Hava Durumu

Bayraklı Tepe'ye teleferik

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2018 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2018 07:53

"İnsanoğlu çoğu kez yaşamın akışı içine kapılıp çevresindeki güzelliklerin ve değerlerin farkına varamaz.
Tarihi zenginliği ve doğal güzellikleriyle bölgemizin ve hatta ülkemizin en güzel yerlerinden biri de İznik.
İlçenin tarihini uzun uzun anlatıp sizleri sıkmayacağım. Bir turist rehberi gözüyle İznik gerçekten görülmeye değer bir yer.. Ve ülkemizde dört medeniyete başkentlik etmiş tek yerleşim bölgesi. Yani; Bitinya, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı'ya başkentlik yapmıştır.
İlçemizde doğal güzelliklerin yanında tarihi değerlerimiz de çok fazla. Turizm açısından bunları zaman zaman köşenizde paylaşmak istiyorum.


Örneğin; Bayraklı Tepe ve buradaki Abdülvahap Sancaktari Hazretleri'nin kabri..
Halkın Bayraklı Dede Tepesi olarak bildiği Abdülvahap Sancaktari Tepesi özellikle biz turist rehberlerinin İznik'e gelen yerli ve yabancı misafirlere İznik'te bulunan tüm tarihi eserleri gösterebildiği ve eserleri genel olarak anlatabildiği bir noktada bulunuyor..
Bilindiği gibi Bayraklı Dede Tepesi'nde Büyükşehir Belediyesi'nce ay yıldız şeklinde bir proje yürütülmekte.
Bu önemli projeye bir de 'teleferik projesi' eklenebilirse bunun İznik'i daha cazip hale getirebileceği inancındayım. Çünkü bu tepeye ulaşım çok dik sarp ve keskin virajlarla dolu..
Otobüslerle gelen ziyaretçilerin güvenliği sağlanmalı.
Çünkü, yapılacak teleferik tesisleri turistlerin bu tepeye daha kolay ulaşmasını sağlayacak ve misafirlerin muazzam bir manzaraya tanık olmalarına vesile olacaktır.
Amerika Arkeoloji Enstitüsü tarafından 2014 Yılının En Büyük On Keşfi'nden biri olarak gösterilen ve bundan tam 1600 yıl önce inşa edilen Aziz Neophytos Bazilikası İznik Gölü'nün 25 metre açığındadır ve bugün ülkemizdeki en büyük sualtı kazı alanlarından biridir.
İznik görülüp, gezilmeye değer bir yer ve konuklarını da beklemektedir.
Saygılarımla."Tansu ERÇEVİK / Profesyonel Turist Rehberi

Yol ortası(!) otoparkı...
"Dörtçelik Hastanesi karşısında, yolu kapatacak şekilde park eden bir servis minibüsü..


Trafik kurallarına tamamen aykırı bir şekilde hareket eden sürücülerin biraz daha duyarlı olmaları gerekiyor. Bu servis aracının plaka no'sunu da isteyen yetkililere vermenizi ve gerekli uyarının yapılmasını rica ediyorum.."

Gençler biraz duyarlılık!..

"Şu an Uludağ Üniversitesi İstasyonu'ndan BursaRay'a bindim. Ama keşke binmez olsaydım. Çünkü yolculuk yapan 'bazı' gençlerin davranışlarını görünce inanın utandım.
Çünkü; aynı vagondaki yaşlı insanlar, kadınlar ayakta zorlukla duruyorlar.


Çoğunun öğrenci olduğunu düşündüğüm o gençler ise oturmuşlar ve başları eğik, hiç etrafa bakmadan, umursamadan cep telefonlarıyla oynayıp duruyorlar.
Ayakta kalmış olan ve güçlükle duran dedesi, ninesi yaşındaki kişilere ve kadınlara yer veren yok.
BURULAŞ'tan ricam, yolculuk anında zaman zaman anons yapılarak yaşlılara ve kadınlara yer verilmesi için uyarıda bulunması.
Umarım faydası olur."Halil ALTIN

Sokak çalgıcıları niçin kovalanıyor?

"3 Ocak 2018 Çarşamba günü Maviköşe Caddesi'nde yürürken Yenal Pasajı yanındaki kaldırım boşluğunda öğrenci olduğu belli bir delikanlı kanun, diğeri de darbuka çalarak bahşiş topluyor ve bu sıkıntılı günlerde vatandaşlara yaptıkları neşeli ve başarılı müzikle moral depoluyorlardı.
Ancak bir zabıta ekibi bu müzisyen gençleri engellemeye çalıştı. Gençler adeta kovalanarak oradan uzaklaştırıldı.
Oysa İstanbul'da gördüm. Hemen her caddede, metro istasyonları ve şehir hatları vapurlarında müzisyen gençler rahatça müzik icra ediyorlar, onlara dokunan eden ve kovalayan hiç kimse yok. Hayran oldum..
Onlardan rahatsız olan vatandaşlar da..
Üstelik Bursa bir sanat ve sanatçı kenti. Bence şehrimizdeki zabıta ekiplerinde görev yapanların bu gençlerimize biraz duyarlı davranmaları gerekiyor."Niyazi YAŞAR

Haydi spor yapmaya!

"Kış Spor Okulları kayıtları yarın sona eriyor.
Spor okullarımızda futbol, voleybol, basketbol, capoeria, sguash, kort tenisi, masa tanisi,yüzme branşlarında dördüncü dönem eğitimleri verilecek.
Sağlıklı bir yaşam için spor dolu günler diliyoruz.."Nilüfer BelediyesiHalkla İlşk. birimi

TEŞEKKÜR PANOSU

Pembe Köşk ve mutlugiller..

"Geçtiğimiz yılbaşı tatilinde yakınlarımla birlikte sabah kahvaltısı yapmak için tabiatın bahşettiği tüm güzelliklere sahip olan Gölyazı Köyü'ne gittik. Oradaki Sevgi Pıtırcıkları/Pembe Köşk isimli şirin bir işletmenin çok nezih, tertemiz ortamında zengin çeşitlerle dolu kahvaltımızı yaptık. Balık servisleri de vardı. Şirin işyerinin sahipleriyle de tanıştık. Fatma-İsmail Bakar çifti işletiyormuş. Onların birbirlerine saygılı davranışları ve mutlulukları çok dikkat çekiyordu.
Çok güzel ikramlar ve güler yüzle karşılaştık. Mutlugillerin yerini herkese tavsiye ediyorum. Eminim severler. Saygılarımla."Neşe TORUN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.