Hava Durumu

Beton topun sipsivri ve sürpriz demir parçası!..

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2016 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2016 07:36
“Nilüfer ilçemiz sınırları içinde bulunan kaldırım kenarlarına araç park edilmemesi için monte edilen beton toplar tehlikeler de yaratıyor..
Konak Caddemiz üzerinden geçerken fotoğrafını çektiğim bir beton top da muhtemelen bir aracın çarpması sonucu kırılmış, dağılmış. Ve şimdi de bir tehlike yaratmış. 
Kırılıp dağılan beton topun içinden açığa çıkan sipsivri inşaat demiri parçası acı bir sürpriz. Fotoğrafta da çok net görülüyor..



Şimdi buradan geçen bir çocuk farkında olmadan ayağı takılıp düşerse sipsivri demir parçası bir yerine batabilir. 
Beton toplar konmamış olsa bu sefer kaldırımlarımız tamamen otoparka dönüşüyor. Böyle olunca kaldırımlardan ana caddelere inip yürümek zorunda kalıyoruz. Bu da tehlikeli tabii.
Önerim; Nilüfer Belediyemiz’in Emniyet ve Zabıta birimleri ile Nilüfer’de kaldırımlara araç park edilmesinin önüne geçmek için çalışma başlatması.
Bunca masrafa rağmen çoğu cadde ve sokaklardaki kaldırımlar araç işgali altında. Hadi Nilüfer Belediyemiz.. Bu konuda da örnek ol ve kaldırımlarda araç bırakılmasının önüne geç.. Doğal olarak bu tip beton toplara da ihtiyaç kalmasın. Gerekli caydırıcı sistemleri devreye sok denetim ve kontrolleri artır ve Nilüfer kaldırımlarında yürüyen vatandaşlar da gülümsesin.
Saygılarımla”
Suat ERTEKİN

TEŞEKKÜR PANOSU


Eline sağlık Mümin usta...

“Dikişe meraklı hanımlara müjde vermek istiyorum.. Çok sık kullandığımız sülfile makaslarını bileme işini Bursa’da sadece bir kişi yapabiliyor. O da Gümüşçeken Cd. Nilüfer Köylü Pazarı’nda işyeri olan Mümin Kurun. 
Hangi pazarcıya ‘Demirtaşlı bileyici nerede’ diye sorsanız yerini gösterebilir.
Sülfile makaslarını bilemek başlıbaşına bir sanat. Mümin Usta tam bir zanaatkar ve çok efendi bir insan. Her tür bıçak, makas yanında sülfile makaslarına da yeniden hayat veriyor.
Dikişe meraklı bütün hanımların akıllarında bulunsun. Eline sağlık Mümin Usta. Zanaatına gösterdiğin büyük ilgi için seni kutlarım.”
B.Ö.

Nilüfer, Sedir Sokak’a dikkat!


“Nilüfer, Barış Mh. Ataevler bölgesindeki Adalet Kent köşesinde (Verem Savaşı Derneği karşısı) bulunan Sedir Sokak tabelası sokağımızı göstereceğine tam aksi yönü gösteriyor.
Sokak tabelasının asılı olduğu direk herhalde yerinden oynamış ve dönmüş olmalı ki Sedir Sokak’ta adres arayan yabancılar karmaşık bir durumla karşılaşıyorlar.
Nilüfer Belediyesi’ndeki ilgili birimde görevli sayın yöneticilerin dikkatine sunar, gereken düzeltmenin yapılmasını dileriz.”
Zerrin DEĞER

FSM Bulvarı’nda tehlikeli çirkinlik


“Nilüfer, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda yeşil alanlı refüj üzerinde yaklaşık bir haftadır büyük bir bez pankart direklere bağlanan iplerinden kopmuş ve çimenler üzerinde yatıyor.
Bu sadece bir çirkinlik de değil. Çünkü tehlike de yaratabilir. Örneğin şiddetli bir lodos fırtınasında yoldan geçen araçların üzerine uçarsa sürücülerin görüşlerini de kapatabilir. Böyle bir olayı ben üç yıl kadar önce İstanbul’da tanık olduğum için uyarıyorum.”
Fikret ADALI


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.