Hava Durumu

Boğaza giderken bu levhalar tam bir macera yaşatıyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2015 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2015 08:29
“Karacabey yolunda,  eskiden Çingen Çeşme olarak adlandırılan yolun sağından Karacabey Boğazı’na (Yeniköy) giden kestirme bir yol var.  Bu yol üzerinde Seyran Köy bulunuyor.
Geçenlerde bir hayır töreni için bu köye gittim.
 Çevreyi dolaşırken köye gelen yabancı plakalı bir araç sürücüsü ‘bu yol Karacabey Boğazı’na gidiyor mu’ diye sordu?..  ‘Yabancıyım, bilmiyorum’ dedim!
 Çevrede dolaşırken köy meydanında size gönderdiğim fotoğraflardaki manzaralarla karşılaştım. 



Köye girişte sol tarafta ‘Boğaz’ levhasının, sağlık ocağı bahçesine gelişigüzel konulduğunu gördüm, tam da okunmuyor, adeta yere daha yakın olsun (!) diye konmuş gibi!
Diğer yön işaretleri de, tarlada, kırık ve atıl durumdaydı. 



Karacabey Boğaz yolunu bilmeyenler için bu levhaları görmek,  okumak vs. imkansız.  Karacabey Boğazı’na gitmek isteyen yabancılar  için tam bir macera !.. 
 Bursa Büyükşehir veya Karacabey Belediyesi’ndeki görevliler bunları hiç mi görmüyor?.
 İlgililerin çok önemli olan bu levhaları görülür hale getirmesi gerekir düşüncesindeyim!
 Değerlendirme ve takdirlere saygı ile sunarım..”  – Kemal BAŞEREN

Bakarsan bağ, bakmazsan dağ 

AC“Nilüfer ilçesi Ataevler bölgesindeki Dört Mevsim (Yılmaz Akkılıç) Parkı içindeki çimler çok uzadı. Uzun zamandan beri de nedense biçilmiyor.
Bazı yerlerde yükseklikleri yaklaşık 50 santimetreyi bulan çimler ve diğer otlar yüzünden parkımız bakımsız bir bahçeye döndü.
Parkımızın içindeki havuzun fıskıyeleri de uzun bir zamandan beri çalışmıyor ve çok bakımsız.
Dört Mevsim  (Yılmaz Akkılıç) Parkımız atasözümüzdeki gibi ‘Bakarsan bağ, bakmazsan dağ’ olacak neredeyse..
Uzamış ve biçilmemiş çimler ve diğer uzamış olan çeşitli otlar arasında oluşacak her tür haşerat küçük çocuklarımız için bazı tehlikeler de yaratabilir.
Nilüfer Belediyesi sayın yetkililerinin dikkatine sunuyorum.
Saygılarımı sunarım..”
Oya Ş. ESEN

İnsanların en mutlu gününde!..

“Osmangazi Belediyesi’nin  Merinos bölgesinde eski tren istasyonu denilen bölgede nikah salonu var ama  nikah törenleri daha çok Atatürk Merinos Kongre Kültür Merkezi içindeki çok çok ufak ve  dar olan nikah dairesinde  yapılıyor,,
Bu yüzden de nikaha gelen misafirler,   takı takma ve tebrikleri adeta üst üste zorlukla gerçekleştirmekte. Yaşlı ve hasta konuklar,  çocukları olanlar bu kalabalık ve dar ortamda, havasızlıktan bunalıyor, fenalaşanlar da oluyor. Eğer hava güzelse gelin ve güvey bahçeye çıkıp tebrikleri orada kabul ediyor.
Bazen arka arkaya kıyılan iki- üç nikah töreni kutlaması, takı vs. birbiri ile çakışıyor. Zaman zaman bazı misafirler arasında bu yüzden tatsız olaylar da yaşanabiliyor.
Türkiyemiz’in beşinci büyük kentinde  insanların en mutlu günlerinde yaşanılan bu olumsuzluklar için gerekli çözüm acaba ne zaman gerçekleşecek?...”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

Ulaşımda bitmeyen bir sorun yaşanıyor

“Nilüfer ilçesi Beşevler bölgesinde oturan bir emekliyim. 
Büyükşehir Bld.’nce verilen 65 yaş üstü kişilerin toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanmalarını sağlayan kartlar halk otobüslerinin çoğunda hiç işe yaramıyor.
Halk otobüslerinde çalışan ‘bazı’ şoförler duraklarda bekleyen yolcular arasında yaşlı-başlı insanları gördüklerinde hiç durmuyorlar ve basıp gidiyorlar.
Ücretsiz seyahat,  yaşlı insanlara devletçe verilen bir hak. Ama Bursa’da bu hiç dikkate alınmıyor.
Büyükşehir Bld. Ulaşım Dairesi ve  Zabıtası’nın yaşadığımız sorunu dikkate almasını rica ediyoruz. 
Eğer bu işle başa çıkamıyorlarsa da sadece yeşil  halk otobüslerinin çalıştırıldığı semtlere  BOİ  idaresi kendi  sarı otobüslerinden koyup çalıştırsın ve bizleri bu saygısızca davranışlardan ve dertten kurtarsın..”
Yusuf YAMAN

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.