Hava Durumu

Bursa'da trafik sorunu elbette çözülmez!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.11.2017 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 07:35

"11 Kasım Cumartesi günü aracımla saat 18.00 sularında Yalova Yolu'nda gidiyordum.

AS Merkez'in karşısındaki trafik ışıklarında kırmızı yanınca, diğer araçlarla birlikte ben de durdum.
Bu esnada tam da önümde 16 M 0437 plakalı ticari minibüs vardı.
Bir süre yeşil ışık yandı ve saniyeler geçmesine karşın minibüs ısrarla hareket etmedi.
Ben ve arkamdaki araçların korna seslerine ve yeşil ışığa rağmen minibüs sürücüsü yolcu beklemeye devam etti. Hem de yeşil yanan ışığın altında.
İnanır mısınız, kırmızı yanana kadar bekledi, arkası da kuyruk oldu.
Bir kere daha gördüm ki, böylesine sorumsuz sürücüler olduğu sürece Bursa'da trafik sorunu asla çözülmez.
Trafik ışıklarına uymamak, trafiği tehlikeye sokmak, yasak yerde beklemek vs vs. Ne derseniz deyin her ihlal vardı bu sürücüde.
Böyle sürücülerin cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum.
Bu yönde de Emniyet Müdürlüğü'nü ve Bursa Valiliği'ni göreve davet ediyorum.
Sevgilerimle." Volkan T.

Demirci'de başıboş sokak köpekleri...

"İki yılı aşkın süredir Demirci Mah. Köknar Sokak civarı sakiniyim. Buraya taşındığımızdan beri sayıları artan başıboş sokak köpekleriyle başımız dertte.

Eşim 4 buçuk aylık hamile ve sabahları işe gitmek için evden çıkınca hayvanlar onu çok korkutuyor. Köpekleri görmemek için yolunu uzatıp değiştirmek zorunda. Ama bu defa da otobüsünü kaçırıyor.
Köpek sürülerinin geceleri devamlı havlamaları ve geçen araçların arkasından kovalamalarından bahsetmiyorum bile.
Nilüfer Bld.'ni bu konuda aradım. Hayvanların kulaklarında küpe olduğu ve bu yüzden bir şey yapamadıklarını söylediler.
İsteğimiz sadece bu hayvanların toplanarak başka bir yaşam ortamına götürülmesi.
Nilüfer Bld.'nden çok rica ediyorum." Emre MAKAS

Özlüce Pazarı'na denetimler şart

"Nilüfer, Özlüce'de pazar günleri kurulan halk pazarında hiçbir denetim yok. Ürün fiyatları diğer pazaryerlerine oranla daha pahalı.
Örneğin; hamsi balığı cumaresi günü Reyhan Pazarı'nda 10 lira, Özlüce'de ise 20 lira. Salatalık Reyhan Pazarı'nda 1 buçuk lirayken Özlüce'de 2 buçuk liraydı.
Belediyemizin bu konuda ciddi denetimler yapması gerek." Oğuz GÜREN

Alo,burası Büyükşehir

TANGUR TUNGUR:- "1.10.2017 tarihli gazeteniz köşesinde yayınlanan 'Ada dönüşünde tangur tungur' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
Yazıda '..Hürriyet Mahallesi'ndeki konsolosluk binası köşesindeki yağmur suyu ızgarası yol düzeyinde 4 -5 santim aşağıya kadar düşmüş halde..' denilmektedir.
Adalet Mah. Yeşilova Cad.'ndeki yağmursuyu ızgarasının asfalt kotuna getirilme işi programa alınmış ve program dahilinde yapılacaktır."
PROGRAMA ALINDI:- "11.10.2017 köşenizdeki 'Yağmur suyu giderleri için BUSKİ'den istek' başlıklı okur talebi incelenmiştir.
Yakınmada '..Demirtaş bölgemizin DOSAB Sanayi girişinde yağmur suyu giderleri konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. BUSKİ yetkililerinden belirttiğimiz caddelerdeki yağmur suyu giderlerinin yapılarak yaşanan sorunların çözülmesini talep ediyoruz' deniliyor.
Osmangazi Cad.'nde asfalt çalışmasında ızgara kotlarının asfalt kotlarına getirilmesi işleminden sonra ortaya çıkan, ızgaralar arasında biriken yağmur suyu şikayetleriyle asfalt altında kalan kanalizasyon ve yağmur suyu baca kapaklarının yükseltilmesi işi program dahilinde yapılacaktır.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz." Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Müd.

TEŞEKKÜR PANOSU

UEDAŞ'ın duyarlılığı

"Erdal Bey;
13.11.2017'de Beşevler, Bilginler Cad.'nde yanmayan aydınlatma lambalarına değinmiş ve bir ilkokulun hemen önündeki bu olumsuzluğun minik evlatlarımız için tehlikeli olduğundan bahsetmiştiniz.

Ben de bunun farkındaydım ama işlerim yoğun. Bu nedenle aslında çok da duyarlı olduğum ve geçmişte pek çok kez bildirim yaptığım bir konuda uyarı yapamamamın vicdani sorumluluğu içindeydim.
Dün o caddeden geçerken aydınlatmaların devreye alındığını gördüm. Bu nedenle:
1.Aynı gün sorunu gideren UEDAŞ'a hızlı tepkisi ve yüksek sorumluluk bilinci için teşekkürler ederim..
2.Duyarlı okuyucunuzdan Allah razı olsun. Böyle duyarlı kişilerin varlığı bana umut veriyor. Yaşadığı çevreyi sahiplenen, neme lazımcılık yapmayan duyarlı vatandaşlarımızın çevrelerinde hemen her konudaki sorunları bildirmeleri olası risklerin önlenmesi ve daha güzel bir şehirde yaşanmasına katkı koyuyor.
Bu insanların sayısının artmasını canı gönülden niyaz ediyorum.
3.Bir kocaman teşekkür de sizlere Erdal Bey. Çok iyiliklere yol açıyorsunuz. Okuyucularınızı yetkililerle hızlı ve sağlıklı bir platformda buluşturuyorsunuz. Her gün yeni yeni okuyucularınız adeta birer gönüllü gazeteci gibi Bursa'nın her yerinden sorunlarını fotoğrafla bildiriyorlar. Bu kadar çok gönüllü gazeteciye köşenizde ev sahipliği yapıyorsunuz..
4.Belediyelerin ise okur sorunlarına aynı hızda yanıt veremediklerini gözlemliyor ve çok üzülüyorum. İnşallah onlar da UEDAŞ gibi sorunların hızlı çözümü için vatandaş uyarı ve önerilerini sahiplenirler. Saygılarımla." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.