Hava Durumu

Bebeğimizle parkta dolaşmak tehlikeli!..

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2018 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 08:04

"Sevgili Erdal Abi,Nilüfer Bölgemiz'deki bazı parklarda bulunan eksiklikler, ağaçlandırma ve çocuk oyun alanındaki bazı aletler içinde bozulan, onarım bekleyen oyun grupları konusunda semt sakini olan okurunuz Sn.Serkan Özgiray Bey'in gönderdiği fotoğrafları köşenizde görüyor ve yazılarını okuyoruz..
Kendilerine gösterdiği çevre bilinci ve örnek duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ederiz.
Ben de bugün Beşevler Bölge Parkımız'daki tehlikeli bir duruma değinmek ve gerekli iyileştirmelerin yapılmasını rica etmek için köşenize yazıyorum.
Yayınlanması beni gerçekten mutlu edecektir.
Ben, atama bekleyen bir öğretmenim. Minik bebeğimle havaların uygun olduğu hemen hemen her gün Beşevler bölge parkında vakit geçirmeyi çok seviyoruz.
Ne var ki parkın dış çevresinde (özellikle batı ve güney yönleri) çitleri saran sarmaşıklar çok uzamış, kaldırımda yürüyen insanların adeta gözüne giriyor. Ağaç dalları da aynı şekilde uzamış. Adeta bir orman.. Bebek arabamı sürerken güçlük çekiyorum. Kaldırımda yürümek bu rota üzerinde adeta imkansız gibi. Fotoğrafını da çekip ekte gönderiyorum.
Oysa, bu parkımızın kendi güvenlik görevlileri de var. Bu tip konulara da sahip çıkılması gerekmez mi? Belediyeler neden illaki biz vatandaşın kendilerini uyarmasıyla harekete geçmek zorundalar? Doğrusu sormak istiyorum?..
Neden görevlilere ödevleri çıkarılamıyor? Her uzayan ağacın dalını işaret etmek zorunda kalmamalıyız. Bu ağaçların dallarını budamak çok mu zor? Lütfen biraz ilgi, biraz periyodik kontrol ve bakım metodolojisi.
İlgili sarmaşıkların ve ağaç dallarının budanması için gereğini rica ediyorum..
Saygılarımla.." - Perihan M.

Erdal Aktuğ'dan Mudanya'nın yarını

Yerel seçimlere şurada ne kaldı?..
Müstakbel belediye başkan aday adayları kolları sıvadılar. Yeni yeni projelerle adaylıklarının kesinleşmesini bekleyip seçmenlerin kaşısına çıkmayı heyecanla bekliyorlar.
Bu aday adaylarından biri de Mudanya sevdalısı olan elektrik mühendisi Erdal Aktuğ.
Uzun yıllardan beri CHP için çalışan, ter döken Erdal Aktuğ'la 'Sönmez Medya Buluşmaları' etkinliği için Baia Otel salonlarında bir araya geldik.
Bursa Hakimiyet Gazetesi ve AS TV mensubu arkadaşlarımla çeşitli sorularımızı büyük bir içtenlikle yanıtlayan Aktuğ Mudanya'ya değer katacak ilginç projelerini sıralarken 'hedefimde yarınların Mudanya'sı var' diye söze başladı ve şunları söyledi:
"Sorunuza, önce Yat Limanı projesiyle yanıt vereyim. Atatürk Meydanımız, Balık Halimiz, her tür sanat etkinliklerinin sergilenip gerçekleştirilebileceği Gösteri Sanatları ve İnovasyon Merkezi ile yeni bir Belediye binamızla Soğuk Hava Depomuz, dernek ve esnef odaları yerleşkesi, bir Gasilhane, Enerji Kooperatifi, Eşkel'imize ayrı bir önem kazandıracak olan Çadır Alanı ve Kamp Karavan Tesisi, sosyal sahil, bisiklet yolları, satranç, dama masaları, briç turnuvalarının düzenlenebileceği modern bir salon, Cem Evi, Tirilye'de Zey-tin Müzesi, Kent Laboratuvarı, Olgun Genç Evleri, Kent Konseyi Binası ve Zeytin Müzesi gibi yeni projelerimizle güzel Mudanyamız'a farklı boyutlar eklemek istiyorum."
CHP Mudanya Belediye başkan aday adayı Erdal Aktuğ "tüm muhtarlarımızla her ay toplantılar yaparak o mahallelerin eksikliklerini, vatandaşın beklentilerini de öğrenip çalışmalarımız olacak. Kapanca Su Altı Müzesi ve Doğal Yaşam Merkezi ile Organik Pazar ve 'Her çocuk bir fidandır ormanı' projemizi de unutmadan eklemek isterim' dedi.
Evet; Mudanya her şeye layık..
Hayırlı olsun.. Başarı ve kolaylıklar dilerim.

Cam altı ve resim

Sanatçı Ebuburak Toparlı, 28 ve 29 Kasım tarihleri arasında Nilüfer ilçesindeki Edebiyat Müzesi'nde ilginç bir çalışma yapacak.
Cam Altı Resim Atölyesi'nde çalışmalarıyla ilgili meraklı konuklara bilgiler verecek olan sanatçı Toparlı'nın etkinliği için hazırlanan ücretsiz davetiyelerin tükendiği belirtilirken sanatseverler bu etkinlik tarihinin uzatılmasını istiyorlar...

'Mor Salkım' için Azizname

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (BSMMMO) meslek mensuplarından oluşan tiyatro ekibi, Ataevler'deki Basın Kültür Sarayı'nda bulunan Uğur Mumcu Sahnesi'nde merhum yazar Aziz Nesin'in ünlü taşlaması 'Azizname' adlı tiyatro oyununu başarı ile sahneledi.
Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği yararına gerçekleştirilen tiyatro gösterimi büyük bir ilgi gördü ve sanatçılar tiyatroyu tamamen dolduran izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

Başkan Aktaş helva dağıttı

Büyükşehir Bld. Bşk. Alinur Aktaş geçen Mevlid Kandili gecesi Yavuzselim Mah.'ndeki Aziziye Camii'nde vatandaşlara kendi eliyle 'Kandil Helvası' ikram etti.
Bşk. Aktaş, mevlit programının ardından cami dışında sohbet edip, kandillerini kutladığı vatandaşlara helva ikram ederken 'tatlı yiyip tatlı konuşalım' dedi.
Kandillerin birlik, beraberlik, dayanışma ve kaynaşmanın pekiştiği akşamlar olduğunu söyleyen Aktaş, mahalle halkının sorunlarını da dinledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.