Hava Durumu

Bitip tükenmeyen yol sorunları bıktırıyor

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2015 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2015 08:22
Değerli okurlarım, sorunlardan uzak, mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum. 
Okurum Haluk Çavlan’ın çekip gönderdiği son derece çarpıcı bir fotoğrafı sunuyorum bugün.
Devamlı okurlarım anımsayacaktır; son günlerde, Nilüfer ilçesi, Beşevler Caddesi’nin farklı kısımlarıyla ilgili çok okuyucu şikayeti alıyorum.  En fazla şikayetin olduğu konu; Karafatma Heykeli’ne yakın noktada yapılan yağmur suyu gider çalışması sonrası asfaltlanmayan kısımla ilgili. 



Okuyucularım o bölgedeki çukurların daha da derinleştiğini, araçların slalom yaparak tek sıra ilerleyebildiğini, araçların mekanik aksamının zarar gördüğünü ve yoğun saatlerde trafiğin aşağıdaki trafik lambalarına kadar tıkandığını belirtiyorlar. 
Olumsuz hava koşulları yaşanırken, bu kesime en azından asfalt yapılamasa bile neden çukurların kapatılmadığı ve ince stabilize atılıp birkaç günde bir yolun kontrolünün yapılamadığını soruyorlar?. 
Bu tip şikayetleri bu aralar Bursa’nın birçok farklı bölgesinden alıyorum. Açılan çukurlar asfaltlanıncaya kadar yol kalitesinin kontrol edilmesinin önemli olduğu dile getiriliyor.
Evet yol sorunları bitip tükenmiyor ve bıktırıyor. Ama elden bir şey gelmiyor maalesef..
Sayın Çavlan’a teşekkür ediyor ve perişan yol fotoğraflarını da sayın ilgililerin dikkatine sunuyorum.

Çizmelerle bile zor yürünüyor!..

“Eskişehir’den haftanın üç günü Bursa’ya mal getiriyor ve Oyak Renault Otomobil Fabrikası arkasındaki TIR Parkı’na giriyorum..
Bu bölgede kanalizasyon çalışması yapılmış. Yol kenarları kazılmış, iş bitmiş ama kazıdan çıkan toprak yığınları yol kenarlarına tepelenip bırakılmış.
Şimdi bu yollarda ayağınızda çizme bile olsa zor yürünüyor. Her taraf balçık çamur. Araçlarımız ise bu yoldaki çukurlar yüzünden berbat oluyor, hasar görüyor.
Yazık günah. Sayın ilgililerden ilgi bekleriz.”
Hayati KARA

TEŞEKKÜR PANOSU

Sağ olasın Mehmet Bey


“Hafta içinde aracımı periyodik bakımı için Doğuş Oto/ SEAT bölümüne götürdüm. 
Son derece beyefendi bir yapıya sahip olan servis danışmanı sayın Mehmet Baydı’nın çok yakın ilgisiyle karşılaştım.
Verdiği tarih ve saatte de aracımı eksiksiz ve kusursuz bir şekilde teslim aldım.
Gösterdiği saygı, ilgi ve duyarlılık nedeniyle kendisine teşekkür ediyorum. 
Sağ ol Mehmet Kardeşim..”
Neşe T.

BOİ’nin dikkatine

“Nilüfer ilçesi, Yüzüncü Yıl Mahallesi, Necip Hablemitoğlu Caddesi’nde Hasbahçe 2 Sitesi önünde üniversiteye gidiş yönünde bir kapalı durak mevcut.  
Üniversite yönünde 43/H otobüsü artık saatte bir geçtiği ve alternatif araçlar daha sık geçtiği için o yöne çok az yolcu çıkıyor. 
Yolun karşısında ise Ataevler, İhsaniye, Terminal yönüne giden 43/H ve Çekirge, Devlet Hastanesi, Heykel yönüne 48/A hatlı araçlara daha fazla yolcu oluyor. 
Eğer imkan varsa oraya da kapalı durak konulmalı. Elde kapalı durak yoksa da daha fazla yolcunun olduğu tarafa da bu durak nakledilebilir..
Önerim dikkate alınırsa sevinirim.”
Özgür ER

Alo, burası Büyükşehir

KOLTUKLAR:-”17/2/2015 köşenizde yer alan ‘Bu kirli koltuklara lütfen siz oturun’  başlıklı okur yazısı incelenmiştir.
BursaRay Acemler istasyonundaki yolcu bekleme koltukları temizlik personelince  belirli periyotlarda ıslak ve kuru temizlemeye tabi tutuluyor. Karlı günlerde  kılıfların kurumama riskine karşın ıslak temizlik süresi uzamıştır. Ayrıca kılıflarının yenileme çalışmaları başlatıldı ve kısa sürede tamamlanacaktır.” 

BİR GÜN SONRA:- “24/2/2015’te yayınladığınız ‘Hoplayıp zıplamaktan midemiz ağzımıza geldi’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Söz konusu Konak Mah. Eğitimciler Cad. Cephanelik Ormanı güney cephesindeki bacanın  bakım onarımı ekiplerimizce bir gün sonra yapılmıştır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md. 

Alo,burası Nilüfer

BÜYÜKŞEHİR SORUMLU:- “2 Mart’ta köşenizde yayınlanan ‘Çok şükür asfalt hiç de kaliteli değil’ konulu okur şikayeti üzerine gereken inceleme yapılmıştır. 
Bahsi geçen bölgede Piknik Caddesi Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanmıştır. 
Dolayısıyla şikayete söz konusu olan mazgalların üzerinin asfalt malzemesiyle kapanması da bu çalışma sırasında meydana gelmiştir.” 

“24 Şubat tarihli köşenizde yayınlanan Nilüfer İlçesi Beşevler Mahallesi, Karafatma ve civarındaki caddelerin zemin bozukluğuyla ilgili okur şikayetiyle ilgili olarak gereken inceleme ilgili müdürlüğümüz tarafından yapılmıştır. 
Bahsi geçen bölgeler Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olup gereken talepler ilgili birimlere iletilmiştir.”
Nilüfer Bld. Basın Bürosu




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.