaki boşluk veya çatlaklara takılırsa aniden yere düşebilirler.
Ayrıca yine Üçevler Mahallesi, Denizciler Caddesi No. 98'in önündeki kilitli parke taşları da dağılmış durumda..
Fotoğraflarımla durum tespiti yaptım ve Nilüfer Belediyesi'nin dikkatine saygılarımla sunuyorum."
Fevzi UĞURSOY


ALO BURSASI OSMANGAZİ


DELİK SOKAK:- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 10.1.2012 tarihli sayısındaki köşenizde 'Maksem semtinde Delik Sokak manzarası' başlıklı bir okurunuzun yakınması üzerine yıkık bina ve tehlikeli duvarıyla ilgili onarak Fen İşleri Müdürlüğümüz gereken incelemeyi yapmış ve söz konusu binanın Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında kaldığını tespit etmiştir. Gerekli çalışma bu kurum tarafından yapılacaktır."
*
KARAGÖZ CADDESİ:- 18.1.2012'de 'Çamur ve pislik kaynağı' başlığı altında yayınlanan Kükürtlü Mahallesi, Karagöz Caddesi'ndeki kazılmış yolla ilgili olarak çevre sakini okurlarınız bir şikayet üzerine Fen İşleri Müdürlüğümüz sorunla ilgili gereken araştırmayı en kısa zamanda yapmıştır. Karagöz Caddesi no:27 önündeki kazı çalışmasının BUSKİ Genel Müdürlüğü'nce yapıldığı, gereken asfalt yama ve onarım çalışmalarının da ilgili kurumun sorumluluk alanında olduğu anlaşılmıştır. Ancak vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için söz konusu kazıya ekiplerimizce temel malzemesi takviyesi yapılmıştır. Gerekli çalışma ilgili kurum tarafından yapılacaktır.."
*
SİMİTÇİLER:- 18.1.2012'de yayınladığınız '3 tanesi 1 liraya simit olur mu?' başlıklı okur şikayet yazısı üzerine; Zabıta Müdürlüğümüz inceleme yapmış seyyar satıcılık yapanlara Kabahatler Kanunu 32.maddesince yasal işlem yapılıp ürünlere el konmuştur. Belediyemizin işgalcisi olarak camekan içinde simit satışı yapanların ise camekanlarında 20 cm. ebadındaki tabelada ürün fiyatı ve satışı yapanın bilgileri yer alıyor. Kurallara uymayan seyyarlar ilgili ekiplerimizce takip edilmektedir. Sorunlara karşı duyarlılık gösteren okurlarınıza teşekkür eder, esenlikler dilerim."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.