Hava Durumu

Başkanlar, buyrun Sallabaş Köprüsü’ne!

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2012 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2012 08:48
"Gemlik, Küçük Kumla'nın bitip tükenmez derdi meşhur Sallabaş Köprüsü ile ilgili şikayetimizi 11 Ekim 2011 ve 17 Ocak 2012'de yayınladınız. Teşekkür ederiz.
Aynı derdimizle ilgili bu üçüncü şikayetimizi de lütfen yayınlamanızı rica ediyoruz. Belki buna belediyeden bir yanıt alabiliriz umudunu taşıyoruz.
Şimdiye kadar ne Bursa Büyükşehir, ne de Gemlik Belediyeleri bu köprüyü onardı ne de yenisini yapıyor. Teneke köprünün sol tarafı araçların geçemeyeceği yükseklikte. Bu yüzden sağlam kalan sağ tarafı ise asfalt yüzeyle aynı yükseklik ve genişlikte barikatla daraltılmış durumda.
Bu yüzden köprüden bilinçli veya bilinçsiz geçmiş aracın ağırlığını taşıyamadığından teneke köprüde göçükler var ve kaynak yerleri de kopuk. Bir araç daha buradan geçmeye kalksa köprü uzatmasıyla birlikte alttaki sulara gömülecek. Yamuk haldeki köprü, çevre sakinlermizce uzun süreden beri 'Sallabaş Köprüsü' olarak adlandırılıyor. Üzerinde de çocuklar hoplayıp zıplıyor. Tenekelerden çıkan gürültü de işin cabası.
Sayın belediye başkanlarımız lütfen gelip görsünler. İsterlerse üzerine çıkıp sağlamlığını ölçmek için onlar da hoplayıp zıplayabilir. Sallabaş Köprümüz'e kendilerini bekliyoruz.
Burada herhangi bir tehlike meydana gelirse bunun sorumlusu elbet belediye olacaktır.
Belediyelerimiz UNESCO Kültür Mirası'na girebilmek için çalışırken Küçük Kumla'nın Sallabaş Köprüsü de tenekeden mamul bir antik değer olmasın artık; çevre sakinleri olarak ricamızdır. Saygılar.." - Küçük Kumla'dan bir grup okur
*
İlgili Belediye Başkanları'yla Küçük Kumlalılar arasında bu yayınımızla bir köprü olursak ne mutlu bize. Ve bu köprü kısa sürede onarım veya yenilenmeyle de 'Sallabaş Köprüsü' olmaktan çıkıp bir 'Sevgi Köprüsü' olur. Dileğim budur.




Bu direk 2 aydır uyuyor

"Resmini gönderdiğim bu elektrik direği tam iki aydır burada istirahate çekilmiş, uyuyor(!).
Resmi cep telefonu kameramla 1 buçuk ay kadar önce çekmiştim. Hafta başında oradan geçerken baktım, hala orada adeta derin bir uykuda. Çekirge Caddesi, Çelikpalas Oteli duvarı önündeki bu direk bakalım daha ne kadar burada derin bir uykuda (!) istirahat edecek?. Doğrusu çok merak ediyorum?."
Murat RENGİN


Çekirge’de sarı gece papatyaları

"Son zamanlarda Çekirge Mh.'nin tüm sokak lambaları yenilenerek direklere sarı ampuller takıldı. Sokaklar ışıl ışıl. Tüm Çekirge artık geceleri sarı papatyalar açmış gibi.
UEDAŞ'ın gayretli çalışması ve bu hizmeti için başta UEDAŞ Genel Md.'ü Erkan Sevin'e, UEDAŞ Osmangazi Md.'ü İbrahim Gerim ve tüm emeği geçenlere semt sakinleri adına teşekkür ederim."
Mehmet TAŞKESER Çekirge Muhtarı



Topraklama hattı için nöbet mi tutacağız?

"Arabayatağı Mahallesi, Buz Sokak 4 nolu evde oturuyorum.
Evimizin bulunduğu sokaktaki diğer komşularımızın ve benim evimin girişindeki doğalgaz kutularının güvenliğini sağlayan topraklama hatları meçhul kişilerce devamlı olarak kesilip çalınıyor.
Sanırım kesilip kopartılan bu hatlar daha sonra götürülüp hurdacılara satılıyor.
Bu hırsızlarla bir türlü baş edemiyoruz. Topraklama hattımız için geceleri sabahlara kadar nöbet tutmak zorunda mı kalacağız?.
Sayın yetkililerin dikkatlerine saygılarımızla iletir, gerekli önlemlerin alınmasını rica ederiz."
Aydın KINACI




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.