Hava Durumu

Bu kadar da vurdumduymaz nasıl olunur, bilemiyoruz?..

Yazının Giriş Tarihi: 30.04.2015 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.04.2015 08:40
“Bursa Hakimiyet Gazetesi’ndeki köşenizde yayınlanan yazılarınızı yakından takip ediyorum. 
Okurlarınızca gönderilen sorunlara olan yaklaşımlarınız için çok teşekkür ederim. 
Bölge sakinleri olarak bizlerin de yaşadığı ve uzun zamandan bu yana bir türlü bitmek bilmeyen sorunumuz var ve şöyle:
Nilüfer’deki,  Beşevler Sağlık Ocağı ve 112 Acil Ambulans noktası önü geçen kış aylarından beri fotoğraflarda görüldüğü gibi berbat bir halde duruyor.   



Bu durumla ilgili olarak Büyükşehir mi,  yoksa Nilüfer Belediyesi mi ilgilenir bilemiyoruz ama hangi belediyeyi ilgilendiriyorsa sanırız o da bir rehavet içinde.  
Bu kadar da vurdumduymaz olunmaz doğrusu. .  Son çaremiz gazetenizdeki köşeniz.  Lütfen sesimizi ilgililere duyurunuz.



Çukurlarla dolu caddemizde gerekli onarımın acilen yapılmasını rica ediyor,   iyi çalışmalar diliyoruz.  Saygılarımızla.. “ -  Beşevler  Mah.  sakinleri adına  İbrahim Halil AÇIKGÖZ 

Alo, burası Büyükşehir

“24/04/2015 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan köşenizde yer verdiğiniz   ‘Şemsiyeli Kız ve Cumhuriyet Caddesi ‘  başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Şikayete konu olan adreste yağmur oluklarının yenilenmesi ile ilgili çalışmalar 16/04/2015 ve 27/04/2015  tarihlerinde  yapılmıştır. 
Buradaki çalışmalar, çarşının yoğunluğu nedeniyle yalnız pazar günleri yapılmaktadır. Sorunlar giderilinceye kadar çalışmalar devam edecektir.  
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
 Büyükşehir Bld.Basın 
Halkla İlşk. Şb. Md.

Mısır patlatır gibi tabanca sesleri!

“Yıldırım ilçemizdeki Kaplıkaya Deresi vadisine bir grup arkadaşla birlikte pazar günü yürüyüş yaptık.
Kahvaltı  için  dere kenarında bir yere oturduğumuz an adeta mısır patlatır gibi  arka arkaya tabanca sesleri  duyduk.  Sesler bir süre kesintisiz devam etti.
Daha sonra meraklanıp soruşturduk ve anlatılanlara çok üzüldük.
Çünkü derenin doğu sırtlarında iki üç yıl öncesine kadar çok güzel bir orman alanı varmış. Ama yüzlerce orman ağaçları kesilmiş.  Bursa dışından gelen bazı kişiler güzelim ormanı talan etmişler.  Binalar yapmışlar.  Uyarılara da kulak bile asmamışlar.  Bölge sakinleri orman idaresini,  belediyeyi ve güvenlik güçlerini arayıp durumu bildirmişler. Gelen giden olmamış.
Hatta ve hatta oradan geçmek isteyen yabacıların üzerine iri köpekler  salmışlar.  Bir başka kişinin üzerine de kaya parçası bile yuvarlamışlar.
Ayrıca ekili bir bölüm daha var ki, ne olduğu belirsiz.
Sayın yetkililer acaba bu duyurum karşısında  gerekli  incelemeyi yapacaklar  ve devletimize ait ormanlık alanı acımasızca talan edenlerle mücadele edecekler  mi?.
Bu konuda ilgililerce yapılacak gerekli  açıklamayı yine gazetenizdeki  köşenizden okuyacağımı umuyorum..
Saygılarımla..”
Adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur

 23 Nisan ve Altıparmak   

“Cumhuriyet tarihimizin en önemli dönüm noktasının yıldönümü ve bayramı olan 23 Nisan günü Altıparmak dahil ana arterlerde ne Büyükşehir Belediyesi ne de Osmangazi Belediyesi bu bayrama ait  gerekli hazırlıkları  yapmamışlardı. .
Flama,  bayrak, Atatürk, tarih , panel duyuruları (panel de yok bu konuda ya..  Ama bu caddelerde çoğu zaman bir derneğe,  bir vakfa önemli önemsiz  her flama ve  duyuruyu asma izin veren bir yönetim zihniyeti var.)
Halkın en büyük bayramına ait   bu özel günde samimiyet ,  geçmişine  bir ahde vefa olarak  sorumluluk bölgelerinde bir ibarenin dahi olmaması çok üzücüydü. (O sabah saat 11.00’de Altıparmak Cad.’nden  çektiğim bir foto da mevcuttur.)
Saygılarımla..”
 Cevat  ASA 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.