Hava Durumu

Başkan Dündar 'gözbebeği bir semt' diyor. Ama!..

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2017 08:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2017 08:34

"3 yıldır Hamitler, Güneştepe Mah.'nde oturuyoruz. Sn. Osmangazi Bld. Bşk. Mustafa Dündar'ın söylediği gibi gözbebebeği bir semt burası.
Ama belediye yetkilileri herhangi bir sorunu, isteği çözmek yerine olumsuz, bu durumdan 'olmaz' veya 'planlar dahilinde yapılacak' diye ötelemekten başka bir cevap vermiyor.
Fatih Cad.'nde ağaçlandırma ve peyzaj istedik defalarca olumsuz cevap aldık. Neymiş engelli yolu nedeniyle. Nilüfer'de 50 cm.'lik yeri bile değerlendirilip peyzaj çalışması yapılmış. Nilüfer Bld. talep bile gelmeden inanın çevreyi daha nasıl güzelleştiririz diye çalışıyor.
Yeni yapılan Görükle Demirci Üçevler bölgesini bir görün. Biz artık istemeden bir şeyler yapılmasını istiyoruz.


Gelen konuklar 'burada neden ağaç yok' diye soruyor?. Bld.'miz bisiklet yoluna da biraz uzak sanırım. Tüm bisiklet yolları 3 yıl olmadan deforme oldu. Bisiklet yolu olduğuna dair üzerinde boya bile kalmadı, kırık dökük. Araçlar park ediyor. Dubalar konulmalı. Bunların belirli bir boya periyodu yok mu ya da sorumlusu?.
Akasya Düğün Salonu altı toprak yığını dolu. Bir kepçe istedik fazla toprak alınıp temizlenmesi için hâlâ yok. Bir BOİ otobüsü var o da BursaRay'a kadar. Terminal- Heykel- Üniversite otobüsü için. Vatandaş TOKİ önüne valizlerle yürüyor. Bir işi yapılırken sadece yapmak için yapılmamalı. Diğer belediyeleri imrendirecek çalışmalar olmalı.
Geçen hafta bu konuda mahalle olarak salonda toplandık. Gerçekten insanlar çok tepkili.. Mahallemizi Nilüfer'le kıyaslarken onların üstünde hizmet istiyoruz ve bekliyoruz." Süleyman K.

O altı direk süs için mi?

"Yunuseli'ndeki koruluk yanında bulunan ve BGC Toplu Konutları yanından geceleri gelip geçmek yürek istiyor.. Çünkü çok karanlık, göz gözü görmüyor. Cadde kenarlarında altı ayrı noktaya birer sokak aydınlatma direği dikilmiş ama hiçbiri yanmıyor.
Bu direkler süs için mi oraya dikildi acaba, doğrusu merak ediyoruz?.


Bu arada, işaret ettiğimiz cadde toplu taşıma otobüs duraklarına giden bir güzergah.. Yani geceleri yaya trafiği oldukça fazla..
UEDAŞ'ın sayın yöneticilerine durumu aktarıyor ve caddenin aydınlatılmasını önemle rica ediyoruz.." Çevre sakinleri

Zeytin Dalı'nın örnek hizmeti

"12 yıl önce emekli olunca Mudanya'ya yerleştik.
Kayınvalidem de bizimle oturuyor. Annemiz hasta ve ameliyat da geçirdi. 82 yaşında.


Mudanya Belediye Başkanımız Sayın Hayri Türkyılmaz'ın başlattığı 'Zeytin Dalı Projesi' hasta taşıma hizmeti sayesinde annemiz ve diğer hastalar şimdi tek tek evlerinden alınıp Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ne götürülüp getiriliyor.
Bu son derece duyarlı ve harika bir hizmet.
Sayın Başkanımız Hayri Türkyılmaz'a ve bütün çalışma arkadaşlarına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.." Kani DARCANLI

Kumsaz yolları delik deşik...

"Gemlik sahil şeridinin en güzel yeri olan Kumsaz'da yazı geçiren sakinler olarak adeta köstebek yuvasına dönen yoldan bıktık usandık. Tam üç yıldan bu yana aynı mesele hakkında çile çekiyor ve toz soluyoruz. Tabii, araçlarımız da köstebek yuvalarından geçerken harap oluyor.


Ne zaman buna el atılıp asfalt yapılacak?.." Kumsaz sakinleri

TEŞEKKÜR PANOSU

Taşlarla doldurulmuş

"5 Temmuz'da yayınladığınız Yeniceabat Köprüsü'ndeki tam virajda ızgarası alınmış veya çalınmış bir rögar kapağının yarattığı tehlike konulu uyarım üzerine bu derin ve dört köşe çukur 11 Temmuz günü kapatılmış.
Fakat, boşluk oluşan rögara ait kapak ızgarası yeri taşla doldurulmuş!.
Hiç yoktan iyidir ama biraz garip değil mi?.
Yine de teşekkürler.." A.Tarık MERİÇ

BUTTİM'den açıklama

"11 Temmuz 2017 Salı günü gazetenizdeki köşenizde "BUTTİM'de toz bulutları" başlığı ile bir vatandaşımızın dile getirdiği sıkıntılara yer verilmiştir.
Yakınmaya konu olan, asfalt kaplama ve rögar kapakları hakkında BUTTİM yönetimi olarak, 21.06.2017 tarihinde 109437 sayı ile kayda giren resmi yazımız ile Belediye'ye yolun durumu hakkında bilgili verilmiş, asfalt kaplama ve rögar kapaklarının oluşturduğu tehlike dile getirilerek mağduriyetimizin bir an önce giderilmesi istenmiştir.
Büyükşehir Bld. Ulaşım Dairesi Bşk. Altyapı Koordinasyon Şb. Md.'nce talebimiz söz konusu çalışmaları yürütmekte olan BUSKİ Genel Md.'ne 23.06.2017 tarihinde iletilmiştir.
10 Temmuz'da da BUTTİM bahçesinden geçen Fuar Cad.'ndeki rögar kapaklarına asfalt yamalar yapılarak düzeltilmeye başlanmış, TÜYAP girişinin bir kısmının da olsa asfaltı dökülmüştür.
BUTTİM yönetimi olarak konunun takipçisi olduğumuzu bildiririz. Saygıyla." BUTTİM Yönetimi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.