Hava Durumu

Botanik Park’ta güzel bir gün ve endişeler!..

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2015 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2015 07:45
“Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte yaz-kış müdavimi olduğumuz Botanik Parkı’na daha sık gitmeye başladık. 
Geçen hafta sonu da rengarenk ve mis gibi çiçek kokuları içinde Türkiye’nin belki de en güzel parklarından birinde minik bebeğimizle doyasıya güzel vakit geçirmeye çalıştık. 
İçinde araçların olmadığı, yemyeşil çimenler, temalı parklarıyla, kaliteli ağaçların gölgesi altında yapılan yürüyüşlerdeki lezzeti sanırım başka hiçbir parkta bu kadar yoğun alamıyoruz. 

Parkın kalabalıklaşmasıyla birlikte bazı olumsuzluklarda da artış var sanırım.. Umarım yetkililer bazı önlemler alırlar. Bunları sıralamak gerekirse;
1.) İçeride aşırı yoğun bisiklet hareketliliği var. Bazı kendini bilmezler de son süratle korna çala çala çocukların yanından hızla geçiyorlar. Üzücü kazalara davetiye çıkmaması için bisiklet yoğunluğunun azaltılması, yürüyüş yolları ile bisiklet yollarının ayrılması ve daha sıkı bir denetim şart diye düşünüyorum. İçeride bir de motosikletle gezen gençler gördük ki bu gerçekten kabul edilemez.
2.) Parkın içerisindeki süs havuzları (doğu girişindekiler) atıl durumda. Bunların elden geçirilmeleri gerekiyor.
3.) Bazı kendini bilmezler adı güzel, kendi güzel su çeşmesinin musluklarını herhalde hatıra (!) olarak söküp gitmiş olacaklar ki çeşme de atıl duruma düşmüş.

4.) Doğu cephesi giriş otoparkında gençler modifiye araçları ile patinaj yaparak gidiyorlardı. Aracımıza çarpmasınlar diye çok korktuk. Özellikle böyle kalabalık zamanlarda polislerin de devriye gezmesi caydırıcı olacaktır. 
Park görevlilerinin caydırıcı olabileceklerine inanmıyorum.
5.) Parkta bazı süs bitkileri ve ağaçlar yaşlanmış ve sökülmüş. Boş alanlara taze fidanlar dikilmesi yerinde olacaktır.
6.) İçeride tasmasız kocaman bir sokak köpeği dolaşıp duruyordu. Bebeğimize saldırabilir diye tetikte durduk. Köpeklerin parktan çıkarılmaları gerekir.  
Saygılarımla.”
Lütfü D.

***


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Mİ, YOKSA KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ MÜ?

“Çelikpalas Oteli yanındaki Atatürk Evi Müzesi önündeki duvarlarda asılı bulunan Atatürk portrelerini aydınlatmak için konulan aydınlatma donanımı evlere şenlik!.
Aydınlatmayı sağlayan floresan ampullerinin çoğu yerlerinden ve çıkmış sallanıp duruyor.
Donanımı sağlayan kablolar ve diğer aksamlar da.
Müze Ev’in bulunduğu yer kentimizin turistik ana caddesi üzerinde. Yerli-yabancı turistlerin gelip geçtiği bir cadde ve ziyaret ettikleri bir müze burası. 
Bu yüzden de büyük önderimiz Atatürk’ün adını taşıyan bu müzeye gerçekten hiç yakışmıyor.
Yakışmadığı gibi uzun bir zamandan bu yana yerlerinden çıkmış ve sallanıp duran floresan lambalar da buradan gelip geçen yayalardan birinin başına her an düşme tehlikesi yaratıyor.
Gerçekten üzücü olan bu manzara daha ne kadar devam edecek? Kültür Müdürlüğü mü, Büyükşehir Belediyesi mi; kim ilgilenecek bu durumla?.”
Feridun ULUTAŞ

***

SAYIN YETKİLİLER, ARACINIZLA BİR GEÇİN


“Öncelikle şehrimizin bu gibi sorunlarını kaleme alıp yetkili birimlere iletilecek şekilde yayınladığınız için size çok teşekkür ederim.
Bursamız’ın en eski mahalleleri arasında bulunan Alacahırka, İvazpaşa ve Maksem semtlerinin yollarından gelip geçen bir tek yetkili yok mu acaba, çok merak ediyorum?. 
Hadi onlar geçmedi diyelim; bu mahalle muhtarları ne iş yapar?. Onların azaları ne işle ilgilenir?. 
Doğrusu çok merak etmekteyim bunları?.. 
Maksem Meydanı’ndan Alacahırka Mahallesi, hatta; Uludağ Yolu Caddesi’ne kadar olan bölgemizde arabanızla iki tur yapın, aracınızın ön takımları tahrip olur. 
Bu ne sorumsuzluk, bu ne vurdum duymazlık, inanın anlamış değilim.. 
Ayrıca yine aynı istikamette Osmangazi İlköğretim Okulu’nun ve Şehitliğimiz’in bulunduğu caddede de bir kanal açılmış ki oradan geçmek mecburiyetinde kalanların vay haline!.. 
Sayın yetkililerden biraz daha itina, biraz daha hizmet bekliyoruz.
Saygılarımı sunar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.”
Tarık DEVLET

***

BURSA FETHİNİN BUGÜN 689. YILI


Bursa fethinin 689. yıl dönümü bu sabah saat 9.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk konup saygı duruşu ve İstiklal Marşımız’ın söylenmesi ile başlayacak.. 
Hazırlanan programa göre daha sonra Pınarbaşı Meydanı’ndaki Fetih Kapısı önünde bir tören var. 
Burada da Fetih salası okunup kale surlarına bayrak çekilecek, konuşmalar yapılıp şiirler okunacak..
Bir diğer tören de Tophane Şehitliği ziyaret edilerek gerçekleştirilecek.. 
Ardından Yıldırım ilçesindeki Balabanbey Kalesi önünde bir anma töreni daha var.
Işıklar Hava Lisesi öğrencileri de öğleden sonra saat 12.00-14.00 arasında Kent Meydanı’nda “Jazz Before Flight” grubunca bir konser verecek..
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.