Hava Durumu

Bu rögar kapağı resmen bir tuzak

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2015 07:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2015 07:51
“Erdal Abi, fotoğrafını da çekip gönderdiğim bu durum ile ilgileneceğinizden hiç şüphem yok. Gerçekten çok üzüntülüyüm.
Hafta sonu 13.6.2015’te Tirilye’ye gittim. Dönüşte, Ertuğrulkent’teki evime ulaşımda kestirme diye Balat, Ergün Siteleri’nin önündeki yolu tercih ettim..
Ancak çekip köşenize gönderdiğim   fotoğraflarımda da çok net şekilde görüldüğü gibi  cadde ortasında bulunan demir bir rögar kapağı yol zemininden çok yüksekte kalmış.

Bu tehlikeli noktada yüzlerce arabanın altı demir kapaklı yükseltiye vurmuş. 
Bu da yerdeki yağ izlerinden zaten çok net belli oluyor. Buradan geçerken ben de arabamın altını vurdum. Karter muhafazası berbat oldu. Çünkü yükseltinin uzaktan fark edilmesi ve önlem alınması sürücüler için mümkün değil.
Böyle bir rezalet olamaz ve olmamalı. Arabamda bu yüzden oldukça büyük bir arıza oluştu. Arabam orada kaldı. Bir çekici araç aldı servise götürdü.
Üniversite sınavı öncesi ailem ile büyük moral bozukluğu yaşadık. Arabamdaki zarar büyük. Bu zararımı şimdi kim karşılayacak?. 
Resmen bir tuzak şeklinde bırakılmış rögar kapağı acaba kimin eseri?. 
Yoldan kim sorumlu?. BUSKİ mi, Karayolları mı?. İvedilikle önlem alınmalıdır. 
Dikkatlere sunarım..”
Serhat ERDİNÇ

***

RAMAZAN ESNAFIN ZAM AYI MI OLDU?


“Ramazan gelince ne hikmettir bilinmez; yiyecek ve içecek gibi insanların tükettiği ne kadar gıda ürünü varsa bunları üretenler ve satanlar sanki otomatiğe bağlanmış gibi kilo başına 3-5 TL. gibi zam yapıyor. 
Oysa eskiden bu tür yiyecek ve içeceklere devlet ‘narh’ diye ücret belirlerdi. Ve belirli bir kâr payı ile satışlara izin verirdi. Türkiye’de serbest piyasa başladığından beri üretici ve satıcılar keyiflerine göre zam yapmaya başladı.  Fırsatçılık aldı başını gidiyor. Müslüman bir ülkede  oruç tutan insanlarımıza yönelik ceplerinden yüksek miktarlarda para kazanmak hem büyük günahdır. Zam yerine indirim yapılsa sevap kazanırlar ve oruçlu kişilere büyük yardım yaparlar. Belediyeler zaten denetimlerini bir kenara bırakmış halde. Hiç olmazsa ramazan ayında vicdanların sesine kulak verelim ve biraz insafa gelelim. Dar gelirlileri biraz düşünelim. Tüm okurlarınıza ve sizlere daha nice hayırlı ramazanlara sağlık ve mutluluk içinde ulaşmanızı dilerim.. 
Saygılarımla.”
Erdoğan EVCAN

***


BİR ARPA BOYU YOL İLERLEMEMİŞ!

“Geçtiğimiz günlerde turistik yerleri gezdirmek için şehir dışından gelen yakınlarımı Uludağ yolu üzerinden Tophane’ye, Üftade Camii civarına götürmek istedim. Her yer kazılmış. Berbat bir halde bırakılmış. Doğrusu içimiz dışımıza çıktı desem yalan olmaz. Keyfimiz kaçtı. 
Aynı yoldan tekrar geri dönerken de aynı çileyi çektik.. Bir hafta sonra bu sefer iş nedeniyle tekrar bu bölgedeydim. Caddelerin durumu aynıydı. Bir arpa boyu ilerlememişti.. 

Bir hafta aradan sonra geçtiğimiz pazar günü yine ortalık toz toprak içindeydi. yolda derin çukurlar vardı. 
Köşenizi takip etmeye çalışıyorum. Yenişehir’den, Kurşunlu’dan, Nilüfer’den Bursa’nın hemen her köşesinden altyapı çalışmaları sonrası bitmeyen asfalt çilesine dair yazılar, yardım ve ilgili ricalar köşenizden yayınlanıyor. 
Bir ayda neden yollar onarılmaz, asfaltlanmaz? Teknik bir neden mi var? Yol otursun diye mi bekleniyor?. Yoksa unutuluyor mu? 
Araçlara da sürücülere de o mahallede toz toprak yutan halka ve tüm Bursa’ya da yazık ki yazık!.
Madem kazı yapılıyor; orada iş bittikten sonra en fazla birkaç gün içinde hemen tekrar asfaltlanmalı. Bu ricamız yayınlansın diye köşenize iletmek istiyorum. 
Yetkililer lütfen artık bu sürece dur desinler ve açılan çukurların derhal asfaltlanmasının takipçisi olsunlar.
B.K.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.