Hava Durumu

Bu yolda yürü yürüyebilirsen!..

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2017 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2017 07:34

"İstanbul Caddesi üzerinde (Yalova Yolu) AS Merkez karşı köşesinden Panayır Mahallesi'ne girişi sağlayan 3. Pınar Caddesi şu anda fotoğraflarda da görüleceği gibi resmen harabe durumunda..
Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu Panayır Köprülü Kavşak çalışması nedense durduruldu?.. Yollarımız çamur ve derin çukurlarla oluşan engebelerle dolu.. Şimdi kış sezonu içindeyiz.. Yağışlar yüzünden oluşan çamur deryası içinden işyerlerimize gidip gelmek isterken her gün çamur kaplı bu çileli yolu geçmek zorunda kalıyoruz..


Yaşadığımız durum tek kelime ile tam bir rezalet..
Bölgemizdeki tek sorun durdurulan köprülü kavşak inşaatı değil.. Bu kesimde yapılan bir inşaat da yaya yolunu kapatıyor..
Doğrusu ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.. Yakınım olan bir genç hanım da evinden bebek arabasıyla çıkıp bu yollardan geçemiyor. O da ve tüm çevre sakinlerimiz de çok müşkül durumdayız..
Zira koca bir kış mevsimi bu berbat ve çamurlu yollardan geçme düşüncesi bile bizleri çok yoruyor, çok üzüyor.
Bu kesime hiç olmazsa vatandaşların geçebileceği kadar mıcır dökülebilir.. Böylece çamura girmek zorunda kalmayız. Yetkililer bu soruna el atsın lütfen. Buradaki inşaat firması da inşaat telleri ve iş makinelerini uygun bir yere çekebilirler ve özveri gösterirlerse sorun az da olsa biter.


Gazetenizdeki köşenize bu mesajımı yazarken, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sayın ilgililerinden sorunumuzla ilgili bir cevap beklediğimizi de özellikle belirtmek istiyorum..
Saygılarımızla." Osman ŞENTÜRK

İki ayda yedi pulluk çalındı

"Orhaneli, Göynükbölen bölgesi sakinleri olarak son iki aydan bu yana bu kesimde oluşan hırsızlık olaylarından bıktık usandık.
İki ay içinde tam yedi adet pulluğumuz meçhul kişiler tarafından çalındı. Jandarmamız yaptığı titiz çalışmalara rağmen hırsızları ve pulluklarımızı bir türlü bulamadı..
Güvenlik tedbirlerinin daha da artırılmasını rica ediyoruz. Saygılarımızla."Salim SARIM

Dokuz adet urbanbus var

"17 Aralık 2017 Pazar günü yayınlanan köşenizde Bilgehan Hacıoğlu imzası ile yer alan 'Belediye Otobüsü ile şehirlerarası yolculuk (!)' başlıklı yazıya bir açıklama getirmek istiyorum:
Bahsedilen otobüsler 'urbanbus' olarak bilinmekte ve yurtdışında (İsveç, Hollanda, Norveç, Fransa, İtalya başta olmak üzere) uzun senelerdir kullanılmaktadır.
'Urbanbus'lar kent merkeziyle banliyö ve yakın yerleşimler arası çalışmak üzere oturma yeri çok ve ayakta yolcu sayısı az olarak tasarlanmıştır.
BURULAŞ bu araçları Türkiye'de ilk kullanan kuruluş olup dört sene önce BUDO-Bursa (F/3,/F1,F/2) hatları ile 80 no'lu havaalanı hattında kullanılmak üzere dokuz adet almıştır. Daha sonra çok sayıda kuruluş BURULAŞ'ı örnek alarak filolarına bu urbanbus araçları katmışlardır.
81 no'lu Sabiha Gökçen Havaalanı hattında da kısa bir süre 'tourismo otobüs'ler devreye girinceye kadar bu araçlar hizmet etmiştir.
95 no'lu hatta diğer araçlarda sorun nedeni ile geçici çalıştığı anlaşılmaktadır.
Saygılar." Kadir GÜMÜLDÜR

BUSKİ'den uyarı

Havalar ciddi şekilde soğudu. Geceleri ısı daha da düşüyor.
Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek olası 'don' tehlikesine karşı abonelerini uyarıyor.
Su sayaçları ve tesisatlarında meydana gelebilecek 'don' tehlikesine karşı yapılan uyarıda açıkta olan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve cam yünü, talaş gibi çeşitli izolasyon malzemeleriyle izole edilmesi gerektiği, buz tutmuş su sayacının herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmaması gerektiğine işaret ediliyor.


Bu önlemlere rağmen, yaşanabilecek sorunların çözümü için Alo 185 no'lu telefondan yardım istenebilecek.
Okurlarımın dikkatlerine sunuyorum.

Hoş geldin bebek
Mudanya'da dünyaya gelen bebekleri 'Hoş geldin bebek' sürpriziyle karşılayan ilçe belediyesi, 30 günde 30 yeni doğan bebeğe, belediye atölyesinde üretilen beşikleri ve bebe setini hediye etti.
Mudanya'da kimsenin yatağa aç girmeyeceği sözünü veren Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz 'ilçemiz birbirini seven, sayan, huzur ve mutlulukla yaşayanların evi ve kapısı herkese açık' dedi.


Mudanya Belediyesi, 30 günde 30 yeni doğan bebeğe belediye atölyesinde üretilen beşikleri ve bebek setini hediye ederken annelerini de kutladı ve bebeklere uzun sağlıklı, barış dolu bir dünya diledi.
Evet, 'hoş geldin bebek.. Doğarken ağladıysan bu son olsun!..'

TEŞEKKÜR PANOSU

Doç. Dr.Aygün ve Dr. Aygün'e

"Muayene ve tedavi amacıyla gittiğimiz Medicabil Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı, Omurga Cerrahı Doçent Doktor Sayın Hayati Aygün ile, Dermotoloji Uzmanı Sayın Doktor Ebru Zehra Aygün'e gösterdikleri güler yüz, yakın ilgi, titiz araştırmaları ve bizleri ferahlatan açıklamaları nedeniyle açık teşekkürlerimizi sunuyor, kolay gelsin diyoruz. Saygılarımızla.." Adlarının açıklanmasını istemeyen bir çift

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.