Hava Durumu

Bilim kenti Bursa buna öncü olabilir

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2015 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2015 08:29
“Geçen hafta gazetenizdeki köşenizde Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Burfaş yatırımı hakkında bir okurunuzun önerisini okudum.
Ben de işlerim gereği sık sık muhtelif illere seyahate çıkıyorum. Bu yüzden Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni çok sık kullanıyorum. Ve genel olarak çok memnunum. 



     Yalnız Bursa’dan çevre illere yapılan birçok sefer aktarmalı gerçekleşiyor. Yani, İstanbul’dan gelen araçlarla Ege’ye, Ege’den gelen araçlarla da İstanbul yönüne gitmeye çalışıyoruz. 
Böyle olunca da hava ve yol durumuna göre otobüslerin hareket saatlerinde sapmalar çok sık yaşanıyor. Böylesi bir durumda yaz-kış, soğuk-sıcak demeden perona geçip otobüs geldi mi gelmedi mi, ne zaman gelecek, rötar ne kadar sürecek diye yazıhane görevlilerini kolundan yakalamaya çalışıp bilgi almaya çalışıyoruz. Onun yerine her peronda veya Terminal girişinde büyük bir bilgi panosu olsa nasıl olur? 
Havaalanlarında olduğu gibi otobüslerin tahmini geliş ve kalkış zamanları yazsa ve bu iş biraz da bilimsel yapılırsa Bilim Kenti Bursa bu konuda da öncü olur. Bu çok mu zor, olamaz mı?.
Böylesine güzel bir uygulamanın hayata geçirilmesi dileklerimle, saygılarımı sunuyorum.” 
Memduh ÖZYENER 

Engelliler adına önemli bir rica

 “3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Hepimizin engelli olabileceğini unutmayarak Büyükşehir ve Gemlik Bld.’nden bir ricam var.           
Küçükkumla’da sahil düzenleme çalışmalarında sahil boyuna beton dökülerek bir bant oluşturuluyor. Ancak burası bugün itibarıyla incelenirse engellilerin kumsala ve denize ulaşabileceği bir rampa planlaması yok. 
Ricam eğer planlamada yer almıyorsa Küçükkumla sahil düzenleme çalışmalarında  denize ve kumsala ulaşmak isteyen engelli bireylerimiz için yeterli sayıda rampa yapılması. Saygılar.”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

Alo, burası Büyükşehir

TURGUT ÖZAL CADDESİ:
- “4/10/2015 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Erdal Abi’ adlı köşenizde yer verdiğiniz ‘Göz göre göre torpili BİMER’e bildireceğiz’  başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
 İlgili Daire Başkanlığımıza bağlı ekipleri-
mizce; 5.11.2015 tarihinde Turgut Özal Caddesi’ndeki tabelalar ilgililerine gerekli uyarılar yapılarak toplatılmış, konunun takibimizde olduğu, tekrarında gerekli yasal işlemin ivedilikle yapılacağı bilgisi kendileriyle paylaşılmıştır.”

KONAK MAHALLESİ:
-
“30/10/2015 tarihli köşenizde yer verdiğiniz ‘Niye tangur tungur ötüp duruyor?’  başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Nilüfer, Konak Mahallesi Bilgin Sokak’taki yağmursuyu ızgaralarının tamiratı, ilgili Genel Müdürlüğümüz’ün bakım onarım ekipleri tarafından yapılarak sorun giderilmiştir.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”  

Büyükşehir Bld.Basın  Halkla İlşk. Şb. Md. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.