Hava Durumu

Bu yolda hız limiti her yerde 70 km mi?

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2015 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2015 08:11
“İşlerim gereği zaman zaman Bursa-İnegöl yolu üzerinden Yenişehir’e gitmem gerekiyor. 
Yolun bölünmüş olduğundan virajlı olan kısa bir bölümü hariç Bursa-İstanbul veya Bursa-Ankara yolu Mezitler Geçidi’nden çok daha güvenli olduğu kanaatindeyim. Bu yol üzerinde birkaç yerde 70 kilometre hız limiti işareti var ve haftanın hemen her günü radarla hız kontrolü yapılıyor. 
Bu yoldaki hız limiti her yerde mi 70 kilometre, bunu bilemiyorum. 
Dikkatimi çeken başka bir hız tabelası olmadığı. Karayolları, Trafik, UKOME veya ilgili yetkili bir kurum bu yoldaki hız limitlerini yeniden değerlendirmeli ve hızın 70 kilometre olması gereken yerlere 70 kilometreyi uyaran tabelaları, daha yüksek hızla gidilebilecek yerlerde ise daha yüksek hız limitini gösteren tabelaları monte etmelidir diye düşünüyorum. 
Benzeri karayollarında çok daha yüksek hızla seyahat edilebilirken buradaki düşük hız limitinin yok yere sürücülerin canlarının yanmasına yol açtığı kanaatindeyim.
Dikkatlere sunarak sayın ilgililerin konunun üzerinde durmalarını dilerim.
Saygılarımla..” - İsminin açıklanmasını istemeyen bir okur



Seden ve Mustafa Bozbey’e

2015 yılındaki ilk köşe yazımızda öncelikle sürpriz bir nikah töreniyle yaşamlarını birleştiren ve yeni yıla mutlu bir başlangıç yaparak giren Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey ile zarif eşi Sayın Seden Bozbey’i kutluyorum. 
Bu soğuk havalarda sıcacık yürekleriyle kurdukları sımsıcak yuvanın sonsuza dek sağlık, sıhhat, huzur ve engin bir mutluluk içinde devamını dilerim.- ERDAL ÖZDÜR

Güzelyalı İdo İskelesi’nde karanlık çilesi

“Ticaret ile uğraşan biri olarak İDO Mudanya-Yenikapı seferlerini haftada 1-2 kez kullanmaktayım. 
Hava muhalefeti mi dersiniz, yoksa akaryakıt sarfiyatı mı dersiniz; seferlerin yolculuk süresi son zamanlarda biraz uzadı. 
Özellikle cuma akşamları İstanbul’dan 17:00 ve 17:30 kalkış yapan feribot ve İDO aynı saatlerde Güzelyalı İskelesi’ne yanaşmasından dolayı buradan Bursa merkeze gidecek belediye otobüsü de çok yetersiz kalıyor. 
Yaşadığımız bu sıkıntıları bir kenara bırakıp İDO yetkililerinden Güzelyalı İskelesi’nde yolcu çıkış güzergahlarına ve özellikle kapının tam çıkışına bir aydınlatma lambasını acilen takmalarını önemle rica ediyorum.. 
Çıkışta insanlar birbirine ezmemek, su birikintisi ve çukurlara basmamak için cep telefonu ışıklarını kullanmak zorunda kalıyorlar.. Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Alo,burası Osmangazi

İLAÇLAMAYA DEVAM:- “26.11. 2014 tarihli köşenizde ‘Yeniceabat ve Armutköy’de fare sürüleri’ başlıklı  bir okur şikayeti yayınlandı.
Veteriner İşleri Md.’müz, şikayetin olduğu gün içinde bölgede ilaçlama yapmıştır. Bu konuda şikayeti olan hemşehrilerimiz belediyemizin 444 16 01 numaralı çağrı hattına ulaşarak bilgi verdikleri takdirde ilaçlamalar geciktirilmeden hızla yapılacaktır.”
**
YOL TESVİYESİ:- “16.12.2014’te  yayınlanan ‘Başkan Dündar’ı bekli-yoruz’ başlıklı  okur şikayeti üzerine ilçemiz Hamitler, Güneştepe, Yunuseli, Demirtaş (Cumhuriyet, Sakarya, Dumlupınar ve Barbaros) mahalleleri tarafımızca tetkik edilmiştir. 
Bu mahallelerimizde asfaltsız sokaklarda 2014 yılı içerisinde çeşitli zamanlarda yol tesviye çalışmaları, malzeme serme ve sıkıştırma çalışmaları yapılmıştır. Bahse konu mahallelerde gerek altyapı çalışmalarının yapılması gerekse de yeni ruhsatlı inşaatların yapılması nedeniyle yollardaki çalışmalarımız olumsuz etkilenmektedir.
Bu mahallelerimizde de Fen İşleri Md.’ne bağlı ekiplerimiz sürekli çalışma yapıp, sorunları çözmektedir. İklim şartlarından ve altyapı çalışmalarından dolayı yollardaki bozulmalar çalışma programı içinde tekrar tesviye edilerek gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Duyarlı okurlarınıza ve bunları bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld. Bşk.

Şerif Artış’la ilgili 
ilginç bir ‘iddia’..


“Yıldırım ilçesi, İncirli bölgesinde bulunan Şerif Artış İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören bir öğrencinin velisiyim.
Çocuğumu okula almaya gittiğimde temizlik adına maalesef bazı üzücü manzaralarla karşılaştım.
Diğer öğrenci velileriyle yaptığım görüşmede semtimizin bu eski okulunda bir tane bile temizlik elemanının olmadığını öğrendim.
Bu yüzden de okul koridorları adeta hiç paspas yapılmamış gibi gerçekten de üzüntü veren bir görüntü yansıtıyordu.
Oysa, öğrenci velilerinden toplanacak makul miktardaki bağışlarla temizlik işlerinin rahatça yapılabilmesi elbet ki mümkün. Fakat herhalde bu konunun üzerinde nedense durulmuyor!.
Bu arada öğrenci ve değerli öğretmenlerimizin sağlığını olumsuz yönde etkileyen kireç tebeşir kullanımının da bu devirde hala devam etmesi gerçekten şaşırtıcı..
Yıllar önce Bursamızın ilk tekstilcilerinden olan rahmetli hayırsever Şerif Artış Bey’in yaptırıp Milli Eğitim’e hediye ettiği okulumuzda yaşanan problemlerin ortadan kaldırılması için sayın yöneticilerin harekete geçmelerini bir öğrenci velisi olarak rica ediyorum.. .”Adının açıklanmasını istemeyen bir veli

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.