Hava Durumu

Benzin 20 TL olsun trafik rahatlar!..

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2016 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2016 07:27
“Ülkemiz trafiğine kesin çözüm için fikrim var:  
Yetkililer benzinin litresini 20 TL. motorinin litresini 18 TL. yapsın(!). 
Ticari araçlara da indirimli satış yapılsın. Sorun biter. Buna tepki verenler olacak. Açıklamam şu:          
Nilüfer, Hasanağa’da oturuyorum. 2009-2015 arası servis aracımız olmasına rağmen o yıllar Nilpark’taki Nilüfer Bld.’ne kendi aracımla gidip geldim. 



İzmir yolunda benim gibi içinde tek kişi olan yüzlerce araç vardı. Şu an daha fazlalaştı. O zaman böyle trafik olsa hemen emekli olurdum. Deposunu 1.500 TL’ye doldurup araba tepesinde gezecek kaç insan var ülkemizde?. Çoğumuz aldığımız maaşı akaryakıta vermemek için mecburen toplu taşıma yöneleceğiz. 
Ayrıca kendi petrolümüz çok az. Petrolün neredeyse %95’ini dövizle alıyoruz. 
Başka ve olumlu bir boyut da şu: Muhasebeciyim ve bu mantıkla hesap yaparsam, devletimiz en büyük ve hiç kaçırma imkanı olmayan vergiyi akaryakıttan alıyor.
İddiam; akaryakıt vergisi olmasa batar bu ekonomi, batar.”
Halil ALTIN

BOİ’nin dikkatine


“Nilüfer, Ataevler bölgesi, Barış Mah.’ndeki Basın Sitesi önündeki BOİ Durağı’na asılan ve içinde otobüslerin geçiş saatlerini gösteren liste hiç okunamıyor. 
Çünkü listenin asıldığı kutuda, camın üzeri kendini bilmez bir kişi tarafından siyah sprey boya ile kapkara boyanıp tamamen kapatılmış.
BOİ yöneticilerinden gerekli iyileştirmenin yapılıp tekrar otobüs geçiş saatlerini gösteren listenin konulmasını diliyoruz.”
Saygılarımızla.”
Çevre sakinleri

Mustafa Bozbey’in dikkatine sunarız


“Nilüfer Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bozbey’in dikkatine sunmak istediğimiz bir konu var.
Barış Mahallesi’nde perşembe günleri kurulan semt pazarına ürün getiren esnaflar olarak özellikle yağışlı havalarda çok güç şartlar içinde kalıyoruz.
Bölgedeki bazı semt pazarlarının da üstü Barış Mahallesi’ndeki pazaryeri gibi tamamen açık. Pazaryerlerinin üzerleri kapatılırsa bu Nilüfer ilçesine daha çok yakışır ve hem esnaf, hem de semt sakinleri karlı ve yağmurlu havalarda daha rahat alışveriş yapabilirler.
Osmangazi ilçesindeki pek çok semt pazarının üzerleri nasıl kapatıldıysa Nilüfer’e de bu yakışır ve bunun da sağlanmasını önemle rica ediyoruz.”
Saygılarımızla..”
Osman YILDIRIM ve pazarcı arkadaşları

Üç Bant  Şampiyonası çoktan bitti!..


“Geçenlerde Büyükşehir Bld.nce Üç Bant Bilardo Şampiyonası duyurusu için Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki hastane alanı diye bilinen arazide dört yol ağzı başına Büyükşehir Bld. çok büyük ebatlarda devasa bir pano koymuştu.
Şampiyona yapıldı, bitti, ödüller dağıtıldı ama bu büyük pano hala orada öylece duruyor.
Panonun kaldırılması gerek. Böyle duyarsızlık olmaz!.”
Oktay DERİCİOĞLU

Tatilimizi yurt içinde yapalım


“Bilindiği gibi bu sene turizm işletmecileri sıkıntıda. Bu da iflasları, işten çıkarmaları, otel satışlarını vs. getirecek.
Vatandaşların bu konuda yardımı gerekecek.
Şöyleki; bu seneki tatilimizi yurt içinde geçirelim. Böyle bir kampanya açılırsa faydalı olur kanısındayım. Saygılar ve başarılar.”
Prof.Dr.Ziya G. ÖZER


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.