Hava Durumu

Bursa milletvekilleri, lütfen dikkat!..

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2012 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2012 08:42
"Türkiye'nin ve güzel Bursamız'ın gündemini uzun zamandan bu yana meşgul eden İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu ile ilgili yaşanan gelişmeleri her Bursalı gibi ben de ilgiyle ve hayretle izlemekteyim.
Ülkemizin gelişmesi ve daha yaşanabilir bir ülke olması için atılan adımların her zaman arkasındayız. Destekleriz..
Ancak bu yapılırken toplumun ya da bir kentin tüm dinamiklerinin ,sivil toplum kuruluşlarının, kısacası; halkımızın talep ve düşüncelerinin dikkate alınmaması beni derinden yaralamaktadır.
Otoyol güzergahı için ilk önce düşünülen rota olan Uluabat Gölü'nün güneyi yerine şimdi değişiklik yapılarak rotanın gölün kuzeyine alınması ile yaşanacak olumsuzlukların, oluşacak kayıp ve zararların dikkate alınmaması son derece manidardır.
Beareketli Karacabey ovasının verimli topraklarını adeta yararak geçirilecek bir otoyolun, bu ülkeyi ve bölgeyi besleyen damarlardan bazılarının kesilmesi anlamına geleceğini sayın yetkililerin anlaması için ne yapılması gerekiyor bilemiyorum?.
Son pişmanlığın fayda etmeyeceğini maalesef iş işten geçtikten sonra sonra anlayan bir toplum haline gelmiş durumdayız..
En verimli toprağından yol geçirmek, istimlak edilecek araziler için milyarlarca lira para ödemek, çiftçinin geçim kaynağı olan toprağını elinden almak bu ülkeye ne kazandıracaktır?.
Bunun altında ne gibi bir hesap olduğunu bilemem ama benim kıt aklım bile bu işte bir tezat olduğuna eriyorken, ne uğruna bu tercihlerin yapıldığını merak ediyorum.
Her zaman doğru bir tanedir, iki tane doğru olamaz.
Doğru yolun bulunması umuduyla sizin köşenizden bir vatandaş olarak fikrimi     beyan etmek, ilgililerin dikkatini çekmek istedim. İlgili ve yetkililerin ve en önemlisi de iktidar veya muhalefet ayırımı olmaksızın tüm Bursa milletvekillerimizin dikkatini bu konuya çekmeyi umut ediyor, saygılarımı sunuyorum." -
Selçuk AVCI




Belediyeler ve sigara yasağı

"Kapalı alanda sigara içilmez yasağı denetim azlığından uygulanmaz hale geldi.
4.2.2012 cumartesi, Büyükşehir Belediyesi'nin restore edip geleneksel el sanatları merkezi olarak açtığı Namazgah'taki Hacı Mehmet Şevki Efendi eski adı (Şabaniye Tekkesi) görmek ve bu çalışmalar nedeniyle belediyemizle bir daha gurur duymak için gittim.
Saat 14.30.. Odaya girdiğimde gözlerime inanamadım. Çünkü insanlar büyük bir keyifle sigara içiyordu.
Şaşkınlığım geçince 'burada sigara içme yasağı yok mu?' diye sordum. Bazı kişiler sigaranın aslında pek zararı olmadığını zevkle anlattı.
O anda benden başka sigaraya karşı kimse yoktu. Kendilerine bu olayı Alo 155 şikayet hattına bildireceğimi söyleyince biraz korkup sigaraları söndürdüler. Orada gerekli olan 'sigara içilmez' yazısı da yoktu ve mekan özel bir mülkmüş gibi kullanılıyordu.
Belediyelerimizin tarihi eserlere verdiği değeri biliyorum.
Bursa'ya gelen ttm konukmlarımı da buralara götüren biri olarak hala şaşkınım. Böylesi güzide yerler denetlenmeli. Sayın belediye başkanlarımıza güveniyor hizmetlerinin devamını diliyorum.  Ayrıca yasalara en çok resmi kurumların uyması gerekirken belediyeye ait diğer bir yer de Kozahan civarındaki bir sosyal tesis/cafe. Burada da kapalı alanda yine rahatça sigara içilmesine bir anlam vermek güç..
Yeni açılan Ertuğrul Meydanı'ndaki cafede hiç pencere olmamasına rağmen burada da sigara içiliyor. Böylece hem yasa çiğneniyor hem de insanların zehirlenmelerine izin veriliyor. İki defa Alo 155'ı arayarak ve Büyükşehir Belediyesi Hizmet Masası'na da yazılı müracaatla vatandaşlık görevimi yerine getirdim.
Bundan sonrası ilgil resmi kurumların.
Saygıyla."
Osman DİLKEN



Spora meraklı genç bir kızın yakınması
"Osmangazi, Demirtaş nahiyesinde Barbaros Mahallesi sakiniyim. Mahallemizin çocuk parkı çok ters noktaya yapılmış.
Çünkü parka spor için gidemiyoruz. Yol üzerinde ve geçen araçların içindeki şahıslarca sözsel tacizlere uğruyoruz.
Ayrıca bazı komşularımız gündüz çalışıyor. Gece spor yapmak istiyor. Işıklandırma iyi ama yine bu yoldan geçenler ve araçlardaki şahısların aptalca bakış ve sözsel tacizleri bitmiyor.
Bekar bir genç kızım ve bunu kınıyorum.
Yetkililer bundan sonra yapılacak park çalışmalarını sokak aralarına yaparlarsa çok seviniriz.  Ayrıca çocukların o parktan yola fırladıklarını da bir düşünün.. Kazalar olabilir. Parklara bazı çocuklar da evleri uzak diye gidemiyor. Yani bu güvensizlik ortamı varken herkes çocuğu göz önünde olsun istiyor.
Bu gibi yatırımları uygun aralıklarla sokaklara dağıtırlarsa sevinirim.
Bu arada Demirtaş nahiyemizde spora uygun pek tesis yok.. Bu sebeple     bu tür tesislerin bizim nahiyemize de yapılmasını rica ediyoruz.
Gençlerin spor aktivitelerinde bulunacağı çok fazla alan yok. Erkek çocukları Tütün Spor'a veriyorlar ama kız çocukları ayrımcılığa maruz kalıyor.
Ayrıca bölgemize başlatılan yeni sarı BOİ otobüsleri için ilgililere çok teşekkür ederim."
Hatice KARAKULAK




Osmangazi'ye bir soru : Yine mi 2 yıl bekleyelim?..
"Restore edilerek hizmete açılan tarihi Mahkeme Hamamı civarında Gökdere Caddesi üzerinde oturuyoruz.
Hamam restore edilirken bu noktada Gökdere Caddesi üzerinde bir kavşak yapıldı. Bu yüzden cadde daraldı. Trafik açısından bu olumlu.. Ama cadde üzerindeki yaya kaldırımlar yürünemeyecek derecede bozuk olduğu için şimdi yayalar caddeye inmek zorunda. Burası da hareketli bir cadde olduğundan tehlike yaratıyor.
2 yıl kadar önce kaldırımların bozuk halini belirten bir yakınmamızı yine köşenizde yayınlamış ve buna Osmangazi Belediyesi 'Yapılacak. Programa alındı' şeklinde bir yanıt göndermişti. Kaldırımların onarımı için 2 yıl daha mı bekleyeceğiz?. Şehir dışı yolların kenarlarına bile kaldırım yapılırken Gökdere Caddesi niye ihmal ediliyor?.
Değerlendirilmesini rica ederiz."     
Aysel YURTERİ



TARİHİ ESER Mİ?

"Akbıyık Caddesi'nde vahim bir durum yaratan manzara. Yoksa bu da mı 'tarihi eser?' Peki ya birilerinin üzerine göçerse?
Adres: Akbıyık Caddesi, Bilgili Danışmanlık Hizmetleri binası karşısı.
İlgililerin dikkatine sunarım."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Alo, burası UEDAŞ

PROGRAMA ALINDI:- "24.1.2012 tarihinde gazetenizdeki köşenizde yayınlanan 'Uedaş artık sesimizi duy' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
Yapılan değerlendirme sonucu Kırcaali Mahallesi, Doğanbey Kentsel Dönüşüm çalışmalarından dolayı hatlarımızın zarar görmesi, Şehreküstü'nde yaşanan kablo ve trafo yanmasından olumsuz etkilendiğinden bölgede sorunlar yaşanmaktadır.
Sıkıntıların giderilmesi için bölge 2012 yatırım programına alınarak çalışmalara başlanılmıştır.
**
FOTOSELLER:- "6.2.2012'de köşenizde yer verdiğiniz 'Uedaş, fotoseller kontrol edilmiyor mu? başlıklı okur şikayetine yanıt:
Okurunuzun yazısında da belirtildiği gibi ilgili yer bir park alanıdır. Park aydınlatmaları Uedaş'ın sorumluluk alanı dışında kalmaktadır. Park, cami vb. yerlerin aydınlatma lambalarının arıza, onarım ve bakım işleri belediyeler tarafından yapılmaktadır.
Uedaş ile ilgili olan yerlerde zaman röleleri yaz ve kış saatleri olmak üzere otomatik olarak ayarlanmaktadır.
Ayarlanmayan yerler gelen ihbarlar doğrultusunda hemen değerlendirilmektedir.
Bilgilerinize sunarız. Saygılarımızla.."
UEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş



Özel Nilüfer Meslek Eğitim Lisesi yönetimine

"Nilüfer, Gazi Caddesi'nde oturuyorum. Hergün yürüyüşe çıktığımda dikkatimi çeken ve üzütntü veren bir durum var.
Bölgemizdeki Özel Nilüfer Meslek Eğitim Lisesi'nin ana caddeye bakan yüzünde prinç harflerle büyük bir duvara Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait önemli ve güzel bir söz yazılmış. Fakat zamanla prinç harflarden bazıları dökülmüş veya kopartılmış..
Böyle olunca bu okulun işlevini pekiştiren Ata'mıza ait güzel sözü okumak imkansız.
Okul duvarında yarısına yakını dökülmüş veya kopmuş/kopartılmış prinç harfler uzun zamandır tamamlanır diye merakla bekliyorum ama bu önemli eksik bir türlü giderilmiyor.
Değerli okul yönetiminin dikkatine sunuyor ve bu eksik harflerin acilen tamamlanmasını bekliyorum. Çünkü bu okula maalesef hiç yakışmıyor.."
Mehpare AKAY





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.