Hava Durumu

Bol kepçeden, aşçı tabağına nur içinde yat Abidin Usta!.

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2016 09:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2016 09:28
Mutlu pazarlar. 
Çarşılarda açılan ve yıllarca kalitesi ve lezzetiyle ünlenen esnaf lokantaları arasında rahmetli Abidin Usta’nın yeri ayrıdır. 
Abidin Usta’nın özellikleri pek çoktur. Güler yüzü ve tatlı dilinin yanı sıra Tuzpazarı’ndaki lokantasında ‘bol kepçe’ ve ‘aşçı tabağı’ uygulaması da bunlar arasındadır. Hele helvası; unutulmaz. 
Abidin Özen yılların deneyimini daha geniş kitlelere sunmak için kurduğu yemek sanayi fabrikasında da başarının doruğuna ulaşmış bir isim ve kendi dalının bir üstadıydı. 
Lezzet üstadının vefatı sonrası şimdi aynı başarının devamı ve gelişimi için oğlu Abidin Şakir Özen firmanın bayraktarlığını yapıyor.
Bursa’nın yerel markaları arasında önemli bir yeri olan Abidin Usta, Örnek Yemek Sanayi ve Özen Billuriye’nin ikinci kuşak temsilcisi Abidin Şakir Özen, UÜ. Ekonometri Topluluğu ile TOBB Bursa GGK’nın geçenlerde düzenlediği Ekonomi Zirvesi’nde aile şirketinin başarı hikâyesini öğrencilerle paylaşırken büyük bir onur içindeydi. 



Oğul Özen, aile bireylerinin de (fotoğrafta) izlediği UÜ Mete Cengiz Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki oturumda rahmetli babasının başarısının sırrını ortaya koyarken şunlara değindi:
‘Babam 1956’da Türkiye’ye göçmen olarak gelmiş. Mesleğe komilikle başlamış. 1975’te Tuz Pazarı’nda lokanta açmış. Bugün onbinlerce kişiye yemek üretimi yapan Örnek Yemek Sanayi ve lokantalar zinciri olan Abidin Usta markasının gelişimi temiz, dürüst ve çok çalışkan olmaktan geçiyor. Aynı zamanda müşterilerinize kaliteli ve ekonomik hizmet sunmak şart’ dedi. 
Adı gibi örnek bir firma olan kuruluşun yıllar önce temelini atan Abidin Usta’ya Allah’tan rahmet, genç işadamı oğluna da başarılarının devamını diliyorum.

Yeni çıkan bir kitap

‘YILDIZLARA BAKIYOR BAZILARIMIZ’

İlk kitabıyla 2012 Orhan Kemal Öykü Ödülü’nün sahibi olan yazar Suzan Bilgen Özgün, kadın, erkek, yaşlı, genç herkesin farklı bakış açılarını zaafları ve özlemlerini ‘Yıldızlara Bakıyor Bazılarımız’ isimli öykü kitabında büyük bir ustalıkla yansıtıyor. Dadelus Yayınevi tarafından piyasa verilen kitabın güzel ve akıcı bir anlatım dili var.  

Pazar neşesi     

ÇOK KONUŞUYOR:
- “Öğretmen sınıfın en yaramaz öğrencisi olan Orhan’ın defterine ‘oğlunuz çok konuşuyor’ diye yazıp eve yollamış ve notun babası tarafından okunup imzalanmasını istemiş.
Akşam işinden eve dönen baba notu okumuş. Notun altına şunu yazıp imzalamış:
“Bu da bir şey mi.. Siz bir de annesini görün hocanım...”

SAAT:
- “Öğretmeni Temel’e sormuş. ‘Söyle bakalım Temel.. Amerika’da saatler Avrupa’ya göre neden 5 saat geridir?.’
Temel cevabı bilmese de yine hazır cevaplılığını konuşturmuş: 
 “Amerika daha geç keşfedildi da ondan öğretmenum!.”
(Teşekkürler Coşkun FIRAT)

Güzel sözler

 “Affetmek ve unutmak, iyi insanların intikamıdır.” 
- SCHİLLER 

“Ağzında bal olan arının, kuyruğunda iğnesi vardır.” 
- JOHN LYLY

"Aile hayatının güzelliği gibi hiçbir şey yoktur.” 
- OSCAR WILDE 

“Akıl yaşta değil baştadır. Doğru. Ama aklı da başa yaş getirir.” 
- C. SAHABETTİN

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.