Hava Durumu

Bursa'nın makus talihi: Beşyol!

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2020 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2020 09:00

"Geçmiş dönem Büyükşehir Bld.Bşk. Recep Altepe dönemi başlatılan Beşyol Köprülü Kavşağı'nın lupları kavşağın karşılıklı olarak açılmasının üzerinden iki yıl geçti ama tamamlanmadı.

Bu konuda bir çalışma da yok!.

Dönüş yolları yapımı için kamulaştırmalar ne durumda?. Köprülü kavşak ne zaman tamamlanacak?.

Bunun yanında yıllar önce bir yetkili 'Beşyol'daki tamirhaneleri Kestel'de yeni yapılan sanayi sitesine taşıyacağız, gitmezlerse elektrik ve suyunu keseceğiz' demişti.

Bunun üzerinden de 5-6 yıl geçti ama Beşyol bölgesinde tamirhaneler bugün hala var. Bursa'nın girişini güzelleştirmek, tamirhaneleri kaldırmak her başkanın dilinde fakat bu konu yıllardır söylemden ileriye gitmiyor.

Bursa, yıllardır İstanbul Cad.'ndeki sağlı-sollu uzanan tamirhanelere çözüm bulamadı.

Beşyol'da tamirhanelerin bulunduğu sokak araları lastik artıkları, aşırı boya kokusu, araç-yağ artıkları ile çevre kirliliği içinde. İstanbul Cad. boyunca şehre yönelik hiçbir güzellik yok.

1)-Trafik lambalarının olduğu yerde yayalar yaya yolunda karşıdan karşıya geçerken yaya yolunun silinmiş olmasından dolayı kaza riski yaşıyor. Yaya yolunun boyanılması gerek, ilgili kimse yok.

2)-Cadde boyunca tek sıra ağaçlandırma yapılacaktı, nerede kaldı?.

3)-Yıllar öncesi T-2 ile güzelleşeceği iddia edilen belediyenin sayfalarında paylaşılan videolardaki yaya yolları hayal miydi?

4)- T/2 Gençosman'da yer altına inip entegre olacaktı, bu çalışma var mı? Değişim sadece cadde isminde kaldı. Yıllardır bu cadde bu halde.

Bursalılar acil hizmet bekliyor."- Adının açıklanmasını istemeyen bin okur.

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA VE BŞK.TURGAY ERDEM

"Sn.Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan 11 Kasım tarihini Milli Ağaçlandırma Günü ilan etti. Medyadan izledik, pekçok yerde fidanlar dikildi.

60 dost ülke de bu anlamlı günde etkinliğe katılacakmış. Hedef 2023 yılı sonuna kadar 7 milyar fidan dikimi.

Böylesine anlamlı bir gün geride kaldı ama biz Nilüfer Bld.'nden Ataevler, Barış Mah. Adalet Kent ile Bakgör rezidans arasında kalan Sedir Cad. kenarında büyük bir bölümü bomboş kalmış alan için ağaç dikimi rica ediyoruz..

(Gönderilen foto bu konumdandır.)

Başkanımız Sn. Turgay Erdem'in dikkatine saygıyla sunarız."

Çevre sakinleri

BURADA YÜRÜMEK BİR MESELE!..

"Setbaşı'nda Yeşil Cad.e açılan Akdemir ve Darebaşı Sokaklarımızda rahatlıkla yürümek, bir mesele..

Hele hele evlerimize bir araçla odun, kömür, eşya getirmek daha da zor. Çünkü Yıldırım Bld.si buralara yeni bir düzen getiriyor. Bu düzen de Kafeler Sokağı imiş.

Kafelerin masa sandelyeleri neredeyse evlerimizin içine kadar giriyor. Çok dar bırakılan yol kenarlarında bir ailenin yürüyebilmesi, Engelli arabalarıyla gelip geçmeki de zor. Acil durum araçlarını da unutun!.

Yani sokaklarımız resmen işgal altında. Tedbir alınmalı.."

Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.