Hava Durumu

Bilim lunaparkıyla çocuklar çok şanslı

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2015 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2015 08:17
Merhaba  değerli  okurlar. Bu  hafta sonunda  alın çocuklarınızı yanınıza  ve  onu büyük  ölçüde  ilgisini çekecek   adeta bir uzay merkezi  olan  ‘bilim lunaparkı’na  götürün.
Evet,  rengarenk  ışıklar, birbirinden ilginç elektronik  cihazlar,  koskocaman ekranlarda ilginç görüntüler  vs..  
Burası  BUTTİM  arkasında  Büyükşehir  Belediyesi’nin  büyük katkılarıyla  açılan Bursa  Bilim ve Teknoloji  Merkezi..
Buradaki  birbirinden ilginç  deney  düzenekleri  sadece çocuklarınızı  değil,  sizleri de etkileyecek.  Bu kesin.
Teknik  bilgileri  bizzat kendi   yapacağınız deneylerinizin  ekranlara  yansıyan   görüntüleriyle  artıracak ve  öğretecek  öyle çok  cihaz var ki  onların başından ayrılmak istemiyorsunuz.
Örneğin onca cihaz arasında beni en çok etkileyenler kalp  sağlığınız için kalp atışlarınızın güm güm vurduğu gerçek bir davul ile üzerinde tek bir teli dahi olmayan  ama  teller üzerinde parmaklarınızı gezdirir gibi  yaptığınızda  gerçek  sesler  yansıtan  büyük bir elektronik  arp oldu.
Bu cihazların büyük bir kısmı Bursa’da imal edilmiş.  Elektronik arp da bunlardan biri..
BTM  Genel  Md. Rıfat Bakan Bilim ve  Teknoloji Merkezi’nin  diğer kentlere de örnek  olduğunu belirtirken  bundan büyük  gurur  duyduğunu  belirtiyor.  Tabii dolayısıyla  bu gurur  tüm Bursa’nın..
Merkezde  oluşturulmaya  başlanan geniş kapsamlı  bir Uzay ve Havacılık Merkezi  de var ki uzay çağında  Bursamıza  da  zaten bu yakışır.
Şimdilik sadece  planetaryumla  uzay çağına adım  atabiliyorsunuz. Yatar koltuklarıyla büyük bir sinema   salonu...  Ve üç  boyutlu  uzay  görüntütleri.. Film gösterilmeye başlandığında uzay adamlarıyla boşlukta   bir arada uçuyorsunuz.
Özetle  burayı  çocuklarınızla birlikte  görmeniz  gerekir.
Hepsi mühendis düzeyindeki teknik görevliler  sizlere  bıkmadan usanmadan bilgiler veriyorlar. Yorulunca  şık bir kafeteryası var. Oturup dinlenir,  isterseniz çocuğunuzun  doğum  gününü  bu ilginç ortamda  kutlama olanağı   da bulabilirsiniz.. 
Pazartesi hariç her gün   9.30/17.30 arasında Kent Meydanı’ndan kalkan BTM hatlı BOİ otobüsüyle rahatça  buraya gelebilirsiniz.
Tüm öğretmenler ve okul  müdürlerine de öğrencilerinizi buraya getirin önerisinde bulunuyorum.  Öğrenecekleri  çok şey  var çünkü.
Ve  şimdiki  çocuklar gerçekten çok şanslı..
Bir önerim de Büyükşehir  Bld.Bşk. Sn. Recep Altepe’ye..   Bursa  Bilim ve Teknoloji  Merkezi’ni tanıtmak  ve  daha çok ziyaretçi  sağlayabilmek  için yerel  TV kanallarındaki  tanıtımlara lütfen ağırlık verin.
Çünkü  bu merkez ,  çalışmalarıyla takdir ettiğimiz ve ekranlarda  devamlı izlenen BURFAŞ  ve  BURULAŞ  kadar önemli bir yer..

Güle  güle Zeki Usta

Türk  tiyatrosu ve sineması çok önemli bir değerini  daha  yitirdi.
Zeki  Alasya  da unutulmayacak  sanatçılarımız kervanına  eklenen  son isim oldu
O, Metin  Akpınar’la  birlikte Devekuşu  Kabare’nin kurucularından ve temel  taşlarından biriydi.
Bursa’ya  yaptıkları  pek çok turnede  unutulmaz  oyunlarıyla  Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda gökler dolusu alkış almışlardı.
Yaz aylarındaki Bursa turnelerinde  Güzelyalı’daki  Köksal  Motel’de  konaklamışlardı..
Zeki  Alasya  mütevazı bir yapıya sahipti..  Tüm  hayranlarıyla sohbet  eder,  onların sorularını içtenlikle yanıtlar,  anı fotoğrafları  çektirirdi.
Paraya  pula  hiç  değer vermezdi.  Sahneden kazandığı   parayla  İstanbul’da  ‘Balıklama’  isimli bir balık lokantası açmıştı.  Dostlarını  burada  ağırlarken onlara hesap  ödetmez,  garibanları  da bir güzel doyururdu.
Sonuçta   iflas etti.  Balıklama’yı  kapattı..  Gönlü  zengindi..  İyilikleriyle veda  etti  yaşama.
Tüm sevenlerine  ve  sanat  dünyasına  başsağlığı dilerim.  
Gönlü   gibi  zengin  ışıklar içinde olsun.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.