Hava Durumu

Bu yol tehlikelerle dolu

Yazının Giriş Tarihi: 08.02.2017 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.02.2017 04:52

"Mihraplı'da yapımına başlanılan yol ve altyapı çalışmaları nedeniyle burası gönderdiğim fotoğraflarda da çok net bir şekilde görüldüğü gibi oldukça büyük tehlikeler arz ediyor.

Yol şu anda hiçbir güvenlik önlemleri olmadığı gibi araç sürücüleri için risk altında. Yayaların güvenli bir şekilde geçiş yapabilmeleri için yer de bulunmuyor..

Çok büyük ve betondan yapılmış bazı inşaat gereçleri caddenin tam kenarına getirilip bırakılmış.. Geceleri karanlıkta buradan geçmek zorunda kalan bir aracın beton malzemelere çarpabilecek bir olumsuzluk sonrası oluşacak durumu düşünmek bile istemiyorum.

Yol ve altyapı yapım çalışmalarında vatandaşlar için elbette bazı zorluklar yaşanabilir ve yaşanıyor da. Ama bunları asgari düzeye indirmek sayın yöneticilerimizin önemsemeleri gereken bir nokta olmalıdır.
Saygılarımla.." Leyla ÜNAL

Alo,burası Büyükşehir

BUDO ve İNTERNET: "27/1/2017 köşenizde yer verdiğiniz 'BUDO ve internet' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
BUDO web sayfasından banka kartları ile ve 3D güvenlik sistemiyle bilet satışı için çalışma başlatılmıştır. Çalışmalar sonlanıncaya kadar banka kartı, nakit vb. ödeme türleri ile bilet almak isteyen yolcularımıza gişe ve acentelerimiz yardımcı olmaktadır."
***
ÇAKIRHAMAM DURAKLARI: "26/1/2017'de yayınlanan 'Çakırhamam durakları karmakarışık' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Durak yerlerinin tespiti, güzergâhların fiziki yapısına ve yolcu yoğunluğuna bağlıdır. Teknik inceleme (trotuvar genişliği, trafik durumu, yol yapısı, yolcu güvenliği vb.) yapıldıktan sonra saptanan durak yerleri, UKOME kurulu kararınca kesinleştirilerek montajı yapılmaktadır.
Timurtaşpaşa duraklarında hangi otobüsün hangi durağı kullanacağı belirlenmiş ve durak tabelalarına asılmıştır. Ancak araçlar zaman zaman yol şartları ve trafik yoğunluğuna bağlı olarak durak sınırları içinde peşpeşe duraklama yapmaktadır. Yolcuların durak sınırları içinde bekleyen otobüse doğru hareket ederek binmek istediğini belli etmesi, yolculuğun sorunsuz biçimde yapılmasını sağlayacaktır. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz."
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlişkiler Şb. Md.

Yunuseli'de kat sorunu

"Yunuseli'de bir yerimiz var. Yüksekliğin 2 buçuk kat olması sebebiyle değerlendiremiyoruz. Bizim gibi binlerce insan kat yüksekliğini bekliyor çıkar diye Yunuseli'de çarpık bir kentleşme yaşanıyor 2 buçuk kat, 5 kat ve 7 kat olmak üzere inşaat izni var ama 2 buçuk kata müteahhitlerin girmemesiden dolayı arsası olanların da ev yapacak parası olmamasından dolayı çok kötü bir durum yaşanıyor.
Demirtaş'a 3 buçuk ve 5 kat imar izni verildi. Aynısı Yunuseli'ye de verilemez mi? Burada durum karmakarışık. Yan yana arsalar var. Bazıları 2 buçuk kat imarlı, bazıları da 7 kat. Hem görünüm, hem de Yunuseli'nin gelişimi için bir standart oluşturulamaz ve hepsi de en azından 5 kata çıkarılamaz mı?
Sn. ilgililerin dikkatine sunar, yardımlarını bekleriz. Saygılar."
Engin ER

Atatürk Yeraltı Çarşısı'na dikkat

"Kentimizin en merkezi yerinde bulunan Atatürk Yeraltı Çarşısı'nın giriş merdivenleri ve duvarları adeta dökülüyor. Merdivenlerin kırık basamaklarına bir süreden beri duvarlarındaki yer yer dökülmeler de eklendiği için çok üzüntü veren durumlar mevcut.
Büyükşehir Belediyesi ilgililerinin sorunu inceleyip en kısa zamanda gerekli iyileştirme çalışmalarına başlamalarını rica ederiz."
Bölge sakinleri

BUSKİ'nin su faturası sorunu

"Yıldırım ilçesi, Mollaarap semti Eşrefiler Caddesi ve çevre sakinleri olarak BUSKİ'nin abonelerine gönderdiği su faturası konusunda şikayetimiz var.
Şöyle ki geçen faturamız 5 Aralık 2016 günü gelmişti..
Son faturamız ise 24 Ocak 2017 günü geldi.
Yani iki fatura arasındaki süreç bir ay, üç hafta oluyor..
BUSKİ acaba abonelerin bu uzun süreç içinde fazla su harcayıp katlamalı olarak 'fazla tüketim' uygulaması ile yüksek ücret mi almak istiyor, buna anlayamıyoruz?.
BUSKİ yönetiminden bu konuda bilgilendirme rica ediyoruz."
Özcan TARZAN

68 yıllık dostluk tazelenecek

Bursa Ticaret Lisesi orta kısmına 1949 yılında başlayan eski öğrenciler bugün öğle yemeğinde Muradiye'deki Darülziyafe Restoran'da bir araya geliyorlar.
68 yıl sonra ilk günkü heyecanı paylaşacak olan eski öğrencilere istanbul'dan da aynı sınıfın eski mezunu Cengiz Doğu da eşlik edecek.
Bu güzel beraberlik için Mutlu Uraz '68 yıl önceki sınıfımızın tüm eski arkadaşlarını bekliyoruz' diyor.

133 nolu BOİ durağı

"Nilüfer'deki Ataevler bölgesinde bulunan 133 numaralı BOİ durağında sayın ilgililerin dikkatine çekerim.
Kapalı durak iç kısmında buradan geçen otobüslerin hareket saatlerini gösteren ne liste var, ne de listenin asılacağı camlı kutunun camı.. Kutunun iskeleti de öylece boşuna duruyor.
Semtin yabancısı olan ve otobüs saatlerini bilmeyenler için konuya el atılması yerinde olacaktır.
Teşekkürlerimle.."
Feryal KURCAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.