Hava Durumu

'Bursa'nın kalbi Bursa Hakimiyet'te atıyor!..'

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2017 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2017 04:49

"Erdal Bey, merhaba... 
Köşenizde (10.01.2017) bir okurunuzun yollarda mahsur kalan yolculara kumanya dağıtımı yaptığı için Büyükşehir Bld.'ne teşekkür yazısı vardı. 
Mutlu oldum, duygulandım. Köşenizi hep izlerim. Her konuya yer veriyorsunuz. Adeta Bursa'nın kalbi Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde atıyor. Kimi okurunuz teşekkür yazısı, kimi öneri ve şikayetleri dile getiriyor. Belediyeler ve ilgili kurumlar da bunları köşenizden öğrenip, sorunla ilgili gelişmeleri bildiriyor. 
Bazı duyarlı okurlarınız da (Allah onlardan da razı olsun) gerçekleşen çalışmaları yayınlayıp, daha da iyi olması için çözümler öneriyor. 
Bu birlik beraberlik ve kaliteli forum ortamını sağladığınız için size de Bursa'yı daha ileri, daha modern görmek isteyen bir vatandaş olarak kocaman tebrikler. 
Dilerim tüm Bursalılar'ın hemen her konuda katkılarıyla bu köşe çok daha aydınlık gelecekler için parlak fikirlerin doğduğu bir mümbit zemin olarak kalmaya devam eder.       
Benim de karlı havalardaki gözlemlerim oldu. Teşekkürümü yayınlarsanız mutlu olurum. Nilüfer'de yaşadığımız mahallede,

1.Büyükşehir Bld. kar küreme ve tuzlama araçlarını ana caddede kar öncesi ve sırasında hazır bekleterek cadde buzlama yapmadan çok ani müdahale etti.. Ana caddelerde sorunsuz ulaşım sağlanarak tarihi yağış ve soğukta efsanevi bir başarı kazandı. Allah tüm idareci ve çalışanlarından razı olsun.
2.Ara sokak ve ana cadde kaldırımlarında da bazı çalışmalar yapıldı ama neden daha iyisi olmasın sorusu akla geliyor. Belirlenen ara sokaklarda daha küçük iş makineleri ile yağış sonrası küreme çalışmaları yapılabilir. 
Bir de temizlik görevlileri zor şartlarda kaldırımlardaki buzları temizlemeye çalışıyor. Ekipman veya eğitimleri yetersiz olabilir. Tam olarak istenen sonuçların alındığını düşünmüyorum. Birçok ana caddenin kaldırımı ve işlek merdivenler buzlarla kaplı. Bu noktaların da iyileştirilmesi ile gazetelerde okuduğumuz "kar kâbus oldu", "kar çilesi" gibi haberleri de okumaktan kurtulabiliriz. Büyük bir nimet olan karın yağmasına gerekli önlem alınmazsa çok zorluklar yaşanıyor. Allah'a şükür elektrik, gaz ve su kesintisi olmadan bu soğuk havalarda hayatımızı sürdürüyoruz. 
Bir de ricam var. Günlerdir kar yağışı altında uzun mesafeler yürümeme rağmen çok şükür kayıp düşmedim. Ne var ki geçen pazar bir esnaf dükkanın önüne fayans döşemiş. Basar basmaz sırt üstü düştüm. Birçok dükkanın önü daha cafcaflı görünmesi uğruna fayans kaplı. Zabıta bu yerleri tespit edip, söktürebilirse çok yerinde olur. Zira herkes benim kadar kısmetli olmayabilir. Kırık çıkık ve hatta ölümcül yaralanmalar da yaşanabilir.
Saygıyla." 
İsmini açıklamak istemeyen bir okur

O yüksek setler hemen kaldırıldı

"Geçenlerde gazetenizdeki köşenizde okumuştum. Yayınladığınız okurunuza ait fotoğrafla belgelenen bir şikayette Mudanya Devlet Hastanesi yolunda çok sık aralarla arka arkaya altı adet çok yüksek hız kesici setlerden söz ederek, buradan süratle geçen ambulansların içindeki acil hastaların güç durumda kalabileceği vurgulanmıştı.
Bu yayın ses getirmiş. Hafta sonunda bir yakınımızı ziyarete gittiğimiz hastaneye ulaşırken bu yüksek hız kesici setlerin hemen kaldırıldığına şahit olduk. Fakat kaldırılan setlerin yeri şimdi çukur halde. 
Sanırım hava muhalefeti nedeniyle gerekli çalışma yapılamamış ve toprakla doldurulmuş. Bu iş de yapılır herhalde.
Bilginize sunarım." Arif TOPRAK

Numarataj harcı alınıyor

"6/1/2017 tarihli köşenizde yer alan 'Yıldırım'da kapı no'su öğrenmek' başlıklı okur yakınması belediyemiz Emlak ve İstimlak Md.'nce incelenmiştir.
Yazıda bahsi geçen ücret 'Numarataj Harcı' olup 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 97.Maddesi'ne göre hazırlanan ve Belediyemiz meclis kararı ile onaylanan 2016 Yılı Gelir Tarifesi'nin 14.Maddesi'ne istinaden tahsil edilmektedir.
Bilgilerinize sunarız."
Yıldırım Bld. Basın Halkla İlşk. Md.

Öğrencilerin kar-buz çilesi

"Bu fotoğraf Osmangazi İlköğretim Okulu bahçesinden. Bu okulda okuyan bir öğrencinin velisiyim ve yetkililere sesleniyorum. 
Bu ortamda yetişkin bir insan bile çaresiz kalıyorken küçücük öğrenciler nasıl ve hangi imkanla okula gidecek. Her yer kar-buz. 
Yetkililer çok daha az kar yağışında okulları tatil ediyorken çok yoğun ve kalıcı karda-buzda bu kez sınıfta kalmıştır. Hiç olmazsa yüksek kesimlerde, dağ eteğinde bulunan semtlerdeki okulları tatil etselerdi bari!..

İstasyonda çaresiz bekleyiş

"Geçen cumartesi günü saat 13.00 ve saat 14.20'de Bursaray'da bir arıza olduğu ileri sürüldü. 
Bu nedenle de Sırameşeler ve Paşa Çiftliği istasyonlarında yolcular gelecek BursaRay vagonları için buz gibi havada çaresiz bir şekilde bekleşip dururken perişan oldular. BursaRay'da bazı tecrübeli elemanların işten çıkarıldığı iddia ediliyor. Arızalara bu mu neden oluyor acaba?. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.