Hava Durumu

Bursa'nın gözbebeği: Merinos

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2018 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2018 08:12

Mutlu bir tatil günü diliyorum..
Bu köşede hemen her gün çeşitli sorunları gündeme getirirken bazı güzellikleri de paylaşmak istiyorum. İşte bunlardan biri daha:

"Geçen pazar günü Büyükşehir Bld.'nin katkılarıyla gerçekleşen Pepe oyununu izlemek için çocuğum ve eşimle Merinos AKKM Merinos'taydık.
O gün bazı gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.
1.- Bu muhteşem Kültür Merkezini planlayan ve yapanlardan Allah razı olsun. Gerçekten muhteşem bir eser. Hayırla yad ettik.
2.- Merinos Parkı da sıkışık şehir merkezi için adeta oksijen deposu. Muhteşem çam ağaçları altında yürüyüş çok keyifli. Bazı alanlar ve yürüme yollarının iki tarafı yüz kadar ıhlamur ağacı dikmeye uygun.
Dilerim Belediyemiz az da olsa bu boş alanları da en kısa zamanda ıhlamur ormanları olarak değerlendirip parkın güzelliğine güzellik katar, boş alan kalmaz.
3.- Çıkış kapıları maalesef doğru konumlanmamış. Araçlar her iki yönden geldiği için sıkışıyor. Tek gişe var. Kapılarda park ücreti ödemesinde gereksiz beklemeler oluşuyor. Basit bir çözüm ve tek yön uygulaması ile araç sıkışıklığı önlenebilir düşüncesindeyim.
4.Merinos AKK Merkezi'nin karşısındaki Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Vakıf Kültürü Müzesi ve Bursa Göç Tarihi Müzeleri'ni duydum ama görememiştim. Kısa zamanda yeniden gelip ziyareti gerçekleştirme şansım olur.
Müzelere giriş ücretsiz. Müzeler muhteşem hazırlanmış. Buraları görmeyen Bursalı kalmamalı. Tarihe tanıklık eden ve çocuklarımıza da değerli dersler verecek bu müzeleri meydana getirenlerin ellerine, yüreklerine sağlık.
Saygılarımla." -
Serkan ÖZGİRAY

Yıldırım'da spora gönül veren kadınlar

Kadınların dilediğince spor yapmasına olanak veren merkezler oluşturan Yıldırım Belediyesi uzman kadın eğitmenlerle pilates, step, aerobik ve fitness eğitimleri vermeye başladı.
Sağlıklı yaşam için sporla, kadınların nitelikli spor merkezlerinde buluşmasını amaçlayan Yıldırım Belediyesi bu kapsamda Millet, 75. Yıl, Sinandede ve Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri'nde oluşturduğu merkezlerde uzman eğitmenlerle hizmet veriyor.
Kadın Spor Merkezleri'nde ayda ortalama bin 200 kadın sporla buluşuyor. Tesislerde bugüne kadar 24 bin Yıldırım sakini kadın sağlıklı yaşama adım attı.
Diyetisyenler rehberliğinde, bilimsel yöntemler uygulayan uzman kadın eğitmenlerle gerçekleşen pilates, step, aerobik ve fitness çalışmaları yapan kadınlar, profesyonel spor hizmeti alarak sağlıklı yaşamlarına devam ediyorlar..
Merkezlerde kadınların kişisel eşyalarını koyabildiği kilitli dolaplar, soyunma odaları, dinlenme alanları ve duşlar da var.
Sinandede'deki Kadın ve Engelli Eğitim - Spor Merkezi ve Cimnastik Salonu'nda ise kadın eğitmenler eşliğinde haftanın altı günü aerobik, step, pilates, zumba, cimnastik ve fitness çalışmaları yanı sıra engelli kadınlar, kişinin engel durumuna göre evlerinden Yıldırım Belediyesi'ne ait özel araçla alınıyor, çalışma programı düzenlenerek spor yapıyorlar.
Nice sağlıklı günlere..

'Bir tatlı tebessüm'

TRT Müzik TV Kanalı'nda Nilüfer Belediyesi TSM Korosu Şefi Filiz Başıbüyük koordinasyonunda daha önce 'TRT Müzik Hayattır' programcısı Devrim Ünlü ve nitelikli ekibiyle Ördekli Kültür Merkezi'nde kentimizin ünlü tekstilcilerinden Nejat Yahya'nın katıldığı ve Bursalı ünlü sanatçı Zeki Müren'in güfte ve bestesini yaptığı 'Bir tatlı tebessümün bin vuslata bedeldir' isimli şarkısı seslendirildi.
Antenlere çıkan uşşak makamındaki şarkıda yine başarılı bir performans sergileyen Nejat Yahya'ya tebrikler.

Pazar neşesi

'YUMURTA':- "Çocuk, bakkala yumurta almaya gitmiş ve bakkal çocuğa küçük yumurtalardan seçip vermiş. Çocuk:
'Neden hep küçük yumurtalardan veriyorsun?' diye sormuş?.
'Taşıması kolay olur da ondan' demiş bakkal..
Çocuk eksik para verip küçük yumurtaları alarak bakkaldan çıkmış. Bakkal arkasından bağırmış:
'Eksik para verdin ama!..'
Çocuk kahkaha atarak demiş ki:
'Sayması kolay olur da ondan!."
(Teşekkürler Sevinç Y.)

Yeni çıkan bir kitap

'GİZLİ DEFTERLERİM':- Türk sinemasına senaryoları ve yönetmenliğiyle damga vuran rejisör Ali Özgentürk, birbirinden ilginç anılarını 'Gizli Defterlerim' isimli kitabında biraraya getirdi.
Çaşitli sinema notları, anıları, mektupları ve yazılarının toplandığı eseri Kırmızı Kedi Yayınevi hazırladı ve okurlarla buluşturuyor. Sinemaseverlerin kitaplıklarında bulundurması gereken bir çalışma..

Özlü, güzel kısa sözler

"Herkes bugünü aynı anda yaşar ama herkesin karanlığı farklıdır.
Başladığın cümleyi kendin bitiremezsen noktayı da gelir bir başkası koyar."
"Yalnız seni sevenleri sevmek, sevgi değil, takastır."
"En iğrenç yalanlar, gözyaşı şekline girendir.."
"Niçin mi fikir değiştiriyorum? Çünkü ben fikirlerimin sahibiyim, kölesi değil. Fikirlerime karşı verdiğim hiçbir söz yoktur: Onları ister değiştirir, ister korurum..."
(Derleyen Atıf YILDIRIM'a teşekkürler)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.