Hava Durumu

'Beraber ıslandık bu durakta'

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2017 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2017 07:17

"Balkanlar'ın en modern otobüs terminali olarak yorumlanan Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde geçen yaz sezonu başından bu yana vatandaşlar bitmeyen bir çile içinde..
Çekilen bu çile, yakıcı yaz güneşi altında şehir içi belediye otobüslerinin kalkış peronlarında çekiliyor.
Ama çile kış sezonunda da bir türlü bitmedi ve bitmiyor.
Çünkü belediye otobüs duraklarına ait peronlardaki duraklar aylardan beri fotoğrafta görüldüğü gibi.. Üstleri açık ve havadar (!)..
Eski kapalı durakları tamamen söktüler. Yerlerine yeni kapalı duraklar yapılıyor ama bu iş bir türlü bitmiyor..


Durum böyle olunca yağışlı günlerde yolcular binecekleri otobüsleri yağmur altında bekliyorlar.
Terminalin önündeki saçak altında bekleyenler de otobüs terminale girdiği an binebilmek için koşturup yetişirken zorluk çekiyorlar. Otobüsün kalkmış saatinde koşarak karşıya geçiyorlar.
Bu durum gençler için normal olsa da yaşlı vatandaşlarımız ve çocuklu aileler için epey zor oluyor.. Hele bir de yükleri varsa.


Evet, Bursa Şehirlerarası Otobüs Tarminali'nde durum maalesef aynen gönderdiğim fotoğraflardaki gibi!.
Kış aylarında sağanak yağış altında insanlar bu vaziyette bekliyorlar.
Yani, 'beraber ıslandık biz bu duraklarda!..'
Belediyenin acilen bu duruma el atmasını bekliyoruz. Saygılar."Doğukan AKDOĞAN

Başkan Mustafa Dündar'a öneri

"Osmangazi Belediyesi'nin şehir merkezinde ortaya çıkaracağı gerçek bir 'Kent Meydanı'nın adının Bursa'nın karasevdalısı olan ve 'Ben ki Bursa'yı o kadar severim, sanatımın ve hayatımın bütün bir tarafını bu şehre borçluyum' diyen Ahmet Hamdi Tanpınar'ın adının verilmesini isterim.


Tanpınar'ın Bursa'ya borcu vardır da, Bursa'nın da Tanpınar'a borcu yok mudur?. Bursa'nın Türk Edebiyatı'nda gür sesi olan Tanpınar'ın ismi bu meydana çok yakışacaktır.
Meydanın baş köşesinde 'Bursa'da Zaman' şiirinin yazılı olduğu bir meydan projelendirelim.. Aynı zamanda meydana bir kütüphane de kazandırılırsa çok daha güzel olur.
Özellikle Bursa'yla özdeşleşen, erguvan ve çınar fidanlarının meydana dikilmesiyle, oluşturulacak bol yeşiliyle, oturma yerleriyle, Evliya Çelebi'nin dediği gibi 'sudan ibaret' olan Bursa'da yapılacak bir 'su sebili'yle veya havuzla meydana güzel bir atmosfer kazandırılabilir.
Osmangazi Belediyesi bu projeyle örnek bir çalışmaya imza atmasının yanında Bursa, güzel bir meydanla da adını bir kez daha dünyaya duyuracaktır..
Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar'ın önerdiğim projeyi dikkate alacağını umuyor, kendilerine üstün başarılarla dolu çalışmalar diliyorum..
Saygılarımla.." Melih KÜÇÜK

Alo, burası Büyükşehir

ONARILAN KALDIRIM:- "7 Aralık 2017 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 'Erdal ABİ - Vatandaş Hattı' köşenizdeki, 'Yeni kaldırımlarda boydan boya yalak' konulu yazı ilgili birimimiz tarafımızdan incelenmiştir.
Atatürk Stadyumu çevre düzenlemesi kapsamında yapılmış olan yaya kaldırımına ağır tonajlı araç çıkması nedeniyle yeni yapılmış olan parkelerin çökmesi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'nca yapılmış olan çevre düzenlemesi kapsamında, trotuar ve beton parke kaplama çalışmalarının tamamlanmasından sonra, bahse konu çöken yerde, Emniyet Müdürlüğü tarafından MOBESE hattı çalışması yapılmış ve ekli fotoğrafta görüldüğü gibi, kırılmış olan yerin tamirat ve tadilatı da MOBESE hattını döşemiş olan firma tarafından yapılmıştır."



DÜNDAR'DAN DÜNDAR'A:- "28 Kasım 2017 tarihli köşenizde yayınlanan, 'Okur Dündar'dan Başkan Dündar'a' başlıklı konu ilgili birimimiz tarafımızdan incelenmiştir.
İlgili yazıya konu olan Demirtaş Bölgesi, Sakarya Mahallesi 6. Neşe Sokak'taki altyapı çalışması, BUSKİ'nin 2018 yılı yatırım programına alınmıştır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.

Sayın Delen ve arkadaşlarına

"8 Aralık 2017 cuma günü öğle saatlerinde Ataevler Özdilek'ten alışveriş yaptım. Eve döndüğümde bir belgemi bulamadım ve düşürdüğümü sandım.
Bu endişe içinde tekrar Özdilek'e gidip durumu anlattım. İşyeri Müdürü Abit Delen, çok yakın bir ilgi gösterdi. Yardımcıları Ahmet Şenyılmaz, Mücahit Bağcı, Harun Yiğit ve Uğur Çota her tarafı titizlikle aradılar.
Bulamayınca güvenlik kameralarının görüntü kaydettiği ofise gittik ve o saatlerdeki kamera kayıtlarını ekrandan tek tek inceledik.
Sonunda belgem bulundu.
Başta Sayın Müdür Delen olmak üzere, bu konuda büyük bir duyarlılık gösterip emek sarf eden yardımcılarının tümüne de tek tek teşekkür ediyor ve kendilerine kolaylıklar diliyorum.
Sağ olsunlar, var olsunlar.." B.Ö

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.