Hava Durumu

Bşk. Aktaş'a açık mektup

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2017 07:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2017 07:39

"Sn. Büyükşehir Bld.Bşk. Alinur Aktaş, göreve yeni başladınız ama yıllardır kronikleşip derinleşen problemler için beklentilerin çok büyük olduğu da ortada.
Bursa'ya gönül veren eğitim ve teknik bilgileri yüksek katılımcı vatandaşlar olarak bizler de yıllardır kanıksanmış problemlere artık 'dur' denmesi için elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Yaklaşık 20 yıl önce ODTÜ'deki öğrencilik yıllar sonrası Ankara'dan Bursa'ya taşındım. Bursa'daki arkadaşlarımın asfalt cadde ve sokaklardaki rögar ve mazgalların asfalt seviyesinden ya bir karış yüksek ya da alçak olmasından şikayetçi oldukları sık sık konuşulmuştu.


Geçen yıllarda kapsamlı bir çalışmayla binlerce rögar kapağının etrafına graut beton tarzı bir beton dökülüp iyileştirme çalışmaları Fen İşleri'nce gerçekleştirildi. Ama bu betonlar birkaç yıl sonra parçalandı, kapak çevreleri boşaldı, derin çukurlar oluştu.
Avrupa ve Amerika'da sayısız şehri gezmiş birisiyim. Avrupa'da değil şehir ve köylerde bile artık Nilüfer'in göbeğindeki gibi 'ek fotoğrafta sunduğum kalite problemlerini' görmek mümkün değil.
Sorunun rögar kapakları altına yığma tuğla ve taş yöntemiyle yapılan kalıbın ağır tonajlı araçların da yardımıyla gevşemesi ve zamanla çökmesi olabileceğini düşünüyorum. Maalesef bu konuda da uyarılardan bir ev ödevi çıkartılmadı.
Yeni dönemde siz ve ekibinizden ileri iyileştirme ve yönetimsel beceriler eğitimi almış birçok vatandaşınız gibi beklentimiz var.
Ekipleriniz lütfen sahaya insin, sorsun, görsün, veri toplasın ve doğrulansınlar. Sonuçta 3G prensibi diye öğretilen 'Git-Gör ve Gider' şeklinde 20 yıldır asfalt caddelerdeki kanservari sorun olan rögar kapakları ve mazgalların çökme problemini çözümlesinler.


Konunun uzmanı ve inşaat müh. değilim. Ama deneyimlerine göre her bir mazgal ve rögar için sağlam temelli ve beton kalıpların üzerinde bu kapaklar monte edilmeli. Yoksa altına taş ve tuğla besleyip sıva yaparak değil.
Ekiplerinizi Beşevler'de yeni asfaltlanan Beşevler Cad.'ne yönlendirin ve onlardan bir rapor isteyiniz. Gerekirse yurtdışındaki örnekleri incelemelerini isteyiniz. Ama lütfen bu sorunlu kapakları bilim ve inşaat müh. gerekleri içinde çözümlendiriniz.
Birçok amansız şehirsel problem gibi 20 yıldır çözülemeyen bu problemin sizin dönemizde örnek bir çalışmayla giderilmesi tüm Türkiye'ye de yaygınlaşırken diğer belediyelerin de bilgilendirilmesi ve işin standardize edilmesi, mevcutların onarımı en büyük dileğimizdir.
Saygılarımla." Serkan ÖZGİRAY / Endüstri Yüksek Mühendisi

Alo,burası Nilüfer

"28 Kasım 2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan bir okur talebi ile ilgili yazıya ilgililerimizle gereken araştırma yapılmıştır.
Bahse konu edilen Ataevler bölgsinde Barış Mahallesi'ndeki Dalyan Parkı'nda çim ekim çalışması tamamlanmış olup, ağaç dikim ve bitkilendirme işleri de ocak ayı içerisinde yapılacaktır.
Okurlarınızın gösterdikleri duyarlı yaklaşımlarına teşekkür ederiz." Nilüfer Bld. Basın Bürosu

Alo, burası Büyükşehir

8 Kasım 2017 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köyenizde 'Otobüsümüzü Göremiyoruz' başlıklı okur uyarı yazısı incelenmiştir.
Konu edilen Bağlaraltı Mahallesi 2. Cadde üzerinde bulunan Hz. Ebubekir Camii önündeki otobüs durağında 23/A otobüslerinin gelişigüzel bekleme yapması ile ilgili olarak ekiplerimizce 8 ve 16.11.2017 tarihleri arasında yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamış olup, 2017 yılı içinde yapılan denetimlerde 313 adet özel halk otobüsüne cezai işlem uygulanmıştır.
Ayrıca konu ile ilgili Özel Halk Otobüsleri Odası yetkililerine gerekli uyarılar yapılmıştır.
Konu ile ilgili takip ve kontroller devam etmektedir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz."Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şube Müd.''

Alo,burası Yıldırım

"14/11/2017 tarihli gazetenizdeki köşenizde yeralan 'Kaldırımımız Çöplük Gibi" başlıklı, Tayyareci Mehmet Ali Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir 'marketin' kaldırımlara çöp, ambalaj kutuları vb. atarak çevre kirliliđine sebebiyet verdiği yönündeki okur şikayeti incelenmiştir.


Belediyemiz Zabıta ekiplerince Tayyareci Mehmet Ali Caddesi boyunca yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluđa rastlanmamıştır.
Çevre kirliğine neden olan işyeri ile ilgili ayrıntılı adres bilgisi verildiği takdirde tarafımızca yasal işlem uygulanabilecektir.
Bilgilerinize sunarız." Yıldırım Bld.Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü
(NOT: Okur Haber Hattı'na gelen ve 14 Kasım'da yayınladığım bir market önündeki durumu yansıtan net fotoğrafı Sn.ilgililere tekrar sunuyorum. - E.Ö)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.