Hava Durumu

Bursa'dan Eskişehir'e yıldız transferleri!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2018 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2018 08:17

Mutlu tatiller değerli okurlarım.
Bu sayfada her gün siz okurlarımın dertleri, sorunları, istekleri yer alırken pazar günlerinde de birtakım güzellikleri sizlerle paylaşıyorum.
İşte bunlardan bir örnek daha.
Fotoğraflarını gördüğünüz iki güzel ve başarılı öğrencimizle ne denli gurur duysak yeridir.. Öğrencilerimizin ikisi de Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan.
Ve ikisi de Eskişehir Senfoni Orkestrası'na seçildi ve 100 genç sanatçı adayının katıldığı sınavda üstün bir performans sergileyerek Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın 'Genç Solistler' sınavını başarıyla geçtiler.
Türkiye'den ve yurtdışından sınava katılan adaylar arasından seçilen Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı lise devresi 10. sınıf öğrencisi olan Ece Aksu ve piyano anasanat dalı lisans 3. sınıf öğrencisi Aslıhan Belen, çaldıkları eserler ile jüri tarafından başarılı bulunarak 2018-2019 konser sezonunda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile solist olarak konser yapmaya hak kazandılar.
Bugüne kadar çeşitli oda müziği konserleri ve resitaller gerçekleştiren Ece Aksu ve Aslıhan Belen, eğitimlerini halen UÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Özgür Ünaldı ile sürdürüyorlar.
Sanat ve sanatçı kenti Bursa'dan yetişen sanatçılar arasında yer alan Ece ve Aslıhan'ın yıldızları bundan böyle Eskişehir'den ışıyacak..
Bravo Ece, bravo Aslıhan!.. Siyah-beyaz tuşlar üzerinde kelebekler gibi uçuşan parmaklarınız aman dert görmesin...

Askerlik yılları hiç unutulmaz...

"Askerlik ve hastane arkadaşlıklarının yeri başkadır. Hiç unutulmaz. Çünkü acı-tatlı çok şey paylaşılır o dönemlerde.
Analara, babalara, kardeşlere, sevgililere hasret çekilir.
Kader birliği yapılır..
Köşemize konuk ettiğim fotoğraftaki bu kişiler de yıllar önce silah çatıp, nöbet tutan, vatanımızı koruyan kahraman Mehmetçiklerimizden bir grup.
Fotoğrafı Mustakemalpaşa, Demireli Köyü sakinlerinden okurum Ali Ulutaş gönderdi.
Ulutaş ve arkadaşları Cevat Batır, Erdal Akış, Sezai Güre, Yunus Göde, Abdullah Çoban, Erdem Kıvrak, Fikri Acılar ve Demir Aslan ellibir yıl önce 1967'ye 4.tertip olarak kutsal vatan görevlerini Ankara'daki Genelkurmay Başkanlığı Muhabere Taburu'nda yapmışlar.
Ve bu dokuz arkadaş her yıl o günleri tekrar anımsamak ve dostluklarına yepyeni boyutlar eklemek amacıyla eşleriyle birlikte bir araya geliyorlar, hasret gideriyorlar..
Geçenlerde de İstanbul Küçükyalı'da buluşan dokuz yakın arkadaş 'keşke tekrar o yıllara dönebilsek ve kahraman askerlerimizle birlikte biz de silah kuşanıp cepheye gitsek, aynı karavanayı paylaşsak' diyorlar..

Çal kanunum çal!..

Kanun sanatçılarının yaptığı taksimleri dinlerken aklıma hep Bursalı ünlü besteci rahmetli Yıldırım Gürses ve onun 'Çal kanunum çal' isimli ünlü eseri gelir.
Bazen de Bülent Ersoy konser anında orkestrasındaki kanun sanatçısına 'tırmala' diye seslenip 'gaz vermeleri'ni anımsarım.
Büyükşehir Bld. Orkestrası Türk Sanat Müziği Bölümü nisan konserinde ünlü sanatçı kanuni Göksel Baktagir'i dinlerken de aynen bunları yaşadım..
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konserde bu kez Türk Sanat Müziği'nin ünlü ismi Aylin Şengün Taşçı ile ünlü besteci ve kanuni Göksel Baktagir konuk oldular.
Baktagir, besteleriyle izleyenleri mest etti. İkinci bölümde ise sahneye Aylin Şengün Taşçı çıktı ve Baktagir şarkılarıyla Bursalıları coşturdu.
Güzel bir geceydi.. Devamı dileklerimle..

Yeni çıkan bir kitap

'DEVRİMİN ÖNCÜLERİ':- Yazar Ercan Dolapçı, 'Devrimin Öncüleri' isimli kitabında Kurtuluş Savaşı sürecinde ve cumhuriyetin ilk yıllarında Türk devrimine katkı veren vatansever kadroların önemli bir bölümünü akıcı bir dille anlatıyor.
Bunların içinde Yusuf Akçura, Ziya Gökalp, Mehmet Akif Ersoy, gibi ünlü isimler var.
Yazar, bu isimlerin bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarıyor. Eser, Kategori Yayınları arasından okurlarla buluşuyor.

Özlü sözler

"İnsanların kendi kişiliği için yaptığı özgür seçim, alınyazısı denilen şeyin ta kendisidir.' - Jean Paul SARTRE
"Bazı kişiler bahtsız olmaya öyle düşkündürler ki onu yolda karşılamaya koşarlar adeta.." - Dough JERROD
"Affedebilirim. Fakat unutmam demek affetmeyeceğim demenin tamamen başka bir şeklidir." - P.W.BECHER
"Birlikte kardeş gibi yaşamayı öğrenmeliyiz. Yoksa, birlikte aptal gibi öleceğiz." - Martin Luther KİNG
(Derleyen Erol GÜRÇAY'A teşekkürler)

Pazar neşesi

'TELEFON TELLERİ:- Köyün birinde yol kenarına direkler dikilip telefon telleri çekilmeye başlanmış. O sırada yoldan geçen köylüler durup gülmeye başlamışlar.. Görevli memurlar niye gülüyorlar acaba diye merak edip sormuşlar?.
Köyülerden biri şu cevabı vermiş:
"Kusura bakmayın ama siz çiti biraz yukarıdan kurmuşsunuz.. Bizim inekler her gün çayıra gidip gelirken bu tellerin altından rahatça geçip giderler!.."
(Teşekkürler Cemal Şakir AKIN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.