Hava Durumu

Bu güzellikleri biz neden yaşamayalım?..

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2016 04:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 04:41
“Geçen Ramazan Bayramı tatilinde yakın akrabalarımızı Almanya’nın Hamburg şehrinde ziyarete gitmiştik..
Orada, örneğini ancak modern kent merkezlerinde görebileceğimiz kadar sanatsal kaldırımların şehrin her yerinde olması ve genişliği, ağaçlarla ve oturma gruplarıyla süslü olması da beni çok etkiledi. 
Birçok kaldırım da bisikletliler için bölümler ve rampalar yapılmış. Otomotiv sanayisinin bu kadar güçlü olduğu bir ülkede yağmurlu havaya rağmen bunca bisikletlinin olması ve insanların laptoplarını sırtına asmış bisikletiyle işe gitmesi beni çok şaşırttı. 



Şehrin içinde onlarca kırmızı ışık olmasına rağmen, sokaklar çok düzenli olduğu ve sonsuz sayıda alternatif yol olması nedeniyle trafik sıkışıklığı da yaşanmıyordu. 
Kırmızı ışık yandığında tek bir korna sesi duymadım. Yayalar sürücülere, sürücüler bisikletlilere; özetle herkes herkese saygı gösteriyordu. Şehirde telaştan çok dinginlik ve huzur hakimdi.
Bu güzelliklerin şehrimizde de gerçekleşmesi en büyük arzum. Sayın kent yöneticilerine saygılarımla sunuyorum.”
O. ACAR

Bıktık bu korna seslerinden

 “Yıldırım ilçesi, Yeşil Mahallesi, Şible semti sakinleriyiz. Pazar günleri evimizde rahat bir şekilde oturamıyoruz.
Emirsultan Hazretleri’nin türbesine ziyarete giden sünnet töreni konvoylarındaki otomobillerin bitip tükenmez korna sesleri kulaklarımızı adeta sağır edecek bir hale getiriyor.
Tatil günlerimizde sessizliğe hasret kalıyoruz.
Sayın ilgililerin dikkatine sunuyor ve tedbir alınmasını rice ediyoruz.”
Ekrem AYDERELİ ve komşuları

Alo, burası Büyükşehir

KATI ATIK BEDELLERİ:- “17/6/2016 tarihli köşenizde yer verdiğiniz ‘Katı atık bedeli şaşırtıyor’ başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Çevre Temizlik Vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun uygulamasıdır. Su tüketim miktarları esas alınmak suretiyle m³ başına hesaplanmaktadır. Belediye Gelirleri Kanunu’nun Genel Tebliği ile 2016 yılı için açıklanan birim fiyatı m³ başına 0,27¨ ‘dir. Konutlara ilişkin çevre temizlik vergisi mevzuat gereği kurumumuzca su faturası ile tahsil edilip daha sonra ilgili belediyelere aktarılmaktadır. 
Katı Atık Toplama-Taşıma Bedeli, 27/10/2010 tarih ve 27742 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Atık Su Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifeleri’nin belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara ilişkin Yönetmelik uygulamasıdır. 
Katı atık toplama-taşıma bedeli, söz konusu yönetmeliğe dayanılarak, 17/5/2012 tarih ve 483 nolu Bursa Büyükşehir Bld. Meclisi’nce belirlenerek uygulamaya konulmuştur. 
Katı atık toplama-taşıma bedeli mevzuat gereği, kurumumuzca su faturası ile tahsil edilmekte, tahsili takiben ilgili belediyelere aktarılmaktadır. Katı Toplama-Taşıma bedeli 2016 yılı uygulaması abone başına aylık 7,93¨ (KDV Hariç)’ dir.  
Katma Değer Vergisi; 2/11/1984 tarih 18563 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu uygulamasıdır. Katı atık toplama % 18 KDV. uygulanmaktadır. Ç.T.V., KDV.’ye tabi değildir. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Müd. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.