Hava Durumu

Bizim sokaklarımız unutuldu mu?

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2012 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2012 08:45
"Bu sokaklar 2007'den beri böyle.. Ne bir alt yapı ne de asfalt yok. Yıldırım ilçesine bağlı Hacivat Mahallesi'ndeki c106/1 c106/2 sokaklardan söz ediyoruz. Çevre sakinleri belediyeden ne zaman gerekli hizmeti alacaklar?. Lütfen öğrenelim. Sayın yetkililerin dikkatine saygılarımızla sunarız..
Sokak sakinleri


Kredi kartı aidatları

"Haklarımızı arayalım. Kredı kartı aidatı, hesap işletim ücreti, elektrikte K/K bedeli vb. çok şey var. Bu konuda alınan resmi kararlar var. Kart aidatlarını geri almak için bankadan istedim. Önüme başka bir resmi karar çıkardılar.
Yargıtay 13. Hukuk Dairesı tüketici lehine karar veriyor, ödeyen yok. Nasıl KEY ve fon paraları ödendiyse devlet bu paraları ilgili kurum ve bankalardan alıp vatandaşı uğraştırmadan sonuçlandırmalı..
8 yıl önce ödediğim kart aidatı ne bilmiyorum. Ama ödediğimi banka ve ben biliyoruz. Alının kararlar uygulanmalı. Uymayanlar cezalandırılmalı."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Göz göre göre köklemesinler

"Ağır bir kış sezonundan sonra nihayet artık bahar geliyor.  Kentimizin ana cadde kenarlarındaki saksılara bu sene yine çiçekler ekilecek. Çok güzel oluyor ama maalesef bunların kıymeti bilinmiyor.  Bazı duyarsız kişiler bu çiçekleri göz göre göre kökleyip evine götürüyor. Bazı çiçekler de yerini beğenmediğinden kuruyup gidiyor..
Bu nedenle belediyeler cadde kenarlarındaki beton saksılar içine mevsimlik çiçek yerine daha dayanıklı dekoratif özellikli yeşil bitkiler ekmeli.
Böylece harcanan onca paralar da ve emekler de boşa gitmez. Önerimin dikkate alınmasını dilerim. Saygılarımla.."
Ecz. Oryal KAHRAMAN



Özelleştirilen kurumlar denetlenmeli

"UEDAŞ özelleştirmesi istenileni veremedi. Vatandaş memnun değil. Şikayet çok. Bursa gibi bir şehirde bu kadar çok kesinti olur mu? (Örnek: Darmstadt Caddesi ve çevresi) Makinelerimiz zarar görüyor, iş kaybı yaşıyoruz. Cihazlarımız arıza vermeye başladı.    
Sokak lambaları bir gün yansa, ertesi gün yanmıyor. Çünkü ampuller kalitesiz. Ucuza getirmek için yoksa Çin malı mı kullanılıyor?.
Faturalara ise bakmak istemiyoruz. Aboneden kaçak kayıp bedeli, (bildiğim kadarıyla hükümet bununla ilgili bir düzenleme yapmış ve 2012'de bu alınmayacak demişti). Sayaç okuma bedeli gibi kalemlerle havadan para da alınıyor. Örneğin 40 liralık bir kullanıma çeşitli vergilerle 75 TL'lik fatura geliyor.
Yine 18 TL. açma-kapama bedeli alınıyor. Faturayı bir gün geciktirsek, elektriği kesiyorlar.
Ayrıca elektrik faturaları özellikle maaş günleri sonuna denk geliyor. Oysa pekala maaş günleri düşünülerek ayarlama yapılmalı.
UEDAŞ Genel Müdürü 'sorunlu bir kurumu devraldık' mazereti ileri sürüyor. UEDAŞ'ı almanızı biz istemedik ki. Biz nasıl faturalarımızı zamanında ödüyorsak, UEDAŞ da bunun karşılığı olan hizmeti sunmalı.
Elektrikte rekabet yok. UEDAŞ ne verirse kabullenme durumundayız. İkinci bir dağıtım şirketi olsa tercih ederiz. Ayrıca devlet özelleştirdiği kurumları denetlemek zorunda. Tüketici olarak haklarımızı aramalıyız."
Çağatay GÖLLÜ



Boruların amacı ne?

"Oturduğumuz tarihi Yerkapı semtinde iki kişinin yan yana yürüyemeyeceği çok daracık ve köşe başına çok yakın bir kaldırımın hemen kenarında ne olduğu, ne için yapılıp öylece bırakıldığı belli olmayan borular neredeyse kaldırımı kapatacak. 
Bir komşumuz hayrına bu boruları o tarih kokan duvara çivilemiş.. Çok garip değil mi?. Ya gece karanlığında sokağı bilmeyen bir vatandaş borulara takılıp yere yuvarlanırsa ne olacak?. Sayın yetkililer acaba bu işe ne der?." - Bir semt sakini




Asfalt molozları hemen toplandı

"7.3.2012 köşenizde 'Geçen yazdan beri asfalt molozları?' başlıklı okur şikayeti yayınlandı.
Ekiplerimiz, gerekli incelemeyi yaptılar ve Anadolu Mahallesi Vişne Caddesi’nde  kimliği belirsiz kişilerce atılan moloz ve asfalt atıkları kaldırılmış ve gerekli temizlik yapılmıştır.
Özellikle duyarlı vatandaşlarımızdan yol kenarları, dere yatakları ve boş alanlarda kaçak döküm yapanların araç plakalarının belediyemizin 363 55 00/1160 - 341 35 97 nolu telefonlarına bildirmeleri ya da ruhsatlı döküm sahalarına yönlendirmelerini rica ediyoruz.
Ayrıca ilgili yasaya göre bu tür atıkların toplanma veya depolanma  yerleri dışına atılması halinde 169 TL'den 5 bin 170 TL' ye kadar ceza uygulanacağı bilinmelidir.
Duyarlı okurlarınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.
Yıldırım Bld. Temizlik İşleri Md.


Sorun sende bu kadar dertlenme

"Pınarbaşı'na çalışan özel halk otobüsünde iniş ikaz butonu 3 Mart'ta 17.10 seferinde bozuktu?. Bu otobüs küçük. Semtin diğer duraklarının yükünü bazı saatlerde hiç kaldıramıyor.
17.10 seferi de çok kalabalıktı ve yolcu 'hoop, inecek var' diye bağırıp şoförü uyarıyordu?
Eskiden araç tavanlarında yedek buton vardı. Araçlar BOİ'ye aitken yol kenarında bile arıza giderilirdi. Özel otobüslerde bu sistem ve ilgilenen de yok.
Sorunlar çözümsüz kalıyor? Bazı dostlar 'sorun sende, bu kadar dertlenme' diyor. Ama ilgilenen yok ki.. Kim sorumluysa ilgilenmeli, araçların eksiği giderilmeli. Yoğun saatlerde seferler mümkün olduğunca sıklaştırılsın veya bu hatta büyük otobüs verilsin. Saygılarımla."
Adının açıklanmasını istemeyen semt sakini





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.