Hava Durumu

Bu huzurevinin içinde raylı sistem de var...

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2016 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 07:13
Kayhan Çarşısı’nda çok sevilirdi. Fakat genç yaşta yitirdik. Başarılı, hayırsever işadamlarından rahmetli Taner Altınmakas’ tan söz ediyorum. Adı bundan böyle ailesinin yaptırdığı Türkiye’nin en modern huzurevinde yaşayacak. Huzurevi çarşamba günü kapılarını açıyor.



Nilüfer Bld.’nin hayırsever Altınmakas ailesi işbirliğiyle kente kazandırdığı ‘Nilüfer Bld. İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’ 5 bin 500 met-rekare toplam inşaat alanına sahip. 
İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nde yaşlıların hayatını kolaylaştıracak her türlü düzenleme yer alıyor. 58’i tek kişilik, 20’si çift kişilik, 4’ü aile olmak üzere toplam 82 oda kapasitesine sahip ve 106 yataklı. 
Huzurevinde tüm detaylar da en ince ayrıntılarına kadar düşünülmüş.. Modern donanımlı mutfak, yemek salonu, hobi odaları, yaz ve kış bahçesi, kadın-erkek mescidi, idari bölümler, revir ve doktor odası, sığınak ve otopark gibi birimler ihtiyacı karşılayacak kapasitede. 
Huzurevi’nin özel bakım bölümündeki 6 odanın içinde, ayrıca yürümekte güçlük çeken yaşlıların ihtiyaçlarını giderebilmeleri için bir raylı sistem de oluşturulmuş. 3 ana 3 ara olmak üzere toplam 6 öğün yemek verilecek olan Huzurevi’nde hasta nakil aracı da her zaman hazır bulunacak.
Başta rahmetli Taner Altınmakas’ın eşi İnci Altınmakas ile oğulları Murat ve Sinan Altınmakas’a, ayrıca böylesine örnek bir tesisi Bursa’ya kazandırmak için destek veren Nilüfer Bld.’ne gönülden tebrikler. 

Dükkanlı köprü ve sanat günleri

Bir eşi sadece İtalya’da olan Setbaşı’ndaki tari-hi ‘dükkanlı’ Irgandı Köprüsü’nde dün başlayan Sanat Günleri’nde bugün de sergi ve atölye çalışmaları var. 
Dağ yöresi Kına Gecesi ve Bakır Oyunu ile Tahtakıran Kılıç Kalkan ekibinin gösterileri ve İbrahim Benlioğlu ile öğrencilerinin ney dinletisi şeklindeki etkinlikler sabah saat 10.00’da başlayacak ve çeşitli aralarla saat 19.30’a dek sürecek.
Tarihi mekandaki etkinlikler çok ilginç geçiyor. Bilginize. 

Yeni çıkan bir kitap

KEMAL TAHİR’E MAPUSHANEDAN MEKTUPLAR: Bir dönemler Bursa Cazaevi’nde de yatan ünlü şair Nâzım Hikmet’in hapishaneden yakın dostu ünlü romancımız Kemal Tahir’e gönderdiği mektuplar derlenerek ‘Kemal Tahir’e Mapusaneden Mektuplar’ adlı kitapla okurlara sunuldu. 
İthaki Yayınları’nca hazırlanan 456 sayfalık kitap Türk edebiyatının iki önemli kişisinin sanat ve dünya görüşlerine tanıklık etmemizi sağlıyor.

Güzel sözler

“Birini kaybetmenin en kötü tarafı artık ondan özür dileme şansınızın olmayışıdır.” - Yavuz BUBİK
  
“İyi gün dostu çoktur, gerçek dostlar kara günde belli olur.” (Euripides)

Cumartesi neşesi

MÜDÜR:- Odacı. müdürünü selamlayıp ‘efendim, iş başvurusuna gelenler arasında bir de kulağı hiç işitmeyen kişi var.Ne yapalım?’ diye sorar.
Müdür biraz düşünür ve sonra: ‘Hemen gelip yarın sabah işe başlasın’ der.
Odacı: ‘Peki efendim ama görevi ne olacak?’ Müdür hiç düşünmeden yanıt verir:
‘Tabii ki vatandaş şikayet masası müdürü!..’
(Teşekkürler Şükrü YILDIZ)
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.