Hava Durumu

“Bir Destandır Çanakkale”

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2015 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2015 08:29
Canakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü törenlerinde unutulmaz anlar yaşandı.
Bursa Kent Konseyi Şairler Yazarlar Çalışma Grubu’nca 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü münasebetiyle ‘Bir Destandır Çanakkale’ isimli tiyatro oyunu da Ördekli Kültür Merkezi’nde sergilendi.
Grubun başarıyla gerçekleştirdiği programa Büyükşehir Bld. adına Muhsin Özlükurt, BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, BKK Kadın Meclisi Bşk. Kadriye Sarıbıyık, BKK Yürütme Kurulu Üyesi Mecbure Altun, çalışma grubu üyeleri ve sanatseverler katıldı.



Anbarcıoğlu, Çanakkale Savaşı’nın varlık içinde yokluğun savaşı olduğunu söyledi. Çanakkale’yi yeniden küllerinden doğan bir milletin ölüm kalım destanı olduğunu anımsattı ve Çanakkale’de süngü ile zaferin kazanıldığını vurgularken “18 Mart 1915 saat 10.30’da 417 dev gemiyle hücuma kalkan İngiliz, Fransız ve İtalyan güçlerine karşı Mehmetçiğin zafer kazandığı destanın adıdır Çanakkale. 
Bugünkü huzurlu ortamımızı kanlarını ve canlarını göz kırpmadan bizler için feda eden 253 bin şehidimize borçluyuz. Manevi huzurlarında saygı ve hürmetle eğiliyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Anbarcıoğlu’nun kaleme aldığı Erdinç Ertüzün’ün yönettiği ‘Bir Destandır Çanakkale’ oyunu duygusal anlar yaşattı. 

Grafikerler Çanakkale’de

Çanakkale Zaferimiz büyük törenlerle kutlanırken Bursa Grafik Tasarımcılar Derneği üyeleri de Çanakkale Şehitliği’ne gezi düzenledi.
Grubun gezisi, Eceabat Tarihe Saygı Parkı’ndan başladı. Daha sonra Seddülbahir Köyü, İlk Şehitler Anıtı, Seddülbahir Kalesi, Ertuğrul Koyu, Ertuğrul Tabyaları, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, Alçıtepe Salim Mutlu Müzesi, Gözetleme Tepe Anıtları, Anzak Koyu ve Tören Alanı, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Mehmet Çavuş Anıtı, Arıburnu, Conkbayırı, Atatürk Anıtı, Türk Siperleri, Atatürk’ün saatinden vurulduğu yer, Atatürk’ün Gözetleme Yeri, Nazif Çakmak Şehitliği ve son olarak da Kemalyeri gezildi.
Gezi rehberi o günleri katılımcılara ayrıntılarıyla anlattı.. Grafikerler tarihi yerleri gezerken bize bu vatanı canlarını vererek bırakan şehitlerimizi dualarla andı.


Fotoğrafta grafik sanatçılarımız Çanakkale’de anı fotoğrafında.

Ankara Ankara güzel Ankara

Milletvekili aday adaylarının Sönmez Medya ziyaretleri sürüyor. Hafta içinde CHP adayı Kemal Demirel geldi. Sonra da Deniz Baykal.
Bursa’ya tren getirmek için 1997’den beri büyük mücadele veren ve sevdiklerinin ‘Trenci Kemal’ lakabıyla andığı Demirel 1997’den itibaren iller, ilçeler arasında bu uğurda 85 bin km. yol katetmişti. 2012’de demiryolu temeli atıldı ama o pes etmedi. ‘Bursa halkı trene bininceye kadar mücadeleye devam’ diyor.
Aday adayı Deniz Baykal da Kemal Demirel gibi CHP’den vatana hizmet için ‘Ankara Ankara güzel Ankara/Seni görmek ister her bahtı kara’ diyenler arasında.
Baykal ‘düğün yapıyoruz’ diyor ve ‘önseçimin yapılacak olması nedeniyle bu bir düğündür. Üyelerimiz hür iradeleriyle tercihlerini yapacak’ diyor.
Hadi bakalım; ‘Şen ola düğün, şen ola!..’

Güzel sözler

l “Yüreğiyle yanımda olmayanın,bedeniyle hiç işim olmaz..”
l  “Sevmek ve aşk! İkisi de çok ayrı şeyler. Aşk; kör karanlıkta koşmaya, sevgi gün ışığında yürümeye benzer..” 
l “Aşıksanız belki varacağınız yere daha önce varırsınız; ancak takılıp, düşebilirsiniz de..”
(Teşekkürler N.Y.”)

Yeni çıkan kitaplar

SENARYO:- 19 Mayıs Üniversitesi öğretim görevlisi Dr.Recep Yılmaz ve Damla İlerialkan birlikte yazdıkları ‘Senaryo nasıl yazılır, nasıl yazıyorlar’ adlı kitap Alfa Yayınları’nca kitapçılarda.
Senaryo yazmaya meraklı olan ve bunun tekniklerini detaylı şekilde öğrenmek isteyenler için büyük yarar sağlayacak bir 

‘BANA SESİNİ BIRAK’:- Yazar Neslihan Önderoğlu annesiyle seneler önce yolları ayrılan bir genç kızın üniversite sınavlarında yaşadığı büyük hayal kırıklığını, babasının evlilik hazırlığındayken evde yaşanan karmaşadan uzaklaşmak için yaşadığı zorlukları anlatıyor.
Önderoğlu’nun eseri Günışığı Kitaplığı yayınları arasında.

Cumartesi neşesi

MAKAS:- “Küçük çocuk hızlıca gelip komşunun zilini çaldı. Kapıyı açan kadına çocuk:
‘Teyze makasınızı verebilir misiniz acaba?. Bir şeyler için gerekti de..’
‘Biraz bekle getirir veririm oğlum. Siz kendi makasınızı kaybettiniz galiba.’
‘Yok, aslında kaybetmedik. Babam bizim makasla tel kesmeme izin vermiyor da..”

EV:- “Adam büyük bir sevinçle karısına telefon etti:
‘Müjde karıcığım. Hani hep bana daha güzel ve  pahalı bir evde oturmak istiyorum diyordun ya. Artık isteğin olacak. 
Karısı heyecan içerisinde sordu:
‘Nasıl yani, daha pahalı bir eve mi taşınıyoruz?
‘Hayır, ev sahibi kiraya zam yaptı!.’
(Teşekkürler Tarık GÜVEN)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.