Hava Durumu

Bu çöp kutularını çöpe atın!..

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2012 09:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2012 09:13

 

Fazla söze gerek yok. Fotoğraflara ve okurumun gönderdiği uyarı yazısına bir göz atın yeter!:
***
“Ana caddelerdeki otobüs duraklarına çöp kutuları monte edilmişti. Bu, yakın geçmişte uygulanmış ve belediye bunun için kesenin ağzını açmıştı.
Aslında gerekliydi bu çalışma.
Bursamızın adeta simgesi yeşil renkle boyanmıştı kutuların hepsi. Görünümleri de çok şıktı. Kaliteli malzemeden yapılmış gibiydi. Üstelik kalıptan çıkma aşamasında, delikli olarak yapılmıştı.
Bunun amacı, olası paslanmalara karşıydı. Paslanma ile eriyip gitmesindi kutular!.
Dolayısıyla çevre temizliğine pek önemsemeyenlere çöp kutusu kullanımını aşılamak da hedefti tabii.
Fakat; kısa zamanda delikli ve kaliteli(!) çöp kutularının hemen hepsi eriyip gitmeye başladı!.
Çoğunun altı komple çıktı, bazısının sapı koptu, kimi dağıldı gitti. Amacı çöpleri  barındırmak olan kutuların kendileri çöp oldu.
Yani bizlerden toplanan vergilerle avuç dolusu para sarf edildi ama boşa!.
Her yanı delikli sac malzemeyle yapılan kutular acaba bu hale nasıl geldi?
Oysa içine atılanlar belli. Yani; pet su şişesi, meyve suyu kutuları, meşrubat şişesi, kağıt peçete, sakız ve gofret kağıtları, kasa fişleri vb. atıklar.. Boyanmış, delikler açılmış bu sac kutular bu hale geldiyse o zaman galiba yine yanlış giden bir şeyler var ortada.
Unutmayalım; bazı plastik çöp kutuları da aynı. Onların da üstleri var altları yok.
Delikli olup da, pas yapmayacak teknolojiye sahip olacağımız nice temiz yarınlara. Saygıyla.”
 - Muhammet KÖSLE

***

Alo, burası Büyükşehir

KARARA UYMUYORLAR:- “Sayın Erdal Özdür, 12/10/2012 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Erdal Abi’ adlı köşenizde yer verdiğiniz ‘BOİ durakları ve listeler’ başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Hasanağa - Bursa Devlet Hastanesi güzergahında çalışan B/33-H hattı güzergahı 17 Eylül 2012 tarihi itibariyle, UKOME  kararı gereği, Küçük Sanayi Bursaray İstasyonu’na besleme hat şeklinde düzenlenerek kısaltılmıştır.
Fakat Özel Halk Otobüsleri kararı uygulamayıp, hala eski güzergahlarında hizmet vermektedir. Bu yüzden de Dev-let Hastanesi duraklarında hareket saat çizelgeleri yer almamaktadır.”
***
KLİMALAR:- “16/10/2012’de yayınladığınız ‘Bu şikâyeti sağır sultan bile duydu’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Şehir içi otobüslerde klimalar otobüs üreticisi firmaların uzun yıllara dayanan tecrübeleriyle belirlenen parametreler doğrultusunda otomatik olarak hizmet vermektedir.
Sayın okurunuzun belirttiği metro vagonlarına klima 10 yıl sonra takılmış ve gerekli ayarlamalar yapılmıştır.
Ancak okurunuzun değindiği olay, metroda yaşanan kısa süreli bir arızadır. Mevsim geçişlerinde herkesin ısıyı farklı algılaması sık görülen bir durumdur. Metro vagonlarında yaz aylarında klimaların çalışmasından dolayı ısı kaybını önlemek için kapılar otomatik olarak hizmet vermemekle birlikte, butonlara basılmasıyla açılmaktadır. ‘İnmek için butona basın’ yazısı, bu nedenle ve kapılar kapandıktan sonra kapıların açılmasını sağlamak için yazılmıştır.”  
***
NİKAH SALONU VE PATLAK:- “21/9/2012 köşe-nizde yer alan ‘Çamur deryasından haydi buyurun nikah salonuna’ başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Merinos Nikah Salonu önünde su patlağı nedeniyle çalışmalar yapılmıştır. Gereken temizlik işlemleri sürekli olarak yapılmaktadır.
***
IZGARA:- “11/10/2012 tarihli gazeteniz köşenizde çıkan ‘Gümmm!. Izgarayla birlikte haydi içine’ başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Yıldırım Cd.’ndeki marketin önünde bulunan ızgara, ilgili ekiplerimiz tarafından, 13.10.2012 tarihinde hemen değiştirilmiştir.”
***
HEMEN O GÜN:- “21/10/2012 köşenizde yayınladığınız ‘Kanalizasyonumuz 25 gündür tıkalı’ başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Söz konusu adreste tespit edilen arıza, o gün (18/10/2012 tarihinde) ilgili ekiplerimizce giderilmiştir.
***
TAŞTAN DOLMUŞ DURAĞI:- “9/10/2012’de yayınlanan ‘Neymiş efendim, dolmuş durağıymış’ başlıklı okur şikayet yazısı ve fotoğrafı ilgili birimler tarafından incelenmiştir. Ekiplerimiz tarafından, Şevket Yılmaz Hastanesi (Polis Koleji Karşısı) dolmuş durağı başkanı ve görevlileri ile görüşülmüş olup, dolmuş durak ve otopark sorumluları cadde üzerine taş dizmemeleri konusunda uyarılmış ve ekiplerimizce taşlar bulundukları yerlerden kaldırılmıştır.
Konu ile ilgili takiplerimiz devam etmektedir. Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”  
Büyükşehir Bld.Basın
Halkla İlşk. Şb. Md.
.......
(Not: Büyükşehir Bld.’nden gönderilen yanıtlar özüne sadık kalınarak kısaltılmıştır.)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.