Hava Durumu

Bu uygulama, Çekirge Meydanı’na yapılmalıydı

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2015 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2015 07:52
“Cekirge Mahallesi 1.Murat Caddesi’ndeki taksi yazıhanesi ile Asker Hastanesi arasında bulunan yol kenarlarına fotoğraflarda da görüldüğü gibi plastik trafik delinatörleri çakıldı. 
Turistik bir bölgede ‘bizce’ bu çağ dışı uygulamanın neden ve niçin yapıldığını sayın yetkililere soruyoruz?. 
Sakın trafik sıkıştığı için bu uygulamanın yapıldığını söylemesinler. Bu yerlere gelene kadar günün en az 10 saat kadar trafik yoğunluğu olan bölgeler varken keyfi ve birilerinin özel isteği ile bu işin neden yapıldığını öğrenmek ve bu uygulamanın kaldırılmasını bekliyor, saygılar sunuyorum.” - E.Ç. 



1.Murat Caddesi-Asker Hastanesi arasındaki anayola nedenini bir tür anlayamadığımız plastik trafik işaretleri konuldu. 
Bu çalışmanın UKOME kurulu kararı olduğunu söylediler. Ama duyumlarımıza göre burada bulunan bir işletmenin isteği ile en az 100 metrelik bir mesafeye bu işaretlerin çaktırıldığı söyleniyor. 
Oysa burası trafiğin çok yoğun olduğu bır bölge değıl. Madem bu çalışma yapılacak, bunu Çekirge Meydanı’na yapmalılardı. Çünkü günün her saatinde orada çok yoğun ve karmaşık bir trafik durumu var. Plastik trafik işaretlerinin kaldırılmasını istiyoruz.” - Bir grup Çekirge esnafı ve Ünlügüzel Apt.sakinleri

Güle güle adaşım!...

Bursa basını çok değerli bir ismi daha yitirdi.
Uzun yıllar birlikte çalıştığım can dostum, adaşım, ‘adam gibi adam’ Erdal Çolak’ımızı dün son yolculuğuna uğurladık.
Çok üzgünüz.


Eşi Tülin Çolak kardeşime, evlatlarına, tanıyanlara ve tüm meslektaşlarıma başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum.
Seni hiç unutmayacağız. Güle güle adaşım.
Hep ışıklar içinde ol. ERDAL ÖZDÜR 

İDO’dan bir yanıt

“Bursa Hakimiyet gazetesindeki “Erdal Abi” köşenizde 14 Nisan 2015 tarihinde “Armutlu’ya İstanbul bileti” başlığıyla yer verdiğiniz, Özgür Er adlı okuyucunuz ve yolcumuzun görüş ve şikayetlerine dönük olarak aşağıdaki bilgileri paylaşmak isteriz:
Söz konusu deniz otobüsü dış hat seferimizin tam açılımı, “Kadıköy - Yenikapı - Armutlu Tatil Köyü - Armutlu - Bursa” şeklindedir ve aynı biçimde geri dönüşü de “Bursa - Armutlu - Armutlu Tatil Köyü - Yenikapı - Kadıköy” şeklinde yapılmaktadır.
Gidiş seferi sırasında, Armutlu Tatil Köyü’nden veya Armutlu’dan Bursa’ya gitmek ya da dönüş seferi sırasında Bursa’dan binip Armutlu ya da Armutlu Tatil Köyü’nde inmek isteyen yolcularımıza normal hat ücreti kesilmektedir. 
Çünkü Armutlu - Bursa olarak ayrı bir hattımız bulunmamaktadır. Bu hattın bütün olarak bir fiyatlandırması vardır ve hangi terminalimizden binilirse binilsin bu fiyatlandırma geçerli olmaktadır.  
Bilginize saygılarımızla sunarız.”
İDO Kurumsal 
İletişim 

Alo,burası Büyükşehir

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ’NE AİT:
- “6/4/2015 tarihli Bursa Hâkimiyet Gazetesi’nde yayınlanan köşenizde yer verdiğiniz  ‘Büyükşehir Belediyesi mi, yoksa Kültür Müdürlüğü mü?.’ başlıklı okur yakınması ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Atatürk Müze Evi, Kültür Müdürlüğü’ne aittir. Duvardaki Atatürk panolarını aydınlatan elektrik donanımında oluşan tehlikelerle ilgili şikayet gerekli kuruluşa iletilmiştir.” 

AHMET PAŞA MEZARLIĞI:
- “10/4/2015 tarihli köşenizde yer alan ‘Mezarlığa bakım şart’ başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bursa’da yaşanan lodos sonrasında, hemen hemen tüm mezarlıklarımızdaki ağaçlarda ve mezarlıklarda hasar meydana gelmiştir. 
Bu mezarlıklarımızdan biri olan Ahmet Paşa Mezarlığı’nda da çalışmalar devam emektedir. 
Ahmet Paşa Mezarlığı’nda, toplanan bu çöpler mezarlık içerisinde biriktirildiği noktadan haftada iki kez müdürlüğümüze ait kamyonlarla alınmaktadır.”

DURAKLAR:
- “26/3/2015 tarihli köşenizde yayınladığınız ‘Uçan çatı ve pide meselesi’ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Bursa Büyükşehir Belediye sınırları içerisindeki duraklar ile ilgili tüm talepler belirli bir program dahilinde sıraya alınıp yapılmaktadır.”
Bilgilerinize sunarız.”
Büyükşehir Bld. Basın 
Halkla İlşk. Şb.Md.

Döner taş dönmüyor

“Stadyum Meydanı’nda eski Sosyal Sigortalar Kurumu binası yerinde oluşturulan meydana yabancı bir mühendisin planlamasıyla büyük masraflar yapılarak inşa edilen döner taş fıskiyeleri çalışmıyor. Stop etmiş ve anlamsız bir halde olduğu gibi öylece duruyor. Muradiye rampası duvarındaki çağlayan çok güzel. Sular güldür güldür akıyor. Güzel bir manzara hakim. Ama döner taşların stop etmiş hali ile hiç uyuşmuyor.
Dikkate sunarım.”
Rıdvan SÖKELİ




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.