Hava Durumu

Bşk.Bozbey'e güzel bir öneri

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2017 07:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2017 07:27

"Erdal Bey, merhabalar.
Yakınlarım Bursa dışında yaşıyorlar ve zaman zaman ziyaretime geliyorlar. Bursa'nın Türkiye'nin incisi çok güzel bir şehir olduğunda ve Nilüfer'in de Bursa'nın çiçeği gibi son derece bakımlı olduğunda hem fikirler.
Onların bu beğenilerini iletmek ve Bursa'nın ve Nilüfer'in güzelleşmesinde emeği geçen Büyükşehir ve Nilüfer belediyelerine teşekkürlerini iletmeyi bir borç biliyor ve köşenizde onların bu güzel görüşlerini yayınlamanızı rica ediyorum.
Erdal Bey, Bursa'nın daha da güzelleşip her zaman en güzel olarak kalmasında gönül vermiş bir başka büyüğümüz de, güzel Bursamızın güzel ilçesi Nilüfer'in gözbebeği Beşevler'de Lefkoşe Caddesi'nden Mihraplı Caddesi'ne dönüşte sağda kalan parselin Bursa'ya Orhaneli yolu üzerinden girişte çok daha güzel bir payzaja sahip olması gerektiğini ek fotoğrafı da çekip bana iletmişti.

Ben de sayın ilgililer ve sizinle paylaşıyorum.
Gerçekten de bu alan genelde araç ve servis park alanı olarak kullanılan çamurlu bir zemin şeklinde duruyor.
Oysa her şehrin en göze çarpıcı olması gereken ve en bakımlı olması gereken kısmı şehir girişleri olmalıdır.
Köşenizde sık sık en ufak bir boşluğu bile değerlendirip park yapan Nilüfer Belediyesi'nin çalışmaları ve Sayın Başkan Mustafa Bozbey'in yaklaşımına övgüler de yayınlanıyor.
Umarım bu önerim de aynı kapsamda değerlendirilir ve bu atıl alan gözden kaçmaz, peyzaj güzelliğiyle örnek, araçların park ettiği çamurlu bir alan değil, insanların altında gölgelendiği bol yapraklı ağaçların dikildiği bir parka dönüşür. Bu güzel öneriyi de Sayın Bozbey'e iletmenizi rica ediyorum."
Saygılarımla.." Serdar MUTLU

Çok karanlık bir anayol...

"20 Kasım Pazartesi akşamı Mudanya'da arkadaşımıza yemeğe davetliydik, üç bayan arkadaş kendi aracımızla yola çıktık.
Giderken ve dönüşte hava biraz yağmurluydu. Giderken hava biraz aydınlıktı. Ama dönüşümüz geç olunca fark ettiğimiz bir durumla karşılaştık. Önümüzü görmekte bir hayli zorluk çektik.
Çünkü Mudanya'dan çıktıktan sonra yol boyu Heybeli Restoran'ın bulunduğu yere kadar aydınlatma lambaları yanmıyordu. Kenarlarda aydınlatma da zaten yoktu her yer karanlık. Yerleşim alanları zaten yok.
Ama Heybeli Restoran'ın bulunduğu yere geldiğimizde her yer aydınlıktı ve direklerdeki aydınlatmalar da yanıyordu. Bu ne iştir anlayamadık.
Diğer kesimlerde ara ara yansa arızalı diyebilirdik. Fakat yol boyu hiç yanmıyordu. Trafik açısından tehlikeli bir durum bu. Gazetenizdeki köşenizde konuya yer verirseniz çok memnun oluruz. Saygılar, kolay gelsin." Emine SAKA

Hızlı tren için bir görüş,

"Hızlı trenin Mudanya'ya bağlanacağını ve bunun için bir istasyonun Geçit'te kurulacağını basında çıkan haberlerden öğrendim.

Umulan faydanın sağlanması, trafiğin rahatlaması ve esas olarak sanayinin maliyetlerinin düşmesi için 'ek yük vagonu' oluşturulmalı ayrıca DOSAB'a da büyük bir istasyon kurulmalı ve bu istasyondan bir hat Kestel'e uzatılmalı, bir hat da Organize Sanayi Bölgesi'ne çekilmelidir.
Bu şekilde üç otomobil fabrikamızın hammadde ihtiyacı karşılanır, taşıma maliyeti ve otomobil ve araçların ihraç maliyetleri düşerken yollardan binlerce TIR ve kamyon çekilmiş olur. Böylece sanayi maliyetleri düşer.
Daha sonraki aşamada bir hat da Gemlik Serbest Bölgesi'ndeki limana bağlanmalıdır. Bu liman Türkiye'nin dördüncü büyük limanıdır. Ve bu hat Yenişehir Havalimanı'na bağlanırsa Yenişehir Havalimanı, bölgenin hava kargo merkezi olur ve hava yoluyla ihracat artar.
Bunlar yapılırsa Bursa'da kısa zamanda onbinlerce insana da yeni iş kapıları açılır." Ekrem Hayri PEKER Kimya Müh.

Rutkay Aziz Mudanya'da

Mudanya Belediyesi'nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenleyeceği "Haluk Çetin ile Mudanya Buluşmaları"nın ilk konuğu, Türk tiyatrosunun usta ismi Rutkay Aziz olacak.

Ünlü sanatçı Rutkay Aziz, 8 Aralık Cuma akşamı Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde Mudanyalılar'la buluşuyor.
Bu kış sezonunda Mudanya Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte pek çok şair, yazar ve oyuncuyu ilçe sakinleriyle tanıştıracak.
Daha önce Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl- dönümü kutlamaları kapsamında yazar-şair Ataol Behramoğlu ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü etkinliklerinde Akif Oktay da Mudanya'ya gelmişlerdi..
Etkinlik, saat 20'de Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde başlarken Rutkay Aziz şiirleri, sohbeti, Haluk Çetin de dinletisiyle, unutulmaz bir gece yaşatacak..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.