Hava Durumu

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2012 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2012 08:40
"Bursa İçin Osmangazi" adlı yayını incelerken 'Osmangazi çıtayı yükseltiyor' bölümünde; kaldırımlara 'AB standardı' getirileceği belirtilmiş.
Açıklamada 'Osmangazi Belediyesi, yaya kaldırımları görme engellilerin kullanımına uygun hale getiriyor. İlk uygulamayı Uludağ Caddesi'nde yapan Osmangazi Belediyesi, AB standardı yeniliği tüm ilçeye yaymayı hedefliyor. Osmangazi Belediyesi, ilk aşamada Uludağ Caddesi'ndeki bin 400 m2'lik kaldırım çalışmalarını tamamladı. Hedef, tüm Osmangazi'yi bu yüksek standarda uyumlu hale getirmek" deniliyor.
Ama önemli bir ayrıntı unutulmuş.
AB standardında kaldırım yüksekliği ne? Kaldırımlara araç parkı kesin nasıl önlenmiş?
Bizde bunlar sağlanmadıktan sonra neredeyse her üç yılda bir yenilenen(!) kaldırım taşlarında da görme engellilerin yararlanacağı çıkıntı var, yok çok şey değişmiyor.
Kaldırımların büyük çoğunluğu (fotoda da görüldüğü gibi çekimi yapılan adresler kentin en işlek caddelerinden) otopark olurken. Üstelik bunları kimse görmezken!. Yani görme engeli olmayan bizler bile kaldırımları kullanamazken, görme engellilere bu sarı, çıkıntılı parke taşları ne fayda sağlar; anlayana aşk olsun!.
Bundan tek kazançlı kişiler bu işleri üstlenecek firma gibi geliyor bana.
Fotoda görme engellilere özel olarak döşenmiş sarı parke taşı olan yer Nilüfer'de. Bu taşa güvenip yürüyen görme engelliler unutulan çukura takılıp düşer. Yani bir yanda oto, bir yanda gelişigüzel yapılan işçilik. Bu organizasyon daha yeni yapılıyor. Vatandaş 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' demeden en az çıta kadar kullanılabilecek kaldırımlar istiyor.
Saygıyla." -
Muhammet KÖSLE


Haftalardır bu şekilde

"Çekirge Meydanı BOİ durağı önündeki demir pamaklık sanırım bir araç çarpmasıyla resimde görüldüğü hale gelmiş. Demir parmaklık haftalardır yerde yatıyor. Uyarı amaçlı çektiğim resmi gönderiyorum. Burası kenar bir semt de değil ama görmüyorlar. Dilerim bu işe el atarlar."              
Nagehan Ç.



Ertuğrulkent ve üvey evlat

"13 Mart'ta yayınladığınız okurunuz Arif Mert'in şikayetine aynen katılıyorum. Sn.Mert, gece saat 24 sonrası Ertuğrulkent ve çevresine toplu taşım ulaşımı olmadığından yakınıyor. Çok çok haklı. Aynı şeyi tüm bölge sakinleri ve ben de yaşıyorum.
Bu arada önemle anımsatmak isterim. Yunuseli TOKİ Evleri bölgesine gece saat 00.30'da ve 02.30'da bile otobüs çalıştırılırken İhsaniye, Ertuğrulkent, Altınşehir, Özlüce vb. gibi yerlerin Bursa sınırları dışında gibi görülmesi ve toplu taşım ulaşımı olmaması hayret verici bir şey. Bu bölgede oturanlar sanki üvey evlat.. Doğrusu Bursa'ya hiç yakışmıyor.
İlgililer artık buna acil el atmalı. Rica ederim."                    
Mustafa ÜNAL



Kuruçeşme muhtarından

"Su fatura bedellerine itirazı olan komşular adına Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ'nin dikkatine sunarım.
Kuruçeşme Mah. Bayan Sk. No:5'te 211366 nolu abonenin kullandığı su miktarı 22 ton. Bedeli 1 TL.'den 22 TL.yapar. 2 TL'den 44 TL. yapar. BUSKİ kademe farkı uygulayıp fazla ücret alıyor. Tonun ücreti ne, belirsiz.
Kademe farkının kaldırılıp belirli fiyattan ücretlendirme istiyoruz.
Komşu illerde bu fiyat çok düşük. Bursa ise bir su şehri ama 10 tona kadar 2 TL'den 10 tondan sonrası 3.80 TL'den hesaplanıyor.
Bu yöntemin kaldırılması, ayrıca üstünde bakım vb. alınan tüm paraların kaldırılmasını gerekir."
Ali POLAT Kuruçeşme Muh.



Nilüfer'de gacur gucur

"Nilüfer, Ataevler'de Merkez Edebali Cami yanındaki Şehit Olcay Kaygılı Parkı’ndaki spor aletleri yüzünden sabahları uyuyamıyoruz. Çünkü aletlerin çoğu gacur gucur devamlı asap bozucu ses çıkartıyor.
Erken saatlerde burada spor yapan komşular çok. Aletlerin bir an önce yağlanması gerek.
Bu arada hemen yanda, Ataevler Alışveriş Merkezi otoparkı girişindeki bordür taşları da yerle bir. Aylardan beri böyle. Bu gidişle yakında parke taşları da yerinden sökülür, dağılır gider, problem artar.
Belediyemiz yetkililerine durumu saygıyla bildiriyorum."
Bengül KARATAŞ




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.