Hava Durumu

Bu kadar da olmaz ki!..

Yazının Giriş Tarihi: 03.04.2012 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.04.2012 08:35
"Ana caddelere otoparkla gelir getiren yerler yapan Büyükşehir Belediyesi'nden sonra Osmangazi Belediyesi de şimdi ara sokaklarda, evlerimizin önünü otopark yapıyor.
Resimde görüldüğü gibi Tophane Meydanı Bim Market'in olduğu tarihi yan sokak otopark oldu.
Hemen her bölümünde zemin taşlarının çıktığı, yürünmez haldeki sokak Osmangazi Belediyesi'nce taşların üzeri boyanıp bariyerlerle Ara Sokak Otoparkı oldu.
Ana caddelere araç park edemezken bir de evimizin önüne ve arka sokaklara bu gidişle araç bırakamayacağız.
Şimdi otopark yapma sırası Osmangazi Belediyesi'ne mi geldi?
Evimizin önüne park edemezsek aracımızı nereye park edelim? Bizlere yazık değil mi?.
Tüm vergilerimizi ödüyoruz, arabası olanların suçu ne?
Bu sokakta zemin taşları yerlerinden çıkmış, berbat durumda. Buradan hergün okula giden engelli kız çocuğumuz ne yapsın?. Bu taşları düzeltmektense otopark yapmak daha mı önemli? Evimizin önüne park ettiğimiz aracımız için para mı alınacak?. Halk hizmet bekliyor, evlerin önünde paralı otopark değil.."
- Sokak sakinleri
***
Bu yakınma semt sakinleri için can sıkan bir durum. Gelin buna fıkrayla nokta koyalım.
Adam aracını otoparka bırakmış. Dönüşte bakmış araç akordeon gibi. Cam sileceğine sıkıştıraılan kağıtta:
'Ön ve geri vitesi şaşırdım. Otonuza çarptım. Görenler şu an, bu satırları yazarken çevremde toplandı. Kağıda ad ve adresimi belirttiğimi sanıyorlar. O kadar enayi değilim' yazıyormuş!.
Sokak sakinleri inşallah böyle olaylarla da karşılaşmaz.



Ulaşımda büyük zorluk ve tehlike

"1 nolu BursaRay hattı Emek durağına kadar uzatılınca Mudanya ve Güzelyalı araç durakları da ileriye kaydı. Reno Fabrikası önünden binilip orada iniliyor.
Emek istasyonunda inip Mudanya'ya gitmek için karşıya geçerek otobüse binmek ayrı bir zorluk ve tehlike yaratıyor. Mudanya yönünden Korupark veya Esentepe yönüne gidenler için de zorluğun yanı sıra bir de maddi külfet var..
1-2 durak ileri gidebilmek için tekrar metroya binip inme zarureti yaşlı, hamile veya kucağında bebekli hanımlar için bir işkence.
Bu durumu Ulaşım Dairesi yetkililerinin tekrar ele almasını rica ederim. Çünkü belediyecilik halka en kaliteli hizmeti en ucuza sunma becerisidir. Bu hatalı uygulamaya izin verilmeyeceğini umarım."
Münir AYDINGÜN


Ataevler’den Altınşehir’e

"Şehrin birçok yerine toplu taşım otobüsleri çalıştırılırken, Ataevler'den Altınşehir'e tek direkt otobüs yok. İki semtte de binlerce insan oturuyor, pek çok okul, işyeri ve sağlık tesisi var. Ama ulaşım için üç ayrı araç değiştirmek zorunda kalıyoruz. Önce istasyona, oradan Küçük Sanayi'ye, oradan da Altınşehir'e. Bu bizlere reva mı?. Lütfen insafa gelinsin artık.."
Ayşenur GÜLCE



TEŞEKKÜR PANOSU


Plastik kasisler

"10.6. 2011'de Çakırhamam-Heykel arası bölünmüş yol uygulamasındaki olumsuzluğu köşenize yazmıştım.
Zaman içinde amacına hizmet etmediği anlaşıldı ki, görüntü ve ses kirliliği dışında beklenmedik kazalar ve araç ön düzenlerinde olumsuz etkiler yaratan plastik kasislerin söküldüğünü gözlemledim. Şimdi trafik adeta nefes aldı.
Sağ duyulu davranışlarından ötürü ilgilileri kutlarım."        
Ali ÖNER


Sarı yol önerisi

"Şehir içindeki bazı ana caddelerde bulunan özel otobüs yollarına özel araçlar eskiye göre daha az giriyorlar ama hiç girmemeleri gerekiyor. Bu nedenle özel otobüs yolları sarı boya ile boydan boya boyanırsa, sürücülerin daha çok dikkatlerini çeker ve böylece diğer özel araçların da girmeleri engellenir.
Yapılacak çalışmalar için şimdiden teşekkürler. Bu önerimin dikkate alınmasını rica ederim.."
Çağatay GÖLLÜ






Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.