Hava Durumu

Beşevler İstasyonu'nda tehlike!..

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2017 06:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2017 06:16

"Gazetenizin ve köşenizin devamlı okurları arasındayım.
1 Mart 2017 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde Nilüfer ilçesi, Altınşehir BursaRay İstasyonu civarındaki yaya kaldırımları üzerinde gerçekten de çok tehlike yaratabilecek olan ve açıkta bırakılmış elektrik kablolarının adeta 'yerden fışkırdığı'nı belirten bir okurunuzun uyarı yazısını okumuştum.
Bu uyarı yazısının yayınlandığı günün akşamı bu defa ben de aynı şekilde tehlike yaratabilecek bir durumla karşılaştım.


İşyerimden evime dönerken Beşevler BursaRay İstasyonu'nda indim. Buradaki yaya kaldırımlar üzerinde herhalde daha önceden bir aydınlatma direği varmış ama nedense daha sonra yedi-sekiz adım kadar bir mesafede ileriye alınınca aydınlatma direğine elektrik nakleden kablolar öylece açıkta kendi haline bırakılmış. Dikkati çekecek şekilde ve son derece de belli. Fotoğrafını çekip ben de köşenize önem arzedebilecek bir tehlikenin önlenebilmesi amacıyla gönderiyorum.
Direğin eskiden dikilen yerde açıkta bırakılan ve tehlike yaratan elektrik kabloları ciddi tehlikelere sanki davetiye çıkarıyor. Kablolar çok tehlikeli bir şekilde ayak altında duruyor. Derhal ele alınması gerekiyor..
Sayın ilgililerin konu üzerine eğilmelerini rica ederim. Saygılarımla..''

Vural ÇELİK

Uluabat Gölü denizle birleştirilecek mi?

"Bursa'nın tarihi ve turistik değerlerinden biri olan Uluabat Gölü'nde geniş bir alanı kapsayan sazlıkların Büyükşehir Belediyesi'ne ait özel araçlarıyla temizletilmesiyle ilgili haberi okuyunca hatırladım..
Çalışmalarıyla takdir toplayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe, uzun bir süre önce Gölyazı'nın tarihi ve turistik değerinin daha da artması için Uluabat Gölü'nü Marmara Denizi ile birleştireceklerini, yapılacak geniş bir kanalla da göl ve çevresinin yat limanı olarak projelendirildiğini beyan etmişlerdi.


Ancak bu açıklamadan sonra Uluabat Gölü'nde bu proje kapsamında nedense hiçbir gelişme kaydedilmedi.
Projeden acaba vaz mı geçildi?. Çünkü bu proje geniş bir vizyon yaratıyordu.. Tabii; kentimizin geleceğine farklı değerler katacak olan bir çalışma olacaktı?.
Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda bir açıklama yapılabilirse mutlu olurum.
Saygılarımla.."

Ertuğrul KARAN

'Bizim Bahçe' kayıtları başladı

Nilüfer Belediyesi'nin 'Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi' yararlanmak isteyenler için nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsayan ikinci dönem kayıtlarına başlanıldı.
Engelli vatandaşların büyük bir huzur içinde yararlanabildikleri 'Bizim Bahçe Yaşam Merkezi'nden yararlanmak isteyenler 441 16 03 numaralı telefona başvurabiliyorlar.

Esentepe-Hürriyet arası 45 dakika!

"Acemler Bölgesi'nde bulunan ve Mutlular'dan Yunuseli'ne giden ana caddedeki köprü çalışması yüzünden Bursa'da zaten çözemlenemeyen trafik sorunu iyiden iyiye arapsaçına dönmüş vaziyette.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndan bindiğim bir toplu taşım otobüsü ile Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne gitmek yolcular ve araç sürücüleri için başlı başına bir ıstırap oldu.. 10 dakikalık yol dur kalk, dur kalk tam kırkbeş dakika sürdü!.
Evet; Esentepe kavşağından Hürriyet'e sabah saatlerinde tam 45 dakikada ulaşım yapabildik. Bunun sebebi de Mutlular köprüsü yapımı nedeniyle yol kapatılmış. Hürriyet'ten mecburen tekrar geriye Mudanya yolu ve üstgeçidine döndükten sonra Avrupa Konseyi Bulvarı'na ulaşım veriliyor..
Bir vatandaş olarak sayın ilgili makam sahiplerine sormaktan kendimi alamıyorum?


Madem bu işi yapacaktınız neden okulların tatile girdiği yaz aylarında yapmadınız?. Çünkü yollar öğrenci servisleriyle adeta iki kat yoğunlaşıyor.
Bu arada Yunuseli yolundaki Alman Kanalı'nda yapılan düzenleme çalışmalarında da çok yavaş gidiliyor. Adeta kaplumbağa hızında.. Oradan geçerken hep dikkatimi çekti; bazı günler hiç çalışma yapılmadı. Bursa'nın ana arterlerinde trafiğe geçit vermeyen bu çalışmalar için daha önceden ve vatandaşları sıkıntıya düşürmeyecek yaz ayları için bir planlama yapılamaz mıydı?.
Mutlular köprüsü çalışmasının on gün kadar süreceğini duydum.
Yani, on gün süreyle herkes gidecek Ay'a, bizler gidemeyeceğiz Mutlular'a!."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Çocuk Korosu'na yeni sesler

"Dünya Müziği Derneği olarak derneğimiz için yakın geçmişte büyük çalışmalar yapan merhum Dr.Parkan Sanlıkol adını yaşatmak amacıyla kurulan Çocuk Korosu'na yeni seslerin alınmasına devam ediyoruz.
Başvurular cumartesi günleri saat 12:00 - 14:00 arasında Bursa Kent Konseyi Kardelen Salonu Atatürk Kongre Kültür Merkezi - Merinos'ta gerçekleştiriliyor.
Müziğe meraklı çocuklarımızın koromuza katılımını bekliyoruz."

Sezan KAYA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.