Hava Durumu

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2015 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 07:56
“18.1.2015 saat 14.30 civarlarında Setbaşı semtinde yürüyüş yaparken Setbaşı BOİ durağının orada otobüsler için bölünmüş yolda 16.EA.894 plakalı aracın ‘durmak ve park etmek yasak’ tabelasının yanına park etmiş olduğunu gördüm. 
Park yasağı olan yerdeki araç yüzünden belediye otobüsleri durağa giremiyor ve bölgede trafik sıkışıklığına neden oluyordu.
Bu bölgeye gelmeden önce Setbaşı çınarının altında beklemekte olan trafik polislerine birkaç belediye otobüs şoförünün bu aracı şikayet ettiklerine tanık oldum.

Aracın yanında benimle beraber birkaç vatandaş daha Polis 155 hattını aradık.
Bir süre sonra bir asayiş ekibi geldi. Aracın resmini çekti kendilerine 100 metre ilerdeki trafik ekibine haber verildiğini fakat ilgilenmediklerini söyledik. Onlar da gittiler. Biraz sonra motorlu bir trafik polisi yoldan geçerken vatandaşlar onu durdurup işlem yapılmasını sağladılar.
İşin ilginç yanına gelirsek bu aracın sürücüsü camının önüne kimlik belgesi bırakmış. Kimlikte şahsın ismi E.G ve çalıştığı yer ise bir resmi kurum olan bakanlık. Burada sorgulanması gereken şey bence şu:
Araçlara bakanlık veya başka bir resmi kuruma ait kimlik bırakılınca yasak olan her yere park etmek ve vatandaşı engellemek hakkına sahip mi olunuyor?.
Böyle araçların sürücülerinin trafik kurallarına daha çok dikkat etmesi gierekmez mi?.. Yani ‘bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?..’   
Birkaç vatandaşın Alo 155 Polis hattını aramasına ve 100 m. ilerideki trafik polislerine otobüs şoförlerinin yaptığı uyarıya rağmen bu ekip neden olaya yarım saate yakın bir süre geçmesine rağmen müdahale etmedi acaba?.
Trafik Şb. Md.’nün  konu üzerine hassasiyet göstereceğini umarım.
Saygılarımla..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

TAY GİBİ ŞAHA KALDIRAN ÇUKURLAR


“Hürriyet semtimizdeki Ziraat eski Okulu önünden Acemler yönüne giden ana cadde ne zaman onarılacak?. Uzun zamandan beri berbat bir durum var. Cadde üzerinde iki ayrı noktada ise, (BOİ otobüs duraklarına yakın yerlerde) epeyce derin çukurlar meydana geldi, öylece duruyor.
Çukurların üzerinden farkında olmadan geçen araçlar resmen tay gibi şaha kalkıyor, arabalarımıza yazık oluyor. Hepsinde saçı bitmedik yetim hakkı var, milli servete yazık.
Cadde kenarında ne zamandır bitirilemeyen bir düzenleme de yapılıyor. O da aylardan beri bir türlü bitirilemedi.
Biz semt sakinleri olarak yeni düzenlemeden vazgeçtik,  zahmet olacak ama hiç olmazsa şu çukurları kapatıverin beyler!..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir semt sakini

***

ALO, BURASI BÜYÜKŞEHİR


BAT-ÇIK

“15/1/2015 köşenizde yer alan ‘Burası su kanalı değil şehir içinde bir bat-çık’ başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Yazıda söz edilen Korupark bat-çıkındaki yağmursuyu ızgaralarına bakım onarım ekiplerimizce müdahale edilip su birikintisi sorunu çözülmüştür. 

PROGRAM DAHİLİNDE

”21/1/2015 tarihli köşenizde yayınlanan ‘Yanılırım inşallah’ başlıklı okur uyarısı incelenmiştir.
Uyarıya konu olan Nilüfer, Karafatma heykelinden Beşevler Cad. gidiş yönündeki kanalizasyon ve yağmursuyu hattı yapımı çalışmaları tamamlandığında program dahilinde kazılan yerlerin asfaltı yapılarak sorun giderilecektir.” 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

***

KARANLIK GEÇİTLER, KARANLIK CADDELER

“Sıkça yurt dışına giden biri olarak modern Avrupa şehirlerinde aydınlatma lambalarının pırıl pırıl yandığını, sokaklarının ışıl ışıl olduğunu görür, bu bakımı sağladıkları için onlara hayranlık duyarım. 
Köşenizden sokakları karanlık içinde kalan vatandaşların feryatlarını hemen her hafta okuyoruz. 
Benim de bir hafta içinde saptadığım bazı eksikliklerin giderilmesi dileğiyle bunları sayın ilgililere yansıtıyorum:
1. Yakın Çevre Yolu’nda Yıldırım yönünde Küçük Balıklı araç altgeçidinde sağ duvardaki lambalar yanıyor ama sol tarafta hiçbiri yanmıyor. Aylardır bu şekilde. Bu kadar yoğun kullanılan bir alt geçitte sürücü ve yetkililer dahil neden kimsenin ilgisini çekmiyor anlayamıyorum?.
2. Gene çevre yolunda aynı alt geçitte Acemler yönüne giderken hiçbir tünel aydınlatması yanmıyor. İlgililer lütfen biraz ilgi..
3. Yeni Yalova yolu üzerinde Anatolium Alışveriş Merkezi önündeki yaya üstgeçidinde hiçbir aydınlatma çalışmıyor. Terminal’e geçmek isterken karanlık ortam yaya güvenliğini tehlikeye atabilir. Onarımını dilerim.
4. İzmir yolunda Bursa yönünde Küçük Sanayi BursaRay İstasyonu hemen yanında cadde aydınlatması yapan elektrik lambalarının hemen hemen hiçbiri çalışmıyor. Cadde karanlık içinde. 
Uyarılarımın dikkate alınması dileğiyle saygılar.
Haluk ŞEN
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.