Hava Durumu

Burası yeşil alan mı, otopark mı?

Yazının Giriş Tarihi: 01.02.2012 08:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.02.2012 08:44
"Mudanya karayolu üzerinde bulunan Korupark / Koçtaş Mağazası ile Osmangazi Jandarma Komutanlığı binası arasındaki geniş bir alan iki üç - ay kadar önce yapılan özenli bir çalışma ile yemyeşil bir bölge haline getirildi.
Bunun için ekipler günlerce çaba sarf etti, uğraştı. Çimler ekildi, düzenleme yapıldı.
Ama gel gelelim, bu yemyeşil güzelim alan şimdi bir açık otopark haline getirilmeye başlandı. Duyarsız pek çok sürücü arabalarını getirip çimenlerin üzerine park edip gidiyor.
Bunun büyük bir nedeni sürücülerin kendi araçlarıyla BursaRay istasyonuna gelmesi ve sonra da hafif raylı sistemle şehre gidip gelmeleri. Şehir merkezine giderken araçlarını çimenlerin üzerine çekip bırakan o duyarsız sürücüler şehirden dönüşte de araçlarını buradan alıp tekrar evlerinin yolunu tutuyorlar.
Bölgeye yakın olan çevre sakinleri olarak bundan son derece üzüntü duyuyoruz.
Avuç dolusu paralar sarf edilip oluşturulan tüm böylesi güzellikler bazı kişilerce hiç düşünülmeden, acınmadan berbat ediliyor.
Belirttiğim bölgede çeşitli açılardan çekip gönderdiğim on adede yakın fotoğraf bunun en canlı örneğidir.
Sayın yetkililerin buna bir çare bulmaları gerekiyor.
Belediyelerimiz tarafından büyük bir emek ve masrafla şehrimize kazandırılan tüm güzellikleri korumak her Bursalı'nın görevi olmalıdır. Bursa hepimizindir.
Saygılarımla.." -
İsmail AKAN


Memurlara 1 derece verilmesinde sorun
"Çok fazla kamu görevlisini ilgilendiren bir konu:
5289 sayılı 'Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerine Bir Derece Verilmesi' hakkında kanun 8/2/2005 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmişti.
Bu kanunla 15/1/2005'te görevde olan ve daha önce kendilerine 2182, 2260 sayılı kanunlar ile 457, 458 sayılı kanun hükmünde kararnamelerle derece verilmeyen sözleşmeli subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar da dahil olmak üzere devlet memurları ile diğer kamu görevlilerine bir derece verilmişti.
1979 ve 1991'de verilen bir derece imkanı, son olarak da 2005'te verildi. Bu ilave derece sadece kanunun yürürlük tarihinde memur olanları kapsadığından, maalesef 15.1.2005'ten sonra göreve başlayan bu kapsamdaki binlerce kamu personeli eksik düzenleme nedeniyle ilave bir dereceden yararlanamadı.
Durum bu olunca 16.1.2005'te göreve başlayan bir memur yeni bir kanun çıkmasını 10-15 yıl beklemek zorunda kalmakta ve bu sürede devamlı olarak düşük maaş almakta, aynı zamanda 15.1.2005'ten önce işe başlayan bir memur ile arasında kıdem bakımından bazı unvanlarda 2 yıl bazılarında ise 3 yıl haksız yere bir fark oluşmakta.
İlave bir derece artışı, yeni göreve başlayan kamu görevlileri için kamudaki ücret dengesizliğini gidermekten uzak.
Dolayısı ile 5289 sayılı Memurlar Ve Diğer Kamu Görevlilerine Bir Derece Verilmesi Hakkında Kanu’nun yürürlük tarihinden sonra işe başlayan memurlara da bir derece verilmesi, hukuk devletinin gereğidir.
15.1.2005'ten sonra göreve başlayan memurlara ilave bir derece verilmemesi Anayasamızın eşitlik ilkesine uymuyor.
Oysa 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesinde yer alan devlet memurlarının göreve başlangıç derece ve kademelerinin, buna bağlı diğer hükümler de göz önünde tutularak doğrudan birer derece artırılması sorunu temelden kolayca çözecek bir uygulama olacak.
Böylece 15.1.2005'ten sonra göreve başlayan biz Bursa'daki memurlar gibi tüm Türkiye'deki genç memurların çok haklı olarak beklediği ve çözüm istediği bir talep yerine getirilmiş olacak.
Saygılar." -
Ceren UZMAN


Yaz - kış asfalt onarımı yapılabilir

"Darmstadt Caddesi'nin bazı kısımlarında asfalt zemin çökmüş ve çukurlar oluşmuştur. Yurttaş Eczanesi önündeki park çıkışının olduğu noktada da asfalt kötü bir durumdadır. Caddemizde bir an önce gerekli iyileştirme çalışmalarının yaptırılmasını istiyoruz..
Bu çalışma için yaz veya kış sezonu gibi bir durumun söz konusu olmaması gerekir. Çünkü yurtdışında her mevsimde asfalt onarım çalışmaları yapılabilmektedir.. Bu konuda yapılacak çalışmalar için şimdiden teşekkürler ederiz."
Semt sakinleri
adına
Çağatay GÖLLÜ



Selvili Cadde sakinlerine müjde

Çekirge Selvili Cadde sakinlerinden çeşitli tarihlerde gelen bir yakınmada caddenin bir yanında büyük bir bölümde yaklaşık iki yıl önce kaymaların başladığı, bu nedenle tehlikelerin başgösterdiği belirtilerek çözüm getirilmesi isteniyordu.
Bölge sakinlerinin konu ile ilgili gönderdikleri son şikayetlerinde ise ekte 20'ye yakın fotoğraf da vardı. Bunların bir kısmını bu sayfada değerlendirmiştik.
Ve bu yayınımız da ses getirdi.
Gönderilen o fotoğraflardan birini durumun ciddiyetini yansıtması açısından bugün yine bu açıklama içine alıyorum.
Evet, Büyükşehir Belediyesi'nin bölge sakinlerini nihayet sevindiren müjdeli açıklaması şöyle:
*
"16/1/2012 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yayımlanan 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz 'Selvili Cadde'den sevgiler ve üzüntülerle'
başlıklı okur şikayet yazısı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Çekirge semtindeki Selvili Cadde ile ilgili yapılacak imalatlar için ihaleye çıkılmış olup, ihale sonuçlanmıştır.
Hava şartlarının kısmen iyileşmesi durumunda gerekli çalışmalara hemen başlanılacaktır.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlşk.Şb.Md.



BURSAGAZ ve sayaçlar

"Köşenizde Bursalı hemşerilerimizin görüş ve taleplerini dikkatle izliyoruz.
27 Ocak 2012'de köşenizde yer alan 'Kullanmadığımız gaza para mı ödeyeceğiz?' başlıklı yakınmayı da dikkatle okuduk ve değerli Bursalı hemşerilerimizi bilgilendirmek istedik. 
Bursagaz olarak, en ekonomik, konforlu ve çevreci yakıt olan doğalgazı güvenli ve doğru ölçümlendirilmiş biçimde müşterilerimize ulaştırmaktayız.
Bursagaz, 3516 sayılı Ölçü Ayarlar Kanunu ve EPDK Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 43. maddesine göre 10 yıllık çalışma süresini dolduran doğalgaz sayaçlarını kalibrasyona tabi tutmak üzere sökmekte ve yerine kalibre edilmiş ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü yetkililerince mühürlenmiş yeni sayaçlar takmaktadır. 
Bu işlem gerçekleştirdiğinde Sayaç Sökme Takma İş Emri doldurmakta ve bir nüshasını bilgilendirme amacıyla müşterilerine bırakmaktadır.
Değerli abonemizin tarafına bırakılan matbu formda 'sayaç gaz geçirdiği halde sarfiyat kaydetmiyor' kutucuğunun işaretlenmiş olması işaretleme hatası olabilir.
Bu tür hataların önüne geçmek için basılı çıktı alınan Sayaç Sökme İş Emri matbu formlarının en alt kısmında açıklamalar bölümünde değiştirme nedeni 'Kalibrasyon süresi dolmuş' şeklinde yazılı olarak ifade edilmektedir.
Kalibre edilmiş sayaçların ölçme niteliği açısından sıfır sayaçlardan hiçbir farkı bulunmamaktadır. Sayaçların kalibrasyonu karşılığında alınan bedel her yıl resmi gazetede yayınlanan Su, Elektrik ve Doğalgaz Sayaçlarının Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkındaki Tebliğ ve Ölçü ve Ölçü Aletlerinden Alınacak Muayene ve Damgalama Ücret Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe istinaden alınmaktadır.
Sayaçlar TÜRKAK akreditasyonuna sahip kalibrasyon laboratuvarında Gaz Sayaçları Yönetmeliği Bölüm 2. Madde 8.1.'e istinaden sayaç sıfırlama, tamir, ayar ve doğrulama testlerinden geçirilerek kalibre edilmektedir.
Sayaç, endeksi sıfırlandığında ya da tamir ve ayarı yapıldığında muhakkak test işleminden geçirilmek zorunda olunduğundan, sayaç üzerinde her zaman testte kullanılan hava miktarı kadar sarfiyat görünmekte olacaktır.
Ayrıca tesisattan sökülen müşteri sayacı üzerinde de benzer şekilde endeksin kırmızı renkli kısmında görülen, müşteri tarafından kullanılmış ancak faturalandırılmayan tüketimlerin olduğu dikkate alınmalıdır."
BURSAGAZ
Kurumsal İletişim




Dar sokaklarda dolmuş tehlikesi

"Yetkililerce belirlenen güzergahları gereği Fevzi Çakmak Caddesi, ya da Darmstadt Caddesi ve Altıparmak üzerinden Heykel'e çıkması gereken dolmuşlar; Ahmetpaşa Mezarlığı yanı, ya da İstiklal İlköğretim Okulu arasından geçerken dar sokaklarda hızlı bir şekilde tehlike yaratıyorlar.
Mahalle sakinleri olarak bu durumdan çok rahatsız oluyoruz ve bu probleme bir çözüm getirilmesini bekliyoruz.
Pınar GÜNEY




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.