Hava Durumu

Bu öneri engellilere önemli katkı sağlar!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.09.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.09.2018 07:57

"Dokuz günlük Kurban Bayramı sonrası gündemin en yoğun konusu tatilcilerin Muğla gibi cennet ilimizde bıraktığı çöp dağlarıydı.
İstanbul Şile'den, Kartal'dan Türkiye'nin hemen her yerinden benzer haberler geldi. Bu, 'temizlik imandandır' sözüne hiç de yakışmadı. Parklarda gelişigüzel atılan her pet şişeyi gördüğümüzde hep üzülüyoruz.
Şişelerin mavi kapaklarını toplama merkezlerine veren ve bunların geliriyle akülü engelli araçları alınmasını sağlamak için çırpınan, kimi çok varlıklı insan tanıdım. Bursa'nın Türkiye'nin sorunlarına çözüm bulunan bir merkez olması konusunda da umudumu her zaman sürdürüyorum.
Bunların ışığında:
1.- Belediyelerin geri dönüşüm atıklarını toplayan şirketlerle veya özellikle yoğun şekilde pet tüketen şirketlerle sponsorluk anlaşması yapıp veya öz sermayeyle benzerlerini Bodrum'da gördüğüm (fotoda) pet toplama sepetlerinden yaptırılıp park ve merkezi noktalara konabilir.
2.Halkımızın pet şişelerini bu sepetlere atması parklara konacak billboardlarla veya diğer var olan billboardlarda özendirilebilir
3.- Pet şişelerin satılmasıyla oluşan gelirin bir kısmıyla ihtiyaç sahiplerine akülü araçlar alınabilir. Bu sayede pet şişelerin etrafa gelişigüzel atılmayarak bu kumbaralarda toplanmasına halkımız teşvik edilir.
Gene billboardlardan konunun sunumu yapılarak önemli bir farkındalık ve gönüllü katılımcılık başarılır.
Halk topladığı petlerin hayır sahiplerine ulaştığını gördüğü anda inancım o ki hiçbir dere kenarı ve tepede pet şişe kalmaz.
Not:İlgili pet şişeleri farklı kişiler toplayamasın diye yaptırılacak sepetlerin ağızları yalnız içeri açılacak şekilde ve dışarı açılmayacak şekilde yiyecek otomatlarında olduğu gibi açılır kapanır kapaklı olmasında da yarar var.
Saygıyla." Serkan ÖZGİRAY / Endüstri Yüksek Mühendisi

Çukurlar ve toz toprak...

"Emek bölgesi, Fevzi Çakmak Caddesi'nden çektiğim iki ayrı fotoğrafı sayın ilgililere iletmeniz amacıyla gazetenizdeki köşenize gönderiyorum..
Bir süre önce bu cadde üzerinde yapılan bazı çalışmalardan sonra asfalt caddenin hali işte aynen böyle. Buradan geçen araçlar çukurlar içinde kalıyor.
Yaya kaldırımlar da berbat durumda ve elektrik kabloları da dışarıda..
Ayrıca; bu arızalı yol seviyesinden araç geçişlerinde kalkan toz bulutları da evlerimizi, işyerlerimizi adeta istila ediyor..
İlgili makamların konuya eğilmelerini rica ediyoruz.." Çevre sakinleri

Kolay gelsin Başkan Özkan

'Mobil Başkan' niteliğiyle ünlenen Karacabey Bld. Bşk. Ali Özkan, vatandaş buluşmalarını aralıksız sürdürüyor.
Doğum, düğün, definlerde vatandaşların yanında olan Özkan geçen hafta sonuna 21 düğün, 1 toplu sünnet, 1 futbol müsabakasında ilçe sakinleriyle tribünde bir aradaydı.
65 çocuğun toplu sünnetinden sonra akşam da ilçede maç izleyen Özkan, 'Karacabey'i vatandaşlarımızla birlikte yönetmeye devam ediyorum. Onların her anında yanlarında olmaya gayret ederek, göreve başlamadan önce verdiğim sözü yerine getiriyorum. İlçemiz her yönüyle gelişmeye devam ediyor. Karacabey'i her yönüyle çok güzel günler bekliyor' diyor.

Alo,burası Yıldırım

FOTOLU BİR YANIT:- "06/09/2018 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki 'Vatandaş Hattı' köşenizde yayınlanan 'Temizlik işçileri ne zaman gelecek?. başlıklı okur yakınması üzerine, Millet Mahallesi, Kısmet Caddesi ve civarında, Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince gereken temizlik çalışması yapılmıştır. (fotoğrafta) Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü

Gürsu'ya yeni parklar ve yeni güzellikler

"Gürsu Belediyesi'nce kazandırılan yeni parklar ilçeyi süslüyor.
Gürsu genelinde ihtiyaç duyulan mahallelerde yeni parklar oluşturmanın yanında, diğer parkların yenilenmesi çalışmaları başladı.
Gürsu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan üstyapı çalışmaları kapsamında, eskiyen parklar için Belediye Başkanı Mustafa Işık, 'ilçemize kazandırdığımız yeni parkların yanında, ihtiyaç duyulan parklarımızda bakım, onarım ve yenileme çalışmaları da yoğun olarak sürüyor.
Tamamen yenilenen Kurtuluş Parkımız'ı da daha bakımlı ve kullanışlı olarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için gayret gösteriyoruz.. Yaptığımız tüm çalışmaların ilçemize ve ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyorum' diyor.
Gerçekleştirilen park çalışmaları kapsamında; öncelikle çocukların sağlıklı bir şekilde oyun oynayabilecekleri oyun alanları, yetişkinlerin kullanabileceği spor alanları, basketbol sahaları, bank ve kameriyeler ile yeşil alanlar Gürsü'ya farklı güzellikler kazandıracak.
Belediyenin yaptığı çalışmalar büyük övgü topluyor.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.