Hava Durumu

Bu çukur bir yıldır duruyor!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.09.2016 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 07:00
“Osmangazi ilçemizdeki bu üzücü manzarayı maalesef geçen yıldan bu yana izlemekten bıktık usandık.
Geçen sene yapılan bir çalışma sonrası onarım yapılmadı, aynen duruyor.
Burası Muradiye’deki Demirkapı semti, Kocanaip Mahallesi yolu. Turgut Yılmazipek Okulu’na çıkan dik rampa. Okul servis araçları çoğu zaman trafik yoğunluğundan bu yolu tercih ediyor. 



Kışın yağışlı günlerde yağmurlardan sonra burası küçük bir gölet oluyor. Araçlar geçerken yayaların üstü başı çamur içinde kalıyor. Çukur çok derin  ve geniş. 
Bir yıl sonra da olsa gerekli onarım artık yapılırsa çok sevineceğiz. Peşin teşekkürlerimizle..” 
Bölge sakinleri

BOİ şoförlerine eğitim mi yoksa gerilim mi?..

“Bursa’nın doğu kesiminden Terminal veya kentin diğer semtlerine çalıştırılan BOİ’ye ait sarı otobüs şoförlerinin ‘bazıları’ yolcularına karşı son zamanlarda çok duyarsız ve saygısız davranışlar içinde.
Örnek vermem gerekirse 18/B hattında çalışan otobüste yaşlı bir kadın şoföre bilmediği bir semt için ‘oradan otobüs geçiyor mu?’ diye sordu ama şoför oralı bile olmadı.
Ayrıca otobüsün geldiğini uzaktan görüp el sallayarak şoförü uyarmamıza rağmen, duraktan çok uzak yerde durdu. 
Bir başka gün bavul ve eşyaları olan yolcular otobüse bunları koyduktan sonra şoför hemen hareket etti. Bavul sahipleri durakta kaldı. Adamcağız otobüsü zor durdurdu. Bu kadar dikkatsizlik olur mu?.
Bir diğer önemli konunun üzerinden zaman geçti. Yazamamıştım. Kısmet bugüneymiş. 
Terminal son durakta tüm BOİ otobüsleri yolcunun inmesi için ön kapıyı da açarken bir şoför, ağır paketleri olan ve ön kısımda oturup ön kapıdan inmek isteyen yolcuya kapıyı açmadı ve ‘arkadan in’ diye adeta emir verdi. Oysa tüm otobüsler son durakta tüm kapılarını açıyor. O şoför ön kapıyı açmamakla yolcuya eziyet mi çektirmek istedi?. (29 Haziran 2016. Saat:16:10. 18/B hatlı 295 göğüs no’lu araç)
Aynı yolcu daha sonra ‘son durakta kapı açılır mı, açılmaz mı?’ diye hareket şefliğine gidip sorarken bu kez aracını park eden aynı şoför koşturup o yolcunun yanına geldi ve yumruk atmaya kalktı ve o anda şeflik bürosu önündeki diğer şoför veya görevliler buna engelleyip onu yaka-paça büro içine götürdü. Buna ne diyeceğiz?.
BOİ şoförlere eğitim veriyoruz diyor ama bu ne biçim eğitim? Onlar gerilim içinde. Sn. ilgililerin konuya eğilmesini rica ederim.”
Cengiz YILMAZ

Nalbantoğlu’nda yol istilası!..

“Nalbantoğlu Çarşısı’nda dükkan ve kafelerin kaldırım işgali insanı çileden çıkarıyor. Çeşmenin yanına konan tabureler yolu komple kapatıyor. İnsanlar rahat yürüyemiyor. Geçecek yer kalmıyor. 
Nalbantoğlu’nda dükkanların önüne kurulan kameriye tarzı yapılar da yolu iyice daralttı. Her gün buradan geçen biri olarak çileden çıkmamak elde değil. 
Bursa’nın gözde yerlerinden olan Nalbantoğlu’nda yola tabure koymaya, insanlara zorluk çıkarmaya kimsenin hakkı yok. Osmangazi Bld. ve Zabıta Amirliği’nin dikkatine sunuyor, Nalbantoğlu’nun eski günlerine geri döndürülmesini talep ediyoruz.”  
Çevre sakinleri
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.