Hava Durumu

Bayram temizliği(!) ve sapsarı toz bulutları..

Yazının Giriş Tarihi: 13.06.2018 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 07:16

"Site bahçemiz bitişiği ve yakınında garip bir uygulama Nilüfer Bld.'ce görmezden geliniyor. Çok mağduruz. İlgili makam sahiplerine köşenizden duyurmak istiyoruz. Sorunu 2017'den beri yaşıyor ve Nilüfer Bld.'ne iletiyoruz ama icraat yok.
Nilüfer, Altınşehir Mah.'nde 35.m. genişlikli Muammer Aksoy Cad. üzerindeki Haskent Sitemiz'in doğusunda 322. Sok.'a belediyemiz asfalt yapacağını belirtti. Ve 2018 Şubat'ında sarı stabilize malzeme serildi. Ama 4- 4,5 ay geçti asfaltlanmadı. Yetkililer de uğramadılar.
Aynı sokağa bitişik imar planında kamu alanı olan 1103 Ada üzerine 2017 ortalarında özel bir okulun yetkililerince izinsiz olarak 4 bin m2 alana 12-13 kamyon sarı stabilize malzeme serildi.
Bu kamu alanı ve 322.Sok. ile özel okulun 100'ü aşan servis araçları, öğretmen ve velilerin otolarının parklanması için kullanılıyor..
Dolayısıyla araçların hareketiyle bu alandan aşırı sarı toz bulutları kalkıyor ve evlerimizin içine doluyor. Balkonlarda oturamıyor, pencere açamıyoruz. Eşlerimiz de çamaşır asamıyor.
Bu durum çok sıkıcı hal aldı. Asabımız oldukça bozuk. Sağlığımız tehdit altında. Ekteki fotolarda da gördüldüğü gibi 322. Sok. ve 1103 Ada'daki kamu alanından kalkan yoğun toz bulutlarının önlenebilmesi için belediyemiz hiç çalışma yapmadı, şikayet ve mağduriyetimiz dikkate alınmadı.
Tozdan korunmak için son olarak 16.4.2018'de Nilüfer Bld.'ne yazılı talepte bulunduk. Hiç olmazsa her gün günde en az bir kez tankerle buranın sulanmasını istedik. Fakat bir kez bile sulama yapılmadı.
Bld.' den 'iş programımız kapsamında yapılacak' diye geçiştirmeli bir yanıt aldık..
Malum; 2-3 gün sonra bayram. Eşlerimiz bayram temizliği yapıyor ancak boşuna. Çünkü hemen tekrar tozdan kir içinde kalıyor.
Sıkıntımızın acilen giderilmesini rica ediyoruz." - n Haskent Sitesi sakinleri adına isminin açıklanmasını istemeyen bir okur.

Yeniköy yenileniyor!..

Türkiye'nin ıhlamur ambarı olarak gösterilen Karacabey'in Yeniköy'deki sahili tamamen yenileniyor.
Geniş sahili, ıhlamur ormanı ve doğa harikası longoz ormanıyla turizmin ilgi odağı olan Yeniköy için Karacabey Belediyesi, ilçenin sayısız doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkarma ve turizme kazandırma projelerinde hız kesmiyor.
Ihlamur ormanları ile denizin kucaklaştığı ender sahillerden olan Yeniköy'de, piknik alanı yolu ve çevresinde; altyapı, parke taşı döşenme ve rekreasyon çalışmalarını tamamlandı.
İlçe Bld. Bşk. Ali Özkan, Yeniköy ve çevresinin önümüzdeki yıllarda büyük bir turizm potansiyeline ulaşmasını beklediklerini ve buna göre projelerin yürütüldüğünü söylüyor.
Başkan, Bursa'nın, Marmara Denizi'ndeki en uzun sahiline sahip Karacabey'de bölgede yeni piknik ve dinlenme alanları oluşturma çalışmalarını da sürdürdüklerini ifade ediyor
Özkan, Malkara ve Kurşunlu'da yeni piknik alanlarındaki çalışmaları da tamamladıklarını, Boğazköy ve Bayramdere arasında yeni piknik alanı için Orman Md.'nden parsel aldıklarını ve buranın da kısa sürede hizmete sunulacağını belirtiyor.

'Hop on hop off' seferler

"Gemlik-Mudanya ve karşı sahile yapılan körfez turları benim kırk yıldır, büyüklerimin de belki daha uzun yıllar yaşadığımız bir keyifti.
Büyükşehir Belediyesi "hop on,hop off" yani istediğin iskelede inip tekrar binebileceğin çok güzel bir tarife ile 2016 yılında Mudanya, Fıstıklı, Küçükkumla, Gemlik, Mudanya rotasında seferler düzenlemişti..
Tercih edilen yerde daha uzun ve rahat gezme imkanı sağladığı için bu bizim daha da hoşumuza gitmişti. Özel sektördeki firmalar ise üçgen şeklindeki rota ile ve molalarda daha kısa gezme imkanı sağlıyor.
2017'de talep etmemize rağmen tarifeli seferler yapılmadı. Mahallelerden körfez turu yapıldı ama özel sefer olduğu için farklı. Bu yıl da denizde daha rahat gezme imkanı sağlayan ve 'hop on hop off' seferleri başlatılmalı.
Aslında Ayvalık-Altınoluk, Antalya-Kemer arasında olduğu gibi 30-40 kişilik gemiler ile yaz-kış sefer olsa daha da güzel olur. Saygılarımla."
Dr. Özgür ERAKKUŞ

Çiçek çiçek Yıldırım!..

Yıldırım Bld. tarihi bölgeyi rengarenk çiçeklerle süsleyerek ilçenin doğa güzelliklerine yeni güzellikler ekliyor.
2018 yılı başından bugüne kadar 42 bin 916 adet çiçek dikimi gerçekleştirilen ilçede 12 bin 521 adet fidan ve çeşitli bitkiler de Yıldırım'ın güzelliğine şimdi güzellikler katıyor.
"Bir şehirde parklar ne kadar fazlaysa insanlar o kadar mutludur" diyen Bld. Bşk. İsmail Hakkı Edebali 'Yıldırım güzellikleri ve değerleriyle her dönem önem taşıyan yerleşim merkezi olmuştur.
Yaptığımız çalışmalarla biz de Yıldırım sakini hemşerilerimize güzellikler kazandırmayı bir ilke haline getirdik' diye ekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.