Hava Durumu

Bir gölet sefası macerası

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2012 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2012 08:39
Bahar geldi, piknikçiler mangalları kaptığı gibi yollara düşüyor. Ama bu tatil günlerinde olmadık şeyler de oluyor.
İşte bunlardan biri. Okurum Ahmet Serhatlı'nın 'iddiaları'na yazılı yanıt gelirse köşemiz açık:
*
"Geçen pazar ailemle birlikte güzel havadan yararlanıp Dağyenice köyünde bir akrabamın çiftliğine gittik.
Orada güzel manzaralı gölet varmış. Aracımla yaklaşık 1 km. uzaktaki gölete doğru yola çıktık.
Yolda aniden önümüze 15-16 yaşlarında 3 çocuk çıktı. Ellerinde ne olduğu belirsiz resmi gelir makbuzu olmadığı çok açık bir kağıtla 5 TL. istediler. Sordum; inanasım gelmedi ama onları muhtar görevlendirmiş. 5 TL. vermeden geçiş yokmuş.
Çocukların kaba ve olumsuz tavrına çok sinirlendim. Onları görevlendiren muhtarı görseydim 'sen bölge jandarması, emniyeti, belediyesi değilsin. Kendi kendine para vermeden geçilmez diye vatandaşa karşı koyamazsın. Bu bağış ve yardım değil. Para vermeden geçemezsin deniyor. Orası bir gölet.
Özel mülk değil. Muhtarların gelir kalemleri kanunda çok açık. Kolluk görevlisi olmayan hiç kimse bana gidemezsin geçemezsin diyemez. İstediğim yere gider, gezerim' diye tepki gösterirdim.
Ben şükür olsun, 5 TL veremeyecek değilim. Bana orada köye yardım toplanıyor da denmedi. Sonuçta, sinirle ücret ödemeden 'muhtarınıza söyleyin plakamı alın, gelsin ücreti benden alsın' dedim.
Gölet yolu tehlikeli.
Uçurum çok. Bazı yerlerde taşlar kırık, yolu kapatmış ve tek şerit.
Sayın yetkililerden bu anlamsız kayıtdışı gelirin akıbeti ve toplanan paraların nerelere harcandığı konusunda ayrıntılı bir inceleme yapmasını rica ediyorum.
Bu arada yol pazar günü olması nedeniyle çok yoğun ve çocuklar durdurdukları araçlardan para istiyordu. Herkes veriyor mu, vermiyor mu bilemem?. Ama böyle saçma birşey olmaz.
Saygıyla.." -
Ahmet SERHATLI



Yıldırım Caddesi

"Nilüfer'de yoğun trafikli Yıldırım Caddesi'nden bir görüntü iletiyoruz: Burada bir süre önce çalışma yapıldı. Asfalt kazılıp iş bitti ve sonra toprak dolduruldu. Asfalt kenarları berbat, dik ve kesik. Otolar buraya girmemek için direksiyon kırıyor, yan şeride kaçıyor ama burası çift yön. Her an kaza olabilir. Kaldırım da bozuk. Yer; 145 no'lu Mahmutoğlu Apt. önü.  Bozuk yerlerin acilen onarımını rica ederiz."
Çevre sakinleri



Anlamsız sinyalize

"İzmir Karayolu üzerinde ve Carrefour'dan Uludağ Üniversitesi'ne kadar olan güzergahtaki bat-çık'lar haricinde 3-4 yerde trafik sinyalizasyonu var. Bunlar sadece yaya geçişleri için.
Malum yolda ayrıca yaya üst geçitleri de mevcut. Trafik ışıkları ise trafik akışını gereksiz yere durduruyor.
Çünkü bu ışıklar, karşıya geçecek yaya olsa da olmasa da devamlı çalışıyor. Bu yüzden araçlar karşıya geçecek yaya olmasa bile boşuna orada bekliyor, uzun kuyruklar oluşuyor. Nedendir, anlamış değilim.
Bu sinyalizasyonların butonlu olması ve yayaların karşıya geçecek oldukları zaman  butona basarak trafiği durdurması gerekir.
Böylece araçlar boşa yakıt harcamaz, zaman yitirmez. Alınacak önlemle ekonomiye katkı sağlanacağını umuyorum. Trafik kurallarına uyan ve yasalara saygı gösteren herkese saygılar."
Abdülkadir NASYALÇIN



Mezarlık ve çocuk oyun alanı

"Geçenlerde torunlarımla Demirci Mezarlığı'nın Muhacir Mezarlığı diye bilinen ve genellikle Üçevler'de vefat edenlerin defnedildiği yere rahmetli eşimi ziyarete gittim. Ama hoş olmayan bir durum vardı. Mezarlığın hemen bitişiğinde çok miktarda koyun besleniyordu. İnanılmaz ölçüde pis kokular vardı. Okuduğumuz Yasin-i Şerif'in tadına varamadık. Vefat etmiş yakınlarımıza ve onları ziyarete gelenlere adeta işkenceydi bu. Kimsenin ekmeğinde gözüm yok, ama burası artık bir mahalle ve bu gibi hayvan yetiştiricilerinin meskun yerler dışına çıkarılması gerekir..
Dönüşte torunlarımı kabristan yakınındaki çocuk parkına götürdüm. Ama hiçbir oyun aleti ve buna kaydırak da dahil, hepsi kırık döküktü. Oysa bu aletlerin Nilüfer Belediyesi ekiplerince zaman zaman denetlemesi ve bozulanların onarımı şart. Nilüfer Belediyesi'nin bu konularda daha duyarlı olmasını istirham ediyorum."
Osman DİLKEN




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.